места за прием на студенти 2007-2008

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
fidodido
В началото бе словото

Мнение от fidodido »

Вижте аз какво открих по темата:

ПРИЕМ
Правителството драстично увеличи и квотите за прием, като разреши на висшите училища да приемат до 1/4 от свободния си капацитет. Досега МС умишлено е задържал приема на по-ниски нива. Така например СУ има капацитет да обучава 28 500 студенти, но миналата година е имал позволение за 23 000, като приемът на първокурсници е бил ограничен до 5138 бройки. Сега те получават право да приемат 6762 студенти. От 3000 приемът в УНСС се повишава на 3622 студенти.
2 вуза са изпълнили капацитета си и за тях няма увеличение - Великотърновският и Медицинският университет в София. В София тази година ще се приемат 690 студенти по медицина, колкото и през 2006 г. До края на тази година тези две висши училища трябва да поискат от агенцията по оценяване и акредитация да увеличи капацитета им, иначе ще бъдат глобени от министъра, след като в закона за висшето образование му беше дадено това право. Общо 52 013 студенти ще бъдат приети тази година в държавни и частни училища, което е с почти 10 000 повече от миналата година. Вместо дефицит ще има незаети места във вузовете и това ще увеличи конкуренцията между тях, както и ще намали наплива на студенти към незаконните училища, коментира Даниел Вълчев.

Това е от в."Сега" и то от 1 юни.В обще линии обеснява всичко около промените.Интересно е обаче,че миналата година са приели общо със задочните 3765,а сега обявяват възможност за двойно повече.Би било добре,ако отпуснат всичките места,но ме съмнява.
F-o-U-N-D-e-R
В началото бе словото

Мнение от F-o-U-N-D-e-R »

МС отдавна излезе с няколко приложения за приемните места в отделните университети.Ето и разпределенията:

http://aniohelp.hit.bg/PRIL-1.rar
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

F-o-U-N-D-e-R написа:МС отдавна излезе с няколко приложения за приемните места в отделните университети.Ето и разпределенията:

същото го има на втория третия пост от темата и линка е от сайта на МОН не виждам причина да се качва по другите сайтове.И да отдавна се знае предложението на МОН друг е въпроса какъв реално ще е приема.
F-o-U-N-D-e-R
В началото бе словото

Мнение от F-o-U-N-D-e-R »

бръм бръм написа:
F-o-U-N-D-e-R написа:МС отдавна излезе с няколко приложения за приемните места в отделните университети.Ето и разпределенията:

същото го има на втория третия пост от темата и линка е от сайта на МОН не виждам причина да се качва по другите сайтове.И да отдавна се знае предложението на МОН друг е въпроса какъв реално ще е приема.
не съм обърнал внимание ..сорка
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

няма проблем. между другото stonesoul ако е възможно да кажеш кога горе долу излезнаха тези данни миналата година, защото има поне дузина от форума ако не и повече които чакат за да видят какви ще са бройките, а все още липсва такова нещо
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Не помня. Но мисля, че се знаеха доста по-рано отколкото сега, защото не си спомням да е имало терзания по този въпрос. Неяснотата в момента е заради промените в закона.
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Пфф...Не знам защо,но имам чувството ,че ще разберем окончателните бройки като почне записване за редовните изпите :roll: :roll:
Изображение
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

Пфф...Не знам защо,но имам чувството ,че ще разберем окончателните бройки като почне записване за редовните изпите Rolling Eyes Rolling Eyes
абе то записването вече започна в някои унита вече (от 18ти) само ми е чудно как ще ги подредя като не знам къде колко броя приемат
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Това какво общо има с подреждането
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

еми има доста голямо знаение повече бройка повече шанс :wink:

П.с знаете ли за някое уни което е публикувало на саита си бройките за отделните специалности :?:
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Мнение от denitu »

Миналата година още при записване за предварителни изпити кандидатстудентите знаеха за какви места се борят и всичко беше ясно доста преди редовните изпити.. Сега ни държат в напрежение и не ми е ясно как в четвъртък ще отида да се запиша за редовен изпити и дори няма да знам за какви места се боря... :scratch:
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Миналата година ги имаше в справочника, ако не се лъжа! Направо прекаляват вече...
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

изглежда ще ги разберем като излезе класирането .... късмет на всички :wink:
Аватар
alys
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от alys »

Последно промяна от alys на 21 Юни 2007, 14:24, променено общо 1 път.
Аватар
SilverIce
В началото бе словото

Мнение от SilverIce »

какво значи комплект за кандидатстване :?: :?: :?: :?: :?: :?:
на предваритевлния нямяше такива работи
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”