СУ ще почва занятия 1 месец по-рано???

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: СУ ще почва занятия 1 месец по-рано???

Мнение от allshallperish »

Кажете, наистина ли поправителната сесия започва на 23 август?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Rada
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Rada »

Ето го ключът на загадката: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/m ... lna_sesiya
Аз се питам защо ние в СС не знаехме, че има идея поправителната да се измества... На АС нищо ли не се е обсъждало? Ако почвахме на 15.09. - ок, някак си го разбирам. Но следкато почваме пак на 01.10... какъв е СМИСЪЛЪТ ?!

Рада Келевска,
член на Студентски съвет
"И затова ще кажеме твърдо НЕ на народната ни топка и на нейното прехвърляне!"
flamingone
От дъжд на вятър
Специалност: СУ-МО :D

Мнение от flamingone »

Форумната "благодарност" не е достатъчна, за да изрази колко съм благодарен на Rada за този линк. Съществува ли ред за обжалване на заповед на ректора и какъв е срокът за това?
Зло дете
В началото бе словото

Мнение от Зло дете »

shayne написа:Заповедта е официална, а на сайта на ФМИ вече е обявено. Мисля обаче, че всеки от факултетите има право да реши на кои дати да сложи изпитите. Така например за ИФ чух, че ще бъде в периода 1-7 септември.
Това е само за завършващите 4ти курс и не се отнася за колегите от по- долни курсове.
Аватар
Rada
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от Rada »

За датите от поправителната - следете в деканатите си. Не се шашкайте, в ЮФ например, всички изпити (с изключение на един - на 30.08.), ще са през септември. Днес ходих в деканата и там ми обясниха как стоят нещата. Когато всички преподаватели заявят датите за изпитите си, ще пуснат списък. Това най-рано ще стане другата седмица. Казаха да търсим на сайта на университета.
Колкото до изтеглянето на поправителната през август (макар да не е обяснено в заповедта на ректора), явно е с цел да се улеснят завършващите, които имат държавни изпити - да приключат те по-рано.
Хубаво лято на всички! :)
"И затова ще кажеме твърдо НЕ на народната ни топка и на нейното прехвърляне!"
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”