По темата - кой каквото и да говори, по вида се посреща. Ако сте физически несъвместими... файда ник'ва. Следователно...
- Приличен ръст. За предпочитане 1.80 и нагоре. Ако не, то поне да не е по-нисък от мен с токчета.
- Допустимата епилация е само от основни хигиенични съображения; хората с гладки крака/ръце и скубани вежди не са мъже. Точка. =>
- Хубава коса, дълга още по-добре.
- Здрави, силни ръце. Няма аз да съм по-яка от него, ми... (Една позната имаше някакво гадже, което изнемогваше да я вдигне на ръце и за 10-ина секунди... а тя беше 44 кила!?)
- За очи не придирям. Харесвам зелени, както и един особен нюанс на светло кафяво, който на светлина общо взето бих определила като цвят "уиски". Но да кажем, че това е бонус. Почти никога не си падам по синеоки.
Тук правя уговорката, че един мъж може да изглежда много по-внушителен и като ръст, и като мускулна маса (невероятно, но факт) с добра осанка - начинът по който стои изправен/седнал, по който се движи, разминава се с хората, ръкостискането... общото впечатление, което оставя с цялостното си присъствие. Много важно. Въпросната особеност оставя (евентуално) подвеждащо усещане за физическо, но не се базира само на телесност, затова оставям критерия насред нищото.
По въпроса с характера и поведението мога да се простирам доооста, но не ми се ще да злоупотребявам, затова някои от най-важните неща.
- интелект
- чувство за хумор
- самоувереност, даже граничеща с напереност (да, луда съм)
- да е усмихнат
- да е пипкав и гушлив (Да, инфантилно е, но аз постоянно потупвам хората, които даже не са ми толкова близки. Бих предпочела, мъж ми да прилича поне малко на мен в това отношение - изобщо, не само спрямо мен.)
- ако няма ФБ най-добре...
В този ред.
Така поставено, изглежда като отговори на някой психо-тест.