PR

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

/

Мнение от Dani »

пише,че има лятна учебна практика!какво ли представлява тя ?
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Сигърно ще е нещо интересно. тя е задължителна и за журналистиката> Това, което ме учудва е, че чужд език се учи чак 4 курс :?
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Аватар
myselff
В началото бе словото

Мнение от myselff »

letq6ta_kalinka написа:Здрасти и от мен !
Аз съм Кали и също като вас ще уча Връзки с обществеността в СУ :D Всъщност аз се записах в последния възможен ден (10.VIII), въпреки че си ми беше първо желание, както е предполагам е и на повечето от вас. Бях прета и в УНСС и имах сериозното намерение там да уча Маркетинг, но нещо ме халоса по главата точно преди крайния срок и тихо и кротко отидох до УНСС и си изтеглих дипломата. Та така-вече сме колеги :)

PS : Специално ЗДРАСТИ на Myselff (тя ще се досети сама :wink: )
кали,ти си шантава!!!много ме радваш,човек,страшно е,че ще сме "колежки".......ама как звучи...:)......кога мина детството.....аз съм такова хлапе:)))))

ето и малkо актуална информация:)
:http://www.dnevnik.bg//show/?storyid=277632
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аха, чужд език четвърти курс, да бе. Объркали са нещо. Почвате си го езика като пионерчета още от първия семестър и си го влечете чак до края. Възможностите са английски, немски, френски, ако се сформира група и испански, и италиански. Изпит има всеки семестър, оценката не важи за стипендия.
Мислете хубаво какъв език ще записвате, понеже каквъвто изберете в началото, че си го влачите до края. И още нещо, ако сте учили някакъв език и го знаете дори на елементарно ниво, не се захващайте наново с него, всичко се започва от азбуката и не е интересно, ако си завършил ЕГ/ГПЧЕ да учиш наново буквите с надеждата да си усъвършенстваш знанията.
Миналата година ПРите се оплакваха, че учебните им практики са били ужасни, аз съм журналистика и мога да кажа за себе си, че бях доволна. Бях в "Паралели", при това не за 1, а за 4 месеца.
Надявам се да съм била полезна.

П.С. Относно обмена на студенти, има го това нещо, съвсем реално е, Боби ви е казал всичко. Но ако кандидатствате за страна с по-висок стандарт, имайте предвид, че майчето и татко ще трябва доста да се ръснат, понеже стипендията далеч не покрива всичко. Освен това, няма как да работите в съответната страна.
Това е от мен засега, питайте още с Боби ще се състезаваме кой ще отговаря по-изчерпателно и своевременно на заешките терзания. :lol:

П.П.С. Офтопик/ Боби, или който и да е, ако можете да отворите темата във форума на ФЖМК в раздел Студенти върсъс преподаватели - Бойко Пенчев, както и първата тема с най-много мнения, и да копира текстът тук, или в някоя от другите теми, понеже на мен не ми се отваря, ще ви бъда безкрайно благодарна.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Била си в "Паралели"-супер,ама как стана?В смисъл-всеки си избира къде да отиде ли?И кога е точно тази практика,кои 4ри месеца си била там?Какво прави точно?Ако може малко повечеко разяснения че ми е любопитно :wink:
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
alisha
В началото бе словото

Мнение от alisha »

ее само един език ли си избираме? не може ли поне два?
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

да,ако може 2 езика да се запишат ще е супер
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

искам да попитам дали всики от ФЖМК са в едно общежитие.ако да -има ли точно определен блок?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Чужд език си избирате още в първи курс - английски, немски, испански и френски има при нас (засега). Ако има много хора, които са учили езика има и група за напреднали (с немския и английския е така - има напреднали и начинаещи, обаче има само напреднали по френски :lol: ). Това, което четете за четвърти курс най-вероятно стои под надписа "СТАРА УЧЕБНА ПРОГРАМА".
Няма никакъв проблем да учите два езика, стига да можете.
Аз не живея в общежитие, но повечето хора са в блок 42 Б, но има и няколко души в други блокове.
За лятната практика - по принцип е един месец, всяко лято от І до ІІІ курс. Сами си избирате къде и как :roll: да отидете. А там вече си е различно за всеки. Дават ви да пишете информацийки или да участвате в организирането на нещо (зависи от специалността). Ако подходите сериозно може и да постигнете нещо. Иначе лесният начин е просто да си вземете бележка от някъде, че сте били на стаж.
Офф: .Търговче, проблема не е в твоя компютър :lol: , нищо не може да се направи за форума на ФЖМК, той почина тотално (за втори път). Надяваме се след лека реанимация и сублсидия от доц. Монова да го качим на човешки сървър. Засега и аз и админите не могат да въстановят нищо, нито пък имат възможност да пускат мнения :cry:
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

колегииии,къде пак изчезнахте!!!айде -остана още малко!!!има ли друг като мен ,който се надява на общежитие?вярно ли е ,че общежитията са по факултети?ако е така ще е супер-всики на едно място :D
Аватар
milka
В началото бе словото

Мнение от milka »

Дани,може би греша,но ти си приета журналистика,нали?
В един от форумите на общежитията пише,че в 42Б обикновено се настаняват студенти от ФЖМК.И това май е доста хубав блок,наскоро саниран.
А нещо за часа на откриването на 2.10. във ФЖМК някой знае ли?
Струва ли си да се ходи до Ректората и да се изтърпи навалицата там?
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Дани,и аз се надявам на общежитие!!Дано се получи! 8)
milka,аз съм в Книгоиздаването,ама все сме един факултет,нали :lol: та знам,че филолозите+всички от ФЖМК са принципно в блок 42Б . обаче пак няма гаранция,защото може да те сложат в някой друг блок,който където му излезе късмета :?

а иначе за часа на 2-ри,смятам че ще обяват поне няколко дена по-рано в сайта или в инфо центъра на СУ колко часа по-точно трябва да сме там...Мисля,че си заслужава да се отиде в Ректората ,кога иначе ще видя всички първокурсници (е пове4ето,де) накуп? :lol: аз съм се решила да отида ,пък след тва който ще се видим във нашия си факултет :P
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

milka,аз съм връзки с обществеността,а не журналистика :D .значи казвате ,че в 42б е хубаво? ох,дано! иначе за 2-ри не знам абсолютно нищо.иначе и аз бих отишла в ректората ако има някакво общо събиране,пък после факултетът е на 2 крачки :wink: :wink:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от alhimikat »

дани написа:значи казвате ,че в 42б е хубаво? ох,дано! иначе за 2-ри не знам абсолютно нищо.иначе и аз бих отишла в ректората ако има някакво общо събиране,пък после факултетът е на 2 крачки :wink: :wink:
В 42 Б е хубаво...

като изключим хлебарките, но се свиква :-) (но имаш приятели около теб)

А за откриването, обсъжда се, скоро ще напишем тук в колко часа.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

,

Мнение от Dani »

ооо,стига стези хлебарки!много ме е гнус от тях!няма ли някакво спасение от тях!?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”