ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Не става дума за никакви изобличителни табла изобщо. Всеки ще си реши какво отношение да има към хората, които са проявили доблест и са си признали и тези, които са били огласени и са мрънкали като страхливци! Доколкото знам докато са били доносници на всемогъщата ДС са били доста по-смели! Сега обаче, понеже няма как чрез техните доноси да изключват и уволняват и да пращат в лагери и затвори мълчат като риби. Аз не мога да назова колко агенти на ДС има в преподавателския състав, но съм убеден, че има такива! Да вземем пример от призива на Доц. Лозанов- в медийната среда такива проверки бяха направени и 6 души ще бъдат помолени да напуснат Клуба на журналистите срещу корупцията, защото са сътрудничили на ДС и е неморално да са там! А отзвуците от Европа са еднозначни - безусловно отваряне нса досиетата от независима комисия.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Всъщност като се заговори за медийния експерт Лозанов, не мога да не изразя добрите си впечатления от позицията на този човек. Много пъти ме е удивлявал с ясната си позиция, отношение или коментар...
Въпреки, че, отново повтарям, не споделям напълно очертаващата се процеруда на "безусловно отваряне на досиетата"...
Въпреки, че, отново повтарям, не споделям напълно очертаващата се процеруда на "безусловно отваряне на досиетата"...
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Георги Лозанов е достоен мъж! За мен е чест и привилегия да бъда в един факултет с него! Много е важно един мъж да държи и отстоява позицията си....в днешно време повечето мъже са станали по жени от жените! Ще се постарая да намеря време да се срещна с доц. Лозанов и да поговоря с него по темата. Убеден съм, че не само той подкрепя идеята за отваряне на архива на бившите служби. Има преподаватели, които са се възползвали и с проверка безусловно са доказали, че не са сътрудничили никога на репресивните служби. Останалите, които мълчат и не заемат позиция будят недоумение у мен....може би има какво да крият? Крайно време е да излезе на яве!
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
По-скоро ще обявят за доносници хора, които нямат нищо общо с тази дейност, но по един или друг начин не са удобни на сегашното управление. Документи от такъв тип лесно се фалшифицират, пък после върви доказвай, че не си бил агент. Изобщо целият цирк с тия досиета вече започна сериозно да мирише на изгнило.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Документите отваряни от независима гражданска комисия не могат да бъдат фалшифицирани, защото ще става пред цялото общество. Гузните съвести карат някои хора да лансират тезата за фалшифищации! Когато всичко съществуващо бъде отворено на тази тема ще се сложи край и ще се обърне внимание на други приоритети, които са належащи в момента!
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
добре, ако сме за "безусловно отваряне", то би трябвало да искаме прозрачност
но доколко действително това, което се прави в момента (всички тези публични действия, на които сме свидетели) и това, което ще се прави в бъдеще, е признак за прозрачност?...
а, ако допуснем, че би могло да се правят изключения в това изискване, то неминуемо ще се породи съмнение за фалшификации или други действия (примерно изчезване на някои досиета)...
но доколко действително това, което се прави в момента (всички тези публични действия, на които сме свидетели) и това, което ще се прави в бъдеще, е признак за прозрачност?...
а, ако допуснем, че би могло да се правят изключения в това изискване, то неминуемо ще се породи съмнение за фалшификации или други действия (примерно изчезване на някои досиета)...
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Документите могат да бъдат фалшифицирани преди да се стигне до отварянето им, ако щеш и от 20 независими граждански комисии. Освен ако не задъжиш под стража всички, които в момента имат или биха имали достъп до архивата, както и да запечаташ самата архива в бетонен ковчег преди да се вземе окончателно решение за отварянето на досиетата. Фалшификации са възможни, а предвид възможността да се употребят като политическо оръжие, не виждам защо всички подобни тези трябва да минават под общия знаменател на мекошавостта и нечистото минало. А и в тази страна в близките години не е имало независими органи, били те държавни или обществени 
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише