Неподходящи подписи

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Заключено
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Аз вече казах, да се махне всичко подобно, нямам нищо напротив :)
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Black_Lady, ставаш наистина нагла :x
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Е, успех... :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
MISDEMEANOR
В началото бе словото

Мнение от MISDEMEANOR »

От: Xin
До: MISDEMEANOR
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 4:13 pm
Заглавие: Re: за спора...
Копирай каквото желаеш, не ти пиша нещо тайно, винаги бих застанала зад думите си.
За целувките, аз вече казах, не възразявам всички да се махнат, но докато Съркъл лайн го дава по-кротко някак, Блек лейди просто... и хетеросексуални да бяха... пак същото. Не мисля, че подобни неща имат място във форума на СУ.
Ако искам да гледам как двама души се мляскат така лигаво, независимо от кой пол са, ще си дръпна такъв филм. Имам, струва ми се законното право да не гледам такива неща.
Не познавам историята на хомофобията, понятие си нямам от нея. Това, което знам е, че нямам проблем да общувам с хора с различни от моите възгледи, просто защото не говорим за това. Имам добър познат, който си пада малко плейбой, което сравнено с моята порядъчна моногамия... Никога не си е позволил да ми каже, ти трябва да престанеш с това, аз също никога не съм си позволила да му кажа, че не бива да го прави или нещо такова. Разбираш ли? Ти и един хетеросексуален мъж трудно бихте постигнали консенсус на тема като секса, затова просто не говорете на нея и няма проблем.
А това със съквартиранта наистина си е брутално. Ако няма някакъв интерес съответно, няма проблем, най-нормални чисто човешки взаимоотношения, но ако ме заглежда съквартирантката... ще се изнеса, повярвай! Това, не мисля, че е вид дискриминация от моя страна, ако е мъж, които не ми е приятен, бих реагирала по абсолютно същия начин.
Когато живееш с един човек... мисълта, че може да те заглежда... мисля, че имат пълното право да изпитват ужас.
Знам, че също имаш своите страхове и вероятно ти е много по-трудно, отколкото на тях в много отношения. Неслучайно ти дадох примера с чалга компанията. Има случаи в които, ако числено по-малката група, не се държи по-зряло от числено по-многобройната, комуникацията просто не се получава.
Да се върнем на този пример. Умален формат на форум-обществото.Ти си сам в чалга компания, няма значение как си попаднал там, важното е примерно ти и 10 души, които слушат само чалга, при положение, че ти слушаш само рап. Започва разговор за музика и те започват да си хвалят чалгата, ти си мълчиш, в един момент започват да коментират какъв изпаднал простак е съквартиранта на единия от чалга компанията, които слушал рап и съответно младежът с чалга вкус бил принуден също да слуша. И лошият съквартирант става какво ли не, и всички са готови да го линчуват и си обясняват каква грешка на природата са слушащите рап. Това стана във форума.
Как ще реагираш? Мислиш ли, че някой ще се трогне от прочувствена реч за правата на човека да слуша каквато си иска музика? Или от нещо от типа на "Бе, вие сте простаци".Така само ще предизвикаш бурен спор, от които ще излезеш изцеден и с опънати нерви, убеден, че всички в компанията са простаци (което и става във форума), а те, като изключим чалгата, може да са много свестни хора. Единственият начин да излезеш сух от водата и вълкът да е сит, а агнето цяло, е деликатно да защитиш човека, с уговорката, че няма право да тормози околните със своята музика. Можеш дори да дадеш пример със себе си. Ето, аз също слушам такава музика, но не си тормозя съквартиранта с нея. Ние с него сме се разбрали, и двамата слушаме със слушалки, да кажем. В такъв случай, не става конфликт, страстите се успокояват, народът разбира, че въпросният младеж си тормози съквартиранта не защото слуша рап, а просто заради липса на възпитание, защото ето, ти също слушаш рап, но си готин И всички са щастливи и доволни. Докато като започнеш да спориш и да даваш контра нещата не се получават... Знам, че примерът е мнооого груб, но е адекватен, аз ти казах, проблемът не стана когато се пусна темата, а когато Съркъл започна да ги правокира. Институциите със санкции няма да помогнат да се промени отношението. От теб (вас) зависи да го направите. Ти си представител на едно своеобразно малцинство, което при това до скоро дори не заявяваше своето съществуване. Сега го заявява открито. И честно казано, напоследък не гледам телевизия и не знам как са нещата, но имаше един период когато толкоооова много говореше за себе си, че аз ултра много се издразних. Мисля, че и с другите хора е така- не се дразнят, че си гей, дразнят се, когато се парадира с това. Не знам дали разбираш. Според мен зависи от вас, не от мнозинството. Затова и ти пратих лично съобщение, а не писах в темата.

Хей, Xin, отговарям веднага тук. Благодаря ти още веднъж, че поне си взимаш времето и правиш усилие като цивилизован човек да изразиш позицията си.

За съжаление обаче: дразнене насам, дразнене натам, провокиране, парадиране, разкрепостеност и консервативност: всичко което чувам е едно БЛА-БЛА-БЛА...
Грешката е, че объркваш "изпървоначалността" на проблема. Примерът ти не само, че е груб и неадекватен, а и много опасен. Забележи, че да натрапиш някому музиката си като физически акт би отговаряло само и единствено на ситуацията, в която хомосексуалниат съквартирант би пуснал ръка на хетеросексуалния без негово желание. Това ли е случаят? Я да видим:

Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 4:57 pm Заглавие: Хомосексуален съквартирант О_О
--------------------------------------------------------------------------------
Братчед ми, който учи във Варна ми сподели, че единият от тримата му съквартиранти е хомосексуалист ама много отявлен и откровен! и даже си водел "приятелчета" в квартирата Братчеда и другите двама са в шок, заключват си здраво стаите, звукоизолирали са ги и взаимно се охраняват, като ходят до тоалетна, а нощем спят на смени! На някой друг случвало ли му се е това?

Аха. Без коментар.

Извън всичко друго казах, че метафората ти е опасна. Защо? Ами защото ти едва ли не обвиняваш Circle Line в това, че е бил наречен "мръсна гад" с пожелание за "смазване на мутрата". Да избегнем конфронтацията за да бъде и агнето цяло, и вълка сит би означавало един ден да посъветваме малтретираната съпруга да внимава да не провокира мъжа си. Осъзнаваш ли за какво говориш въобще?? По този начин би се наложило всичко онова, в което АГРЕСИЯТА си решава да си намери повод за физически израз, а това е най-вече всичко РАЗЛИЧНО (гей, цветнокож, евреин, чужденец, рапар, чалгаджия) да трябва да се покрие някъде, да се напасне на агресорската представа за нормално. С други думи - пълен абсурд! Еми няма да стане - по-скоро ще има борба, и такива борби се водят от хилядолетия и няма изгледи да спрат. В конретния случай просто да им е ясно, че има кой да удари обратно, това ми беше важно да им съобщя на хомофобите.
Как пък "немá" в целия форум един хетеросексуален, който малко по-радикално и по-смело да ми даде право, без уговорки и без задръжки да им каже:

"Я вън! Дискриминация в нашия университет няма да търпим!"
И да, аз ще си държа прочувствените речи за правата на човека, защото съм идеалист и зная, че по света все още има хора, на които тези права са свещенни.
А вие ми се занимавате с това на кой какъв му бил аватара...Малко пропускане на темата му се вика на това...
Последно промяна от MISDEMEANOR на 16 Апр 2007, 17:48, променено общо 1 път.
:::Така уморен, че,
поглеждайки се случайно в огледалото,
се учудваш, че въобще все още те има:::
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Супер смешно изглежда тази дискусия :idea: :roll: ...
.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

оляхте се...абсолютно всички тук...що направо не "забраните" подписите и така ще се реши проблемът! :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Тема вече се изчерпа. Тя беше замислена с чисто осведомителен характер и мисля, че изпълни функцията си.
П.П. Държа Circle Line да изтрие въпросното мнение с цитат от личните ми съобщения. :!:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

а защо не се обърнеш към него,а му говориш в трето лице?!
Toto-I will remember
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Ice_Spirit написа:а защо не се обърнеш към него,а му говориш в трето лице?!
Защо, обидно ли е?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Raya_Alexandra написа: П.П. Държа Circle Line да изтрие въпросното мнение с цитат от личните ми съобщения. :!:
заповеднически го раздаваш и ми се струва обидно.Бих се обидила,дам.
Toto-I will remember
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Отговор на MISDEMEANOR, появили са се няколко мнения междувременно.
Обаче си води приятелчета човекът. Ти знаеш ли какво е да съжителстваш с двойка? Независимо хомо или хетеро. На мен ми се наложи. С хетеро. В Студентски. Не е приятно. Ама никак. Ако ми водеше различни мъже, щях да я изхвърля през прозореца, без да ми мигне окото. Нищо, че си е хетеро.Живял ли си със съквартирант, с които не сте се познавали преди, а случайно, заради разпределение са попаднали в една стая? Знаеш ли какво е? В случая пак е имало вид навлизане в чуждото постранство, да кажем...
А да натрапиш музиката не отговаря само на това да се пусне ръка. Да натрапиш музиката отговаря и на това, че аз СЪМ ПРИНУДЕНА да гледам подписа на лейдито, въпреки, че не искам. А моите права къде остават? Никой не я спира да си гледа такива картинки, ама защо и аз трябва. Да съм си сложила хетеросексуална двойка примерно? А примерът си е много адекватен. Не съм съгласна с отношението към Съркъл. Но ако не искаш да те ухапят, не тръгваш към глутницата раздразнени кучета с парче месо в ръка. Когато компанията псува лошия съквартирант, ти не започваш да псуваш компанията, а се опитваш първо да успокоиш страстите и тогава започваш да убеждаваш. Леко и деликатно. Елементарна психология. това се опитвам да кажа от сутринта. не можеш да очакваш от разгневена група, каквато бяха форумците в случая да чуе аргументи. Мъже, мъже!Всичките сте такива, независимо от сексуалната ориентация. Не ми се сърдете. Не ви дескриминирам, това е особеност на пола ви, скачате като петлета за бой, без да се замислите дали не по-добре да изберете друга стратегия. Писна ми. Като ви харесва да се кълвете, давайте. Аз ще гледам сеир. :D :P
Едно време, работих като администратор и все идваха разни нигерийци да ми досаждат и като отрежа някой и все: "Щот съм черен нещеш да излезем, нали?" Абе байно, не е щот си черен, ами досаждаш ми просто. По половин час висиш до бюрото ми, аз вадя книга да чета, за да се усетиш да си тръгнеш и пак не, седиш по половин час и си приказваш на практика сам, като ми писне прекалено дори не отговарям. Ако беше бял сигурно щях да те разкарам две раплики по-рано даже. Професионално задължение ми е да ти се усмихвам като влезеш, не че искам нещо от теб. Това, че се усмихвам не означава, че си търся мъж. Много ме стресираха така. Еле влезе един интелигентен етиопец по едно време и приказката ни тръгна и всичко си беше наред, нито ми е досаждал човекът, нито е искал да излиза с мен и никакъв проблем :D
Сигурно я има дескриминацията и това е много сериозен проблем, но в много случаи си е чистокръвно измислена... както и да е. ПРросто се сетих и реших да споделя, защото преди да влезе въпросния етиопец бях много сериозно загрижена, че съм станала расист, а се оказа, че не е така :D Хайде, приятно спорене и хабене на нерви!
Последно промяна от Xin на 16 Апр 2007, 18:17, променено общо 1 път.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Никой да не пипа подписа на black_lady ! Предупреждавам, че разполагам с дракон и няма да се поколебая да го използвам!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

pora_e_priqtel написа:Никой да не пипа подписа на black_lady ! Предупреждавам, че разполагам с дракон и няма да се поколебая да го използвам!
Ех, един човек да ме подкрепи... :lol: Мерси ;-)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

За награда искам да ме запознаеш с момичетата от подписа :P
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Ice_Spirit написа:
Raya_Alexandra написа: П.П. Държа Circle Line да изтрие въпросното мнение с цитат от личните ми съобщения. :!:
заповеднически го раздаваш и ми се струва обидно.Бих се обидила,дам.
Личните съобщения са лични защото подателят не иска да се показват бе Айси :)
По-скоро Ал има правод а се обиди че се показват без да е разрешила. Xin е разрешила и Misdemeaneor ги пусна правилно :). В този случай не е така :)

И не се карайте :) цунки и за двете за да кротнете :) а за айси и бира (и туист за Ал :) )
Изображение

Изображение
Заключено

Обратно към “Потребители”