ФМИ - запознанства

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

какъв си ти бе прасчо?
Prce
В началото бе словото

Мнение от Prce »

На твое място не бих изказвала твърдения неподготвен. Моята представа за информатиката не е твоя работа. Не изпитвам никаква нужда да ти обяснявам за това. Това, което според мен е важно е, че всеки има право да се занимава с каквото поиска. За твоя голяма изненада ще кажа, че и аз обичам математиката, но съм на светлинни години от идеята да седя и да решавам като луда 5 години. Просто не е за мен. Колкото до информатиката, имам доста ясна идея за нея, при положение, че съм се занимавала с това 4 години. Нямаш право да правиш заключения относно какво някой знае или не знае. За правописа наистина имаш късмет, че езикът на математиката е универсален.
П.П. Добре дошъл в България! И остави самочувствието за момент. Смешно е...[/quote]

просто исках да кажа че човек който се смята за информатик и във същото време мисли че математиката не му е нужна или ясна то това не е способен информатик(мисла програмер).
Но ти ми каза че я обичаш само не във нейната чиста форма а применета във информатични проблеми.
добре ли те разбрах и преди всичко ми кажи дали смяташ че ти е нужна?
Аватар
Unique
В началото бе словото

Мнение от Unique »

Да, този път добре си ме разбрал. Математиката е навсякъде, а както сам каза, информатиката произлиза от нея. Без математика един информатик не би могъл да се справи. Аз просто не искам да уча чиста математика. Интересите ми са други. Това е.
Those who speak know nothing...
... and those who fear are lost...
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

прасчо, да не си македонец, батка?
Prce
В началото бе словото

Мнение от Prce »

GaVrosH написа:прасчо, да не си македонец, батка?
Од македония сам да.
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Prce написа:
GaVrosH написа:прасчо, да не си македонец, батка?
Од македония сам да.
па како сте вие ондека? и башта ми е мак'едонец, па йаз сум пола-пола :wink:
сега што ке штудираш?
пп: йа п'ознаваш Яна Гичева?
lpetrov
В началото бе словото

Мнение от lpetrov »

Здравейте колеги от СИ:
- DeSiTo
- slighter

Наистина сме доста малко за сега по форума, то и аз днес се регнах, но чакам с нетърпение да видя още някой от "екипа" ни ;)

Иначе какво прочетох до тук:

Prce написа:добре то във ФМИ има ли някой който обича математиката и се е записал на математика нарочно?че почна да ми става смешно!а математиката е найперспективната наука във момента.естествено ако сте наистина добри математици(т.е ако я обичате и четете по 20 часа на ден)
и недей някой да дойде да ми каже че туризма или правото или филологията са по перспективни тъй като казах НАУКА.
А тези "информатици" които ще се задоволят със правене на тъпи програмки или правене на ексел табелки и интернет страни нека да разберат че нямаа нужда од факултет и че не са за тук
Напълно против това, което казваш поне за програмистите. Програмирането НЕ СА EXCEL таблици, това е логика на учител по ИТ дет преподава на ученици от 5-6-7ми клас.
Програмирането може да замести математиката на всяка степен. Защо трябва да уча формула дет е 5 страници, като мога да напиша Math.Func(param1,param2) ? И какво, това не значи, че няма да знам какъв ще е резултата от формулата. Хех май логиката ти е .. "Защо като знаем математиката, хората измислиха Елката?"..ми here is the answer: Да не си губят времето ;) Нищо лично, просто мое лично мнение ;)

Unique написа:
Уважаеми юзъре, който си такъв върл фен на математиката (пиша в мъжки род, защото не обърнах внимание на глаголите), защо не отдели малко от 20те часа решаване на задачи да понаучиш правопис? А и имаш много поздрави от "онези" информатици с тъпите програмки, ние ще се оправим някак си... А "табелките" в Ексел са доста полезни, някой ден ще опреш и до тях!
П.П. Не мога да разбера защо наука, с която се занимават другите трябва да е по-маловажна от твоята?!
Хех, лично аз вместо да чакам и да цъкам с мишката (понеже ме мързи да я стигна) ми е по лесно pico testApp.php for($i=0;$i<10;$i++) echo "Row: ".$i; :) (добре де малко повече редове са но... мрзи ме да стигна мишката!! :-D )
Хахаха, като се сетя в бившото ми даскало ми писаха 6тица, защото за 2 учебни часа + междучасието направих нещо като ексел на js само (поради липсата на други екстри на pc-то) и даже го направих да ми решава задачата (която беше за ексел). Та установих, че ако човек има желание, може и без ексел..все пак (част от) съучениците ми се мъчиха 2 часа да направят задачата на Excel-a и не успяха :-D

А, та понеже го ударихме на офтопик ;) Да се върна на темата..
Казвам се Любомир Петров (Приятно ми е :-P).
На 19 години съм от гр. Видин, учил съм преди една малко объркана профилирана спецялност от Икономики/Счетоводство/Информатика, но както и преди да я почна и сега... ик0номиката не е зле, счетоводството sux, информатиката... р0кс ;)
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

ти пък приятелю ако си мислиш, че математиката е само сметки значи разсъждаваш като бакалин, завършил 4клас задочно :lol:
а това че информатиката замествала математиката на всякакво ниво: :evil4: :evil4: :evil4:

като се абстрахираме от това, приятно ми е колега :!: :wink:
lpetrov
В началото бе словото

Мнение от lpetrov »

Ахм и на мен ми е приятно, относно моето лично мнение, забравих да отбележа, че от 4ти клас до ден днешен имах само 1 свестен учител по математика (учителка беше) и то частна, приятелско семейство с нашите та, благодарение на нея съм продължил ваобще да се занимавам с това "математика". Ако си бях само с другите даскали......днес нямаше да си говорим тук, а щях да съм на поправителен по математика сигурно :-D
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

бтв мой доскорошен даскал в НПМГ беше небезизвестният ти съгражданин Здравко Петров или Здравко Културиста, знаеш ли го? :D
lpetrov
В началото бе словото

Мнение от lpetrov »

GaVrosH написа:бтв мой доскорошен даскал в НПМГ беше небезизвестният ти съгражданин Здравко Петров или Здравко Културиста, знаеш ли го? :D
Нямам си и ни най-малка напредстава, кой е този :)
lpetrov
В началото бе словото

Мнение от lpetrov »

Бтв, айде на срещата:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 504#159504
:)
DeSiTo
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DeSiTo »

Хей lpetrov ако говорим за свестни учители по математика такова нещо няма.
Аз завърших ГЧЕ в Ловеч и през цялото време там се опитваха да ми втълпят че само с езици ще се оправям а не с математика, а да не започна да ти обяснявам как ни преподаваха( в 10-ти клас да ти обясняват как се намира НОЗ е направо подигравка)
Но да не се оплаквам все пак добре че си намерих добра учителка(частна разбира се) за да мога да се докопам до тази специалност(СИ) за което трябва да съм и много благодарна :)
Аватар
Beyonder
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Beyonder »

Не е вярно, има си и свестни математици бре :) Е, вярно че повечето са изперкали, но това си е един вид професионално отклонение все пак, простено им е до известна степен :P Поне моя успя да ни обучи доста добре, най-малкото според мен, пък и си беше свестен човек. Е, вярно че ни ебаваше като не можем да решим някоя задача от руските олимпиади преди 30 години, ама туй си е един вид стимул... :P
Последно промяна от Beyonder на 02 Апр 2007, 15:56, променено общо 1 път.
DeSiTo
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DeSiTo »

аз не отричам че има и свестни но повечето учители в училище гледат как само да те накарт да идеш после на уроци
аз лично не познавам човек, който само с подготовката си от училище да е тръгнал да кандидатства, а имам приятели които само са се подготвили за изпитите си по други предмети
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”