Тема за възхвала на всеки друг град освен София

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

явор написа: Освен това не разбирам какво трябва да значи комплексът за "морска столица"... Човек не се ли комплексира, когато притежава някоя негативна, а не положителна характеристика?
Ако ми позволиш палавата метафора, точно както лудите не осъзнават, че са луди, така и комплексът за "морска столица" е видим за другите хора, не за притежаващите го.
Освен това терминът "комплекс" не служи само за описване на крехкост в душевния мир с потенциал на противопехотна мина.

И понеже явно си зажаднял за положителни характеристики, ето ти една песен, дето ми харесва. :lol: :lol:

"О, Варна, Варна, пристанище на Шумен,
О, Варна, Варна, ау обичам те."

И ако трябва да гласувам за градове, които са ми харесали наистина - ще са Търново, Бургас и Пловдив. И в трите съм бил достатъчно пъти и пак бих отишъл с огромно удоволствие.

А колкото до Смолян - да, планината е най-красивата на света, майчица Родопа, ееех, но самият град някак си не ме грабна.
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

И пак не отговори на въпроса ми, но ще приема, че не зная какво означава комплекс :roll:

Колкото до градовете... Всеки си има своя чар - било той на Дунава, на някоя друга река, в планината или на морето... Аз гласувам за Русе, Търново, Свищов, Трявна, Копривщица... В Пловдив стария град е наистина завладяващ, но останалата част от града не ми е по вкуса, а в Бургас просто от краткия си престой там не съм открил нещо, с което да ме впечатли повече от Варна :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

ПЛОООООВДИИИИВ(=
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Аз съм от София и преди 1-2 години имаше един голям период в който си скъсвах задника да пътувам из провинцията и да ви кажа - няма град, който да не ми е харесал. София също си ми харесва. Кви са тия хора, които плюят другите градове не ми е ясно... А пък тия които плюят всички хора само защото са от еди-кой си град са още по-зле....
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Methuselah написа:Аз съм от София и преди 1-2 години имаше един голям период в който си скъсвах задника да пътувам из провинцията и да ви кажа - няма град, който да не ми е харесал. София също си ми харесва. Кви са тия хора, които плюят другите градове не ми е ясно... А пък тия които плюят всички хора само защото са от еди-кой си град са още по-зле....
един глас за това и от мен.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

radja написа:ПЛОООООВДИИИИВ(=
:lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Като изключим София, откъде съм, съм ходил най-много до Пловдив, Бургас и Варна. Пловдив е страхотен град откъдето и да го погледнеш :) Някак си обаче не се чувствам съвсем намясто там, нямам представа защо. Варна също е супер. Прави ми впечатление на много чист град и си имат голяма и хубава морска градина (е, без частта, където минава каналът и където се оттича водата от заведенията по плажа :roll: ). Но Бургас... в Бургас се чувствам почти като удома си! Самият град не блести с нищо кой знае какво, но по някаква причина там се чувствам мноого добре. Дано имам пари и време в края на Август да отида до там за една седмица :)
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

А аз най-много харесвам Видин, там моя пра-пра-дядо е проектирал най-красивата синангога на Балканите - паралелите със Софийската са направо смешни
Изображение
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

"Град" Люлин :lol:
.
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

A.Levitte написа:А аз най-много харесвам Видин, там моя пра-пра-дядо е проектирал най-красивата синангога на Балканите - паралелите със Софийската са направо смешни
Изображение
Пич извинявай, но синагогата в столицата е доста по-красива.Ако не се лъжа, даже е една от най-големите в Европа.
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Браво на дядо ти! Ей, как искам и аз да стана архитект, ама... :cry:

П.П. И двете са много красиви...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

миналата седмица си дойдох от Варна:)Всяко лято на връщане от море отскачаме до там понеже имаме семейни приятели :) ами какво да ви кажа- супер много ме кефи тоя град наистина уникален е :) освен това и Бургас също много ме кефи -просто като ходя на море на южното черноморие и с голям кеф влизам в Бургас и ми изглежда много чист Бтв:) На 8ми декември бях пък в Пловдив -адски много ми харесва тоя град :) може би ако не живея в СФ,бих в ПЛовдив ;)
You're one in a million
You're once in a lifetime
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

melestorm написа:
A.Levitte написа:А аз най-много харесвам Видин, там моя пра-пра-дядо е проектирал най-красивата синангога на Балканите - паралелите със Софийската са направо смешни
Изображение
Пич извинявай, но синагогата в столицата е доста по-красива.Ако не се лъжа, даже е една от най-големите в Европа.
По-голяма е, но Видинската е най-красивата на Балканите
Впрочем , въпрос на виждане
Изображение
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

явор написа:Браво на дядо ти! Ей, как искам и аз да стана архитект, ама... :cry:

П.П. И двете са много красиви...
В България влизането е много трудно-брат ми кандидатстваше пет години , в предвид обстоятелството, че в рисуването българите са най-добрите. В Япония до преди 6-7 години се провеждаха конкурси и състезания по анимация, на които българите бяха неизменни победители
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

И мен точно рисуването ми е проблемът :( Иначе съм си добър в математиката /в МГ се справях завидно добре/ :shock:

Ех... освен да се натискам за Свободния за 2ро висше :?
Отворете сърцата си ;)
Публикувай отговор

Обратно към “България”