Президентски избори 2006 в България: вот без изненади?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Нека да анализираме най- сериозните кандидати:
Георги Първанов а.к.а Гоце- бивш лидер на водещата социалистическа партия в България, уредил свой съветник за вицепремиер на държавата и уредил най- доверения си човек да управлява вътрешните работи в БГ, подозиран за незаконни сделки с иракски нефт. За "Гоце" всеки знае...
Неделчо Беронов- относително неизвестен на фона на останалите кандидати. Младите (най- сериозната електорална мощ, призната и от социолозите) в много редки случаи са чували за него. Дотук добре- значи имиджът му може да върви нагоре. НО! Проблем- подкрепен е от двама изключително спорни (меко казано) люде- Костов и Стоянов- при това след редица скандали. Друго- оказва се, че Беронов не може дори десницата да обедини, а какво остава за държавата... И като за капак- в медиите излязоха публикации за това, че и той се е уредил с евтино държавно жилище с компенсаторки. Кофти старт...
Волен Сидеров- известен на всички с крайните си изказвания и радикалните си възгледи. Както се оказа обаче, той не може да въдворява ред дори в собствената си парламентарна група (да не говорим за партията си). Как да очакваме от такъв човек да е начело на държавата? А и нека си припомним, че срещу него има повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване и подбуждане към лъжесвидетелстване. При това цяла България (поне тази част, която чете вестници и гледа телевизия) го разбра.
Ето това е нашият избор. Аз лично ще гласувам. Даже знам за кого. Жална й майка на България!
Георги Първанов а.к.а Гоце- бивш лидер на водещата социалистическа партия в България, уредил свой съветник за вицепремиер на държавата и уредил най- доверения си човек да управлява вътрешните работи в БГ, подозиран за незаконни сделки с иракски нефт. За "Гоце" всеки знае...
Неделчо Беронов- относително неизвестен на фона на останалите кандидати. Младите (най- сериозната електорална мощ, призната и от социолозите) в много редки случаи са чували за него. Дотук добре- значи имиджът му може да върви нагоре. НО! Проблем- подкрепен е от двама изключително спорни (меко казано) люде- Костов и Стоянов- при това след редица скандали. Друго- оказва се, че Беронов не може дори десницата да обедини, а какво остава за държавата... И като за капак- в медиите излязоха публикации за това, че и той се е уредил с евтино държавно жилище с компенсаторки. Кофти старт...
Волен Сидеров- известен на всички с крайните си изказвания и радикалните си възгледи. Както се оказа обаче, той не може да въдворява ред дори в собствената си парламентарна група (да не говорим за партията си). Как да очакваме от такъв човек да е начело на държавата? А и нека си припомним, че срещу него има повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване и подбуждане към лъжесвидетелстване. При това цяла България (поне тази част, която чете вестници и гледа телевизия) го разбра.
Ето това е нашият избор. Аз лично ще гласувам. Даже знам за кого. Жална й майка на България!
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
На мен не ми е известен с подобни "радикални" възгледи. Ако влезеш в сайта на "АТАКА" можеш да се запознаеш с идеологията и 20-те принципа на партията. Това са клишета, които медиите ти набиват.heroV написа: Волен Сидеров- известен на всички с крайните си изказвания и радикалните си възгледи.
Мнението ти е пропито с голяма доза субективизъм. Именно той въдворява ред в партията си. Да, "АТАКА" се олюспи. Тя е доста млада политическа организация и подобно нещо е нормално. Но на този етап единствено той е човекът, успял да вкара ред в партията. Когато се появи онзи шибан педофил, не го ли изключиха на момента от "АТАКА"? Подобно отношение бе наложено и към останалите изменници в групата.heroV написа:Както се оказа обаче, той не може да въдворява ред дори в собствената си парламентарна група (да не говорим за партията си).
Припомни си какви функции има президентът. Волен просто няма да даде властта на ДПС и...това е. Останалото един потребител по-нагоре го описа.heroV написа:Как да очакваме от такъв човек да е начело на държавата?
E, и? Обвинение. Недоказано. Нека припомня обаче нещо. Парламентът прие декларация, осъждаща "хулиганските прояви на Волен", без те дори да са доказани! Нещо скандално, те дори не му дадоха думата, поне да се защити, макар и безсмислено. Та дори следствието не беше започнало работа, а те го осъдиха! ТОВА Е ТОЛКОВА СКАНДАЛНО, ЧЕ НЯМАМ ДУМИ ДА ГО ОПИША!heroV написа:А и нека си припомним, че срещу него има повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване и подбуждане към лъжесвидетелстване.
Чете вестници - "Труд" и "24 часа" и гледа БТВ и НОВА.heroV написа:При това цяла България (поне тази част, която чете вестници и гледа телевизия) го разбра.
Какво разбра? Как точно този скандал стана, когато АТАКА беше втора политическа сила с тенденция да стане първа!? Цяла България видя истинското и неопетнено лице на АТАКА и ВОЛЕН на 3 март 2006 година, преди да бъде омаскарено.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Кои са истинските политици? Клиширан коментар, разбира се необоснован. "Подобна личност"? Дефинирай, друже. Думите ти са като изстреляни във въздуха без посока, без аргументи.inaccessibility написа:Волен Сидеров - президент?!?!... до там ли сме стигнали - да няма истинтски политици, които знаят какво правят, че да гласуваме за подобна личност???
Само Волен може да се противопостави на Първанов, макар че дори той няма да успее. Реално, Гоце си взима втория мандат без проблеми.
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
бих се впуснал в дълго аргументиране, но няма смисъл - това е личното ми мнение, а то не подлежи на задължителна аргументация!FeverNew написа:Кои са истинските политици? Клиширан коментар, разбира се необоснован. "Подобна личност"? Дефинирай, друже. Думите ти са като изстреляни във въздуха без посока, без аргументи.inaccessibility написа:Волен Сидеров - президент?!?!... до там ли сме стигнали - да няма истинтски политици, които знаят какво правят, че да гласуваме за подобна личност???
Само Волен може да се противопостави на Първанов, макар че дори той няма да успее. Реално, Гоце си взима втория мандат без проблеми.
нямам нищо против симпатизантите на Атака и на хората, които виждат в Сидеров перспективите за нещо по-добро - въпрос на лична преценка и отношение
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Ами добре, съгласен съм, че не е задължително да аргументираш личната си позиция.
Но е малко дразнещо, коментари от сорта:
"Виж Х колко по-як е от У";
"Z ме кефи адски повече";
"Той е много по-добър от останалите" и т.н.
Всичко това щеше да бъде напълно наред, ако беше във вида:
"Виж Х колко по-як е от У, защото..."
"Z ме кефи адски повече защото..."
"Той е много по-добър от останалите защото..." и т.н.
Аз не се съмнявам, че можеш да обосновеш личното си мнение, аз пък изразих позиция какво ме дразни.
Поздрави и Волен-президент!

Но е малко дразнещо, коментари от сорта:
"Виж Х колко по-як е от У";
"Z ме кефи адски повече";
"Той е много по-добър от останалите" и т.н.
Всичко това щеше да бъде напълно наред, ако беше във вида:
"Виж Х колко по-як е от У, защото..."
"Z ме кефи адски повече защото..."
"Той е много по-добър от останалите защото..." и т.н.
Аз не се съмнявам, че можеш да обосновеш личното си мнение, аз пък изразих позиция какво ме дразни.
Поздрави и Волен-президент!
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
Мда доста добре казано. Е тези определено няма смисъл да се забраняват със закон. По ясни избори от това здраве да е, чак се чудя още какво толкова разискват медиите покрай тяк като на всички изхода ще е ясен, ама и те какво да правят, тези новинарски емисии трябва да се пълнят с нещо. Хубаво че са изборите и кризите в Ирак и Афганистан, какво иначе щяха да дават в БТВ новините например?!THE_PARASITE написа:Ако изборите променяха нещата щяха да са забранени със закон !

-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър