Диктовката по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Juventus написа:Уча във Велико Търново в ПМГ "Васил Друмев".Смея да твърдя ,че е най-добрата гимназия в града, защото като изключим езиците , където по обясними причини неможем да се мерим с хората, учещи в езикови гимназии, имаме...
Разбрах на какво са те научили, личи си.

Поправка. : не можем.
За твоето "дрЪстично" няма да говоря. Много е сладко, просто.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
que3n0fdrama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от que3n0fdrama »

HeyGod, има ги книжките, поне за новите със сигурност знам, аз си ги купувах от Хирон (на гърба на Руското). Общо са 4, като една от тях се води "5 Real Tests", доколко бяха истински незнам, всички ми бяха еднакво никакви - хем лесни, хем правех много глупави грешки. Старите са по-трудни, но те се намират по библиотеките предимно, в библиотеката на 1ЕГ ги има всичките.
Изображение
maxi

Мнение от maxi »

Книжките са на Просвета и би трябвало да ги има във всички градове.Едната са Real Tests останалите три са Practice Tests - хубавото е,че има подробни обяснения.Потърси в сайта на Образователните адреса им във Варна,там също сигурно ще ти помогнат (и не само за книжките).Щото трябва някой да ти проверява есетата(след всеки примерен тест има по две теми) иначе как ще разбереш дали ги правиш добре.Е,хайде успех!
Аватар
Juventus
В началото бе словото

Мнение от Juventus »

slavcho написа:Не знам, за мен ли питаше дали съм учител? Както и да е.

Напълно съм съгласен за ПМГ без никакъв сарказъм и така нататък. За езиците е вярно и в нашата ПМГ, но има и доста ученици, които ходят на курсове и смея да твърдя, че знаят повече от хора в езиковите гимназии, но това е само според мен, нищо не може да се постави под общ знаменател.

Извинявай за поправката, пич, дрАстично се пише. На английски нали ще кажеш drastic, а не drUstic, все пак и изпит по английски ще имаш ;)
Въпросът бе не към теб , а към fraglie:)
За езиковите гимназии обаче продължавам да съм убеден ,че учащите там ,като цяло владеят на по-добро ниво чуждите езици от "колегите" им в ПМГ.По мои наблюдения граматиката е приблизително еднакво добре изчистена и на двете места, но тези ,които идват от ЕГ имат по-богат лексически запас и по-добро произношение.Просто в ЕГ няма как да не се справят поне една идея по-добре, защото им преподават чужденци, които доста често не говорят добър български и напратика те принуждават да им научиш езика :D
А относно правописа го приемам, като градивна критика, защото без корекцията ти на следващото писмено най-вероятно щях да го напиша с грешка.Даже ще си го сложа в подписа ,за да ми е обица на ухото:)

EDIT: Извинявам се за OFFTOPIC-а и обещавам да не пиша повече извън темата.
maxi

Мнение от maxi »

Евалла,Юве! Така де,когато ни критикуват приятелски -що пък да не приемем!
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Хайде сега да направим и поправка на самия подпис :)

"Хей, млади човече, ако ти, който четеш тази тема, си в графата "осмокласник", е желателно ( със задължителен характер ) да ходиш на часовете по български, защото иначе един ден ти предстои да пишеш като мен."

Преди "КАТО" НЯМА запетая!!! Научи и останалата пунктуация.
4 правописни грешки, нека всяка носи 0,25 стотни от оценката...
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
maxi

Мнение от maxi »

Нещо да сте чули за изпита в УНСС?-какъв ще бъде?Щото ония са адски хипер некоректни щом не пускат инфо.
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

maxi написа:Нещо да сте чули за изпита в УНСС?-какъв ще бъде?Щото ония са адски хипер некоректни щом не пускат инфо.
Е, чакай... април месец е-хе, колко е далече още.
Не вярвам да се промени. УНСС-арите като направиха тестове, поне по английски да бяха чукнали един също. Ама не им се занимава, то да се правят тестове по английски да не е лесна работа, по-лесно е: Google.com и няколко текстове за диктовка, преразказ и превод.
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

тази година с тези тестове ще е голямя каша...препвиждах го :?
а книжки вече май има :D
maxi

Мнение от maxi »

Славчо е прав,но все си е друго като знаеш по-отрано какво да упражняваш,нали!
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Във всички случаи няма да променят английския ;)
Аватар
ASTERIX
В началото бе словото

Мнение от ASTERIX »

За тирето нищо не се казва. Трябва да го знаеш принципно. За две пропуснати тирета ти взимат една точка. Кофти тръпка е.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”