За идеалните половинки и други дроби
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: За идеалните половинки и други дроби
всеки от вас, който вярва в 'сродните души', 'идеалните половинки' и тям подобни романтизми, дължи тая си теория на традиционното схващане за моногамността в нашето обществото, освен че и приема своята собствена способност на обич и любовно чувство за перфектна.. с други думи битува егоистичната вяра, че собствените заложби за любов са идеално и цялостно развити и пълностни и липсва просто обектът, към когото те да се насочат..
аз не споделям подобни схващания. всички отношения(в случая романтични) се изграждат. 'пъзелът се реди' чрез натъкмяване, напасване, компромиси, много време прекарано заедно и много изпитано взаимно щастие.. защото всеки в началото на връзка, когато насладата от взаимното общуване е най-силна, може да каже, че е намерил сродна душа и идеална половинка. но без взаимни насочени усилия(които идват само в следствие на огромни желания (от всякакво естество)) започват да излизат недостатъците и наближаването на края.. като след всеки подобен финал започва търсенето на нов човек, който да заеме позицията на 'обект', към който да се насочи собствената перфектна любов.
съвсем не твърдя, че можем да обичаме и да бъдем щастливи с произволен човек, влагайки кански усилия.. По-скоро трябва взаимност, която може да е не непременно между теб и точно определен друг човек. така че.. има много подходящи.. на планетата има седем милиарда човеци..
аз не споделям подобни схващания. всички отношения(в случая романтични) се изграждат. 'пъзелът се реди' чрез натъкмяване, напасване, компромиси, много време прекарано заедно и много изпитано взаимно щастие.. защото всеки в началото на връзка, когато насладата от взаимното общуване е най-силна, може да каже, че е намерил сродна душа и идеална половинка. но без взаимни насочени усилия(които идват само в следствие на огромни желания (от всякакво естество)) започват да излизат недостатъците и наближаването на края.. като след всеки подобен финал започва търсенето на нов човек, който да заеме позицията на 'обект', към който да се насочи собствената перфектна любов.
съвсем не твърдя, че можем да обичаме и да бъдем щастливи с произволен човек, влагайки кански усилия.. По-скоро трябва взаимност, която може да е не непременно между теб и точно определен друг човек. така че.. има много подходящи.. на планетата има седем милиарда човеци..
la douleur exquise
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
То си е въпрос на избор, както почти всичко останало. Светът не е универсално дефиниран и всеки прави с него каквото намери за добре.MidwinterSun написа:Леле, леле. Като ви чета за любовите, пък за сигналите, пък за предчувствията, пък за очите... А бре хора, да не би аз да живея в свят, различен от вашия?![]()
При мен такива работи няма.
Пък и нямам и намерение да си губя времето с търсенето на тая химера, ако ще да трябва да жертвам "живота си като на кино" за целта...
Малко поезия в живота не е излишна. Или много.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
В една пълноценна връзка няма "те", има само "ние" или поне така би ми се искало да бъдеFloWersOfEviL написа:Те идеални няма да станат, просто ние се "натъкмяваме" към "неидеалите" им.
фак- My thoughts exactly
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не се хващай за думи, които са ти удобни. Ти говореше в множествено число, аз продължих. Нито повече, нито по-малко.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Оу, че съм несъобразителен

Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- FightForFreedom
- Паисий
В отговор на фак мога само да се самоцитирам от темата "Какво очаквате от една връзка": Начин чувствата да не умрат е "...когато двете половинки се променят, за да си пасват. Така да се каже- динамичен контрол над личностните характеристики. Трудното тук е да се смогне на високия темп на естественото развитие на чувствата и затова се препоръчва спазването на някакво периодично разделяне на влюбените, за да имат време да насмогнат да се нагодят към чувствата на другия."
Малко ме притеснява, че думите ми от една тема могат да се казват и в друга, тъй като това предполага, че има повече теми, отколкото е необходимо.
Малко ме притеснява, че думите ми от една тема могат да се казват и в друга, тъй като това предполага, че има повече теми, отколкото е необходимо.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Пък аз един път бях идеалните 3/4, ама девойката се провали с мижавата 1/4, която й се падаше. Жалко.
Ааабе... Поезии, първи погледи, въздишки... Не е лошо, де, ама е предимно маска и самозаблуда.
Ааабе... Поезии, първи погледи, въздишки... Не е лошо, де, ама е предимно маска и самозаблуда.