как върви подготовката ви по история за КСК 2006?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- явор
- Летописец Виртуоз
... Добре ... защо с струва да кандидатстваш 5 годиини поред заради СУ. Какво те накара да продължиш да се бориш да влезеш тук, а не в друг ВУЗ?пикси написа:Като за пети път в живота ми - върви много добреАма опитът тук си казва думата. След понякога 14 часов работен ден, направо лети. Спя малко, но на кого ли му трябва сън
![]()
Скромната ми възрастиска повечко сън. Аз сега съм на "Църква и култура 14-17 век" (да кажа ли пак, че е за пети път?).
При вас, мили бъдещи колеги, не знам как стоят нещата.
Аз ще се оплача, че ми е писнало, но няма начин. Споделете си болката.
На мен не ми остава нищо друго, освен тази година да разбия правото, защото съм асистент на юриста в международен холдинг и вече успешно се сблъсквам с всякакви правни проблеми. Много е трудно, ама е много предизвикателно. Между цесии и арбитражи историята ми се вижда песен, песен...ама няма кога да я пея.
- Мадлен..
- В началото бе словото
И мен ме пишете към кандидатстващите с история 
Да видим какво ще стане..
За жалост още съм малко назад с материала.Подготвям се сама. В сми -не ходя на уроци или курсове..
Та така...
Успех на всички!!
ПС: Забравих да спомена, че "плануваните" специалности са "История" и "Археология".
За жалост още съм малко назад с материала.Подготвям се сама. В сми -не ходя на уроци или курсове..
Та така...
Успех на всички!!
ПС: Забравих да спомена, че "плануваните" специалности са "История" и "Археология".
Аз умрях... да живея Аз!
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
мади, сам се готвих по история и изкарах 5,50, така че релакс, а време имаш достатъчно, лесно е, пожелавам ти успех, а ако пиенето ти е хоби---колегите казват че Археологията е най-алкохолирината специалност в СУМадлен.. написа:И мен ме пишете към кандидатстващите с история
Та така...
Успех на всички!!
Минимален бал за Археология:
2005-25,15(мъже);25,92(жени);
2004-24,92(мъже);25,75(жени);
2003-24,42(мъже);25,89(жени);
2002-23,33(мъже);24,42(жени);
Минимален бал за История:
2005-24,58(мъже);25,50(жени);
2004-23,42(мъже);24,68(жени);
2003-23,75(мъже);24,75(жени);
2002-21,81(мъже);23,33(жени);
Успех на изпитите!
Успех на изпитите!
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- Мадлен..
- В началото бе словото
Благодаря ти страшно много за инфото! !nightwish написа:Минимален бал за Археология:
Успех на изпитите!
ПП: ... и за пожеланието, ест
подобно:))
Аз умрях... да живея Аз!
- TeDuS
- В началото бе словото
здр имам някое друг - въпросче - как успявате да се справите с времето в смисъл такъв - аз също съм сама в подготовката по история - и никога не успявам да се вместя в срок примерно от една седмица за тема...затова съм си толкова назад..просто колкото и да уча имам чувството че не съм достатъчно готова за пробен изпит...а ако си направя такъв - няма кой да го провери и даси каже думата...как се справяте с тези..да кажа "неприятни моменти при самостоятелната подготовка"????
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
[quote="явор"][quote="пикси"]Като за пети път в живота ми - върви много добре
Ама опитът тук си казва думата. След понякога 14 часов работен ден, направо лети. Спя малко, но на кого ли му трябва сън
Скромната ми възраст
иска повечко сън. Аз сега съм на "Църква и култура 14-17 век" (да кажа ли пак, че е за пети път?).
На мен не ми остава нищо друго, освен тази година да разбия правото, защото съм асистент на юриста в международен холдинг и вече успешно се сблъсквам с всякакви правни проблеми. Много е трудно, ама е много предизвикателно. Между цесии и арбитражи историята ми се вижда песен, песен...ама няма кога да я пея.[/quote]
... Добре ... защо с струва да кандидатстваш 5 годиини поред заради СУ. Какво те накара да продължиш да се бориш да влезеш тук, а не в друг ВУЗ?[/quote]
Обяснявам - защото работя като асистент - адвокат и защото знам какво означава СУ в правото. Тъпо за някои, ама факт....Позволете ми да знам със сигурност. Освен това е много хубаво една цел да ти осмисля живота. Учила съм винаги по избор - една тема ми харесва, друга - не и не я уча. Принципно затова кандидатствам 5 път. Опит в юридическата сфера имам вече някакъв, скромен, мерси. И работя по въпроса.
Понеже видях, че вече се хвърля боб по отношение на темите, нека отново легендарната ми практика да ви посъветва - няма логика. Ходенето на уроци ме научи на едно (5-те години също). Избрат се по пет теми от период - произволно. Кой е на власт, каква годишнина е, какво е казала кварталната гледачка....и т.н. нямат отношение. ТЕГЛИ СЕ НА КЪСМЕТ. Това е. Който мисли различно - печели пожеланията ми да е невероятен късметлия. Това за СУ.
В УНСС се редуват - първата година, когато кандидатствах там, се падна Управление на С. Стамболов и К. Стоилов (2002). Същата тема се падна 2004, пак бях там, и аз писах
2003 се падна вече не помня какво, но се сещам, че се знаеше поне месец предварително, поне на мен един познат ми каза. Аз силно се усъмних, че е вярна информацията, но така или иначе не ходих на изпит там. Е, падна се по предварителна информация
.
Обаче в СУ - забравете. Учи се наред. И се стискат палци. Ама по-сигурно остава да си подготвен.
Скромната ми възраст
На мен не ми остава нищо друго, освен тази година да разбия правото, защото съм асистент на юриста в международен холдинг и вече успешно се сблъсквам с всякакви правни проблеми. Много е трудно, ама е много предизвикателно. Между цесии и арбитражи историята ми се вижда песен, песен...ама няма кога да я пея.[/quote]
... Добре ... защо с струва да кандидатстваш 5 годиини поред заради СУ. Какво те накара да продължиш да се бориш да влезеш тук, а не в друг ВУЗ?[/quote]
Обяснявам - защото работя като асистент - адвокат и защото знам какво означава СУ в правото. Тъпо за някои, ама факт....Позволете ми да знам със сигурност. Освен това е много хубаво една цел да ти осмисля живота. Учила съм винаги по избор - една тема ми харесва, друга - не и не я уча. Принципно затова кандидатствам 5 път. Опит в юридическата сфера имам вече някакъв, скромен, мерси. И работя по въпроса.
Понеже видях, че вече се хвърля боб по отношение на темите, нека отново легендарната ми практика да ви посъветва - няма логика. Ходенето на уроци ме научи на едно (5-те години също). Избрат се по пет теми от период - произволно. Кой е на власт, каква годишнина е, какво е казала кварталната гледачка....и т.н. нямат отношение. ТЕГЛИ СЕ НА КЪСМЕТ. Това е. Който мисли различно - печели пожеланията ми да е невероятен късметлия. Това за СУ.
В УНСС се редуват - първата година, когато кандидатствах там, се падна Управление на С. Стамболов и К. Стоилов (2002). Същата тема се падна 2004, пак бях там, и аз писах
Обаче в СУ - забравете. Учи се наред. И се стискат палци. Ама по-сигурно остава да си подготвен.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
А, забравих нещо....Златното правило на СУ - ТОВА, ЧЕ ЕДНА ТЕМА СЕ Е ПАДНАЛА ПРЕДНАТА ГОДИНА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТАЗИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПАДНЕ. АКО БЪДЕ ИЗТЕГЛЕНА КАТО РЕАЛНА ОСТАВА!!! СЛУЧВАЛО СЕ Е ПО ЛИТЕРАТУРА.
Какво по-честно от това?!
Какво по-честно от това?!
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- TeDuS
- В началото бе словото
Чесно ли....ми да кажем 2-рата - много много зле...не че не ми се получава с ученето, но честно казано не съм и седнала сериозно. При мен го има момента с пагубното за всеки кандидат-студент "ИМА ВРЕМЕ"!!!. Лощото е, че време няма !!!! Поне се успокоявам с това, че много хора (поне покрай мен) са напред с материала... т.е взели са материала до Руско-турската освободителна война примерно..но пък нищо не са научили ..само дават парички за глупости!!! Каквото стане 
-
Жрецът на Болката
- В началото бе словото
- Обратна връзка: