Както на всякаде и тук се искат малко знания и мн талант. Има много хубав израз - на посредствения артист му трябва 99% работа и 1 % талант, а на добрия 99% талант и 1% работаinaccessibility написа:едва ли е въпрос толкова на фантазия... но това наистина е дълга тема, на която не й е тук мястото...papura написа:Ако човек прояви фантазия може даже и Нютон да вклиючи - нищо в природата не се губи, само се трансформира от една енергия в друга
Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
Колкото повече, толкова повече - каза Мечо Пух.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
ХахахахахахахахаххахIce_Spirit написа:Талантите пишат стихове
Извинявай, просто не се сдържах!
Но ако само тези, които пишат стихове са таланти, то значи 90% от населението на Земята са ограничени, прости и неталантливи в която и да е облат на науката и бита.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
едва сега разбрах, че говориш в контекста на писането на литаратурни темиpapura написа:Както на всякаде и тук се искат малко знания и мн талант. Има много хубав израз - на посредствения артист му трябва 99% работа и 1 % талант, а на добрия 99% талант и 1% работа
да, разбира се, че съотношението между работа и успех не винаги е право пропорционален, понеже има и друго условие - талантът, който е нещо сравнително независимо, даденост, която не може да се изработи, ако я няма
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Разбира се, че не може само с талант, но ако го нямаш единственото, което ти остава е да зубриш теми.Ice_Spirit написа:Единствено на талант не може да се разчита.
И успехът не идва ей така от един талант просто...всеки през годината е писал теми,мъчил се е...
А що се отнася до мъките през годината не е точно така...
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
И какво сега...чакане, както винаги. Ще видим доколко сме гениални след 10 - ина дни. Далчев или Дебелянов/Вапцаров.....мина, така че ни остава само да разберем кой как се е справил.
Аз не харесвам Далчев. Никога не съм го харесвала, може би специфичното ми отношение към литературата звучи неприемливо, но и това, което научих в българската филология ми помага да си градя мнение.
На всички с мнение - преборили сте се. Сега да си постискаме палци
Аз не харесвам Далчев. Никога не съм го харесвала, може би специфичното ми отношение към литературата звучи неприемливо, но и това, което научих в българската филология ми помага да си градя мнение.
На всички с мнение - преборили сте се. Сега да си постискаме палци
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
Има, разбира се, някои хора ходят на този изпит подковани с такова зверско зубрене.....чак е страшно.
Аз съм го държала този изпит 5 пъти и винаги съм го изкарвала много, много добре. Да можех да споделя същото и за историята....ама нееее.
Знам едно - литературата иска усет, трябва да я почувстваш някъде в себе си и да облечеш тези чувства в думи. Може и зубренето да помага, но въображението и собствената позиция помагат повече.
Ще продължа да пожелавам успех....
Аз съм го държала този изпит 5 пъти и винаги съм го изкарвала много, много добре. Да можех да споделя същото и за историята....ама нееее.
Знам едно - литературата иска усет, трябва да я почувстваш някъде в себе си и да облечеш тези чувства в думи. Може и зубренето да помага, но въображението и собствената позиция помагат повече.
Ще продължа да пожелавам успех....
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.