[КСК 2011] География
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
Re: [КСК 2011] География
За съкращенията не знам, ама и аз недоумявам как 4 часа ще ми стигнат :/ ( е ест., ако не я знам и 5 мин ще са ми достатъчни, за да се изнеса от залата xd).
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
fabsss написа:Да ви питам- не е грешка ако дългите понятия (Горнотракийска низина, Дунавска равнина и тн) ги пиша в темата като ГТН и ДР,след като първият път ги напиша с дългото име и задам съкращението в скоби?
И мога ли да пиша МРТ,СТО,ЧИС, без да пиша цялото наименование?
и един друг въпрос... как за бога ви стигат 4 часа,за да напишете 1 тема???![]()
![]()
Според мен, 4 часа са напълно достатъчни да си напишеш темата,вярно на места ще има чудене и мислене но ще се справим
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
За съкращенията май не е позволено...поне аз си мисля ,че трябва целите думи да се изписват....Знаете ли за темата туризъм МТБ,транспортът,СС,туристическите кадри към антропогенните туристически ресурси ли се пишат или към факторите за развитие на туризма?Защото в една тема ги слагат към ресурсите, в друга към факторите??? 
-
fabsss
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
в учебника на ОТ е към факторите..alenika написа:За съкращенията май не е позволено...поне аз си мисля ,че трябва целите думи да се изписват....Знаете ли за темата туризъм МТБ,транспортът,СС,туристическите кадри към антропогенните туристически ресурси ли се пишат или към факторите за развитие на туризма?Защото в една тема ги слагат към ресурсите, в друга към факторите???
Да,но виж че МТБ,Траспорт и тнт пак са разгледани по подробно след антропогенните ресурси....а при факторите само ги дават с едно тире.....А и в учебника на ОТ нещо структурата малко е объркана...Разглеждат Същност,Особености после Място в структурата на НС и след това Значение...А то май трябва първо да е значение ....А и при отраслите в ОТ разглеждат първо историческото развитие и после факторите,а то трябва обратното...Нооо не съм сигурна де....
-
fabsss
- В началото бе словото
еми да ти кажа възможно е,те учебниците от ОТ доста се разминават с изискванията в СУ на някои места
а пък плана на СУ е много кратък и повърхностен,за да ни помогне
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
fabsss,ти уроци в ОТ ли посещаваш? 
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
-
fabsss
- В началото бе словото
аха
Аз пък докъто си учех темата и осъзнах,че не знам някои правила в БГ език
и понеже в момента няма кой друг да попитам,реших да се консултирам с вас
Как е правилно да се каже: Река Дунав свързва Черно и Северно море/морета??
И дали въобще има някакво правило за това?
и друго: Гръцката граница е дълга 493 км, като 429км е сухоземна или 429 км са сухоземни??
Охх,извинявам се за доста глупавите ми въпроси,ама от няколко дни се чудя и не намерих никакво правило за това

Аз пък докъто си учех темата и осъзнах,че не знам някои правила в БГ език
Как е правилно да се каже: Река Дунав свързва Черно и Северно море/морета??
И дали въобще има някакво правило за това?
и друго: Гръцката граница е дълга 493 км, като 429км е сухоземна или 429 км са сухоземни??
Охх,извинявам се за доста глупавите ми въпроси,ама от няколко дни се чудя и не намерих никакво правило за това
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
Емии, ако лафиш за Коридор 7.. пробвай направо : " Река Дунав свързва Северно с Черно море", а ако държиш да си е твоето изречение би трябвало да е : " Река Дунав свързва Черно и Северно морЕ.". Заправило не знам дали има ;/.
За другото изречение "Гръцката граница е дълга 493 км, като 429км от тях-сухоземни." И за това не знам за някакво точно правило, но може и да греша, обаче съм сигурна, че е сухоземнИ.
За другото изречение "Гръцката граница е дълга 493 км, като 429км от тях-сухоземни." И за това не знам за някакво точно правило, но може и да греша, обаче съм сигурна, че е сухоземнИ.
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
Абе, хора, които знаят.. "Варна-Иличовск" и "Варна-Поти/Батуми-Иличовск" работят ли, че чета някви работи в нета и се обърках ;С
И аз понякога се чудя за някои неща в темите дали са правилни чисто граматически..
Вие докъде стигнахте с темите?Аз мисля за 17ти да науча 10,но добре, и да разчитам и на късмет..Води и Транспорт няма да ги уча ,нещо са ми много трудни....
Вие докъде стигнахте с темите?Аз мисля за 17ти да науча 10,но добре, и да разчитам и на късмет..Води и Транспорт няма да ги уча ,нещо са ми много трудни....
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Така са и двете, а правило определено има. Важно е съгласуването. Тиренцето във втория пример замества глагола, който в случая е "са", защото 429-те километра определено са множествено число, така че няма как да е сухоземнА.michelle.supertramp написа:Емии, ако лафиш за Коридор 7.. пробвай направо : " Река Дунав свързва Северно с Черно море", а ако държиш да си е твоето изречение би трябвало да е : " Река Дунав свързва Черно и Северно морЕ.". Заправило не знам дали има ;/.
Работи. Или поне и на нас в трети курс ни ги посочват тези транспортни връзки, така че информацията ми би трябвало да е актуалнаmichelle.supertramp написа:Абе, хора, които знаят.. "Варна-Иличовск" и "Варна-Поти/Батуми-Иличовск" работят ли, че чета някви работи в нета и се обърках ;С
I wanna fall from the stars straight into your arms
- michelle.supertramp
- От дъжд на вятър
-
SasTodorova
- В началото бе словото
Здравейте! Съжалявам ако се повтарям с въпроса, но да попитам има ли някакви изисквания за оформлението на темата или можем да я напишем както си решим?
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Има изисквания горе-долу за всичко. И е много важно да ги спазиш. Ако поясниш какво имаш предвид под "оформление", ще ти дам подробности.
I wanna fall from the stars straight into your arms