Вдигат наемите в студентските общежития - 40% !!!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Съгласни ли сте с увеличаване на наемите в общежитията на СУ

Напълно съм против - условията отговарят на сегашната цена!
61
74%
Съгласен съм с увеличението - цените са твърде ниски
21
26%

Общо гласове: 82

Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: бездействие

Мнение от peterdi »

muncho написа:Колеги, това с анкетата е просто прекрасно, но оттук нататък какво?
Какво оттук нататък?

Първо, 40% увеличение няма да има.
Второ, в момента още няма взето окончателно решение.
Трето, малко е неудобно по време на сесията да се правят протести, пък и е малко рано за това. Ако някой много му се ходи на митинги, да изтрае до президентските избори.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Cynthia
От дъжд на вятър
Специалност: Печатни медии
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Cynthia »

Колегата искаше да каже, че по принцип тези анкети не вършат никаква работа
освен че отчитат съществуването им.
Ама лошо няма де.
Ще видим какво ще стане. :roll:

Вие пък - чак митинги... не че няма да е весело... :D :D
muncho
В началото бе словото

Мнение от muncho »

СИНТИЯ, БЛАГОДАРЯ ТИ!
Точно това исках да кажа .
ПЕШО: Не разбирам как си готов на ходиш на митинги за президентски избори-т.е. за кауза, която не е лично твоя, а за студенските протести не си навит?
Това си е твое мнение, разбира се, но все пак ми се струва странно. Протестът не е политически акт по определение. Мисля че протестите за по-добър живот са по-смислени от каквато и да е политическа шумотевица.
А и извинете, но някак си не си представям служителите на ПСБО, начело с г-н Горанов да обсадят МОН с призиви "дайте ни субсидия, че да не увеличаваме наемите!" Не че се натискам, но това с протеста не е ли наша работа? :?
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Наша работа е , разбира се :!:

В момента обмисляме няколко варианта и проучваме допълнителна документация.

Най-късно в началото на следващата седмица ще оповестим какво се предвижда като действия!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

muncho написа:ПЕШО: Не разбирам как си готов.....
Е, сега - и ти ме изкара. Въобще не съм имал това предвид.

Имах предвид, че за нашите протести е малко рано - още не знаем проблема в детайли, имаме да проучваме доста варианти и тн...

Това за президентските си беше майтап. Иначе изобщо не съм против наш протест - ние в СС имаме и това като вариант, още повече - прав си, че такъв протест е чисто наша работа, на студентите. И на протестите за картите си бяхме сами.

Е, а колко работа са свършили анкетите - трябваше да се види точно какво е мнението на студентите по въпроса, и мисля, че добре се справихме.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

П. Горанов написа:Да!!! Вие, студентите, бедни или не, можете да научите всичко това, но не като пишете анонимни твърдения по форумите, а като накарате тези, които сте избрали, да Ви предоставят тази информация! Кои са те? Хайде, назовете ги!
ами... дали има по-подходящ човек за това от вас!!

и освен това, моето име стои под всяко лично мое мнение. ТВЪРДО!!!
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
muncho
В началото бе словото

Мнение от muncho »

Колеги, радвам се, че сте готови на протестни действия. Защото нещата не отиват на добре. Все по-зле ще става, като гледам какъв бюджет готвят министрите за тая година.... :?
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Тези са ненормални, бе! Как ще си плащам наема? Това значи моя наем само да стане към 32 лв. :twisted: :!:
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

Fuuuck! Мн съъъм злее исках да натисна копчето съгласна с увеличението, пък кликнах против :o , така че бройте един глас по-малко за против и 1 повече за съгласен.. Според мен увеличението си е съвсем честно, освен това в на УНСС общежитията наема за тройна стая е май 40 лв, пък в на СУ с увеличението ще станат към 30.. кво толкова се стряскате??
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
anthares
В началото бе словото

Мнение от anthares »

user-1209 написа:
alhimikat написа:
user-1209 написа:Аз съм - за. Няма да обяснявам колко струва животът в София и колко нищожно звучат 30лв. на фона на всичко останало.
Да - 30 лв. звучат абсурдно малко !

Но, ако ти се налага да си ги изкарваш сам и паралелно с лекциите да ходиш и на работа - няма да ти се сторят никак малко :!:

Ако си от София - те разбирам защо ти звучат толкова минимални нещата на фона на всичко останало...
Точно така 30лв. ми е само телефона на мен. Отделно като сложиш ток, вода, парно, данъци сумите стигат над 200 на месец... да не говорим, че транспорта ми е около 50-60 на месец. Все пак Студ. град има идеална транспортна връзка и е много удобно да стигнеш до всеки факултет, който му е неизгодно да пробва на квартира... никой не го задължава да седи в Щутгард и да види дали после ще се оплаква. Наистина хората от провинцията не оценяват, какво им се предлага. :twisted: :twisted:
Мамин сладък, с телефон 30 лв... Ела да учиш в моя град и да си висиш сам на своя врат и да видим дали 30 лв. ще са ти екстра. Много е лесно да говориш така, като не си пробвал. И теб никой не те задължава да живееш там където си в момента и да плащаш 50-60лв. пътни на месец ...

Не мисля че изобщо трябв ада взимаш отношение по въпроса, прсто защото не те засяга
Изображение Изображение
Изображение
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Увеличение е необходимо само и единствено ако се осигурят нормални условия за живот,защото тва в общежитията за много хора е чисто съществуване!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Optimist написа:и аз не живея на общежитие,но знам за какво става въпрос в Студентски...
без коментар-увеличението е нелепо,неадекватно и смешно!
Ubi concordia, ibi victoria!
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”