Стипендии 2009/2010

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
El
Пишете, о, братя

Re: Стипендии 2009/2010

Мнение от El »

Вярно... Тоест, лелките горе в паричния салон не знаят още колко ще е - ако нямало пари, щели да ги поофъкат и да ни ги разпратят подкастрени... Ама има пари за ремонти, нали :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Може да ги вдигнат :lol: :lol: :lol: Аз пък допуснах тактическата грешка да си напиша в молбата, че баща ми е починал, а не съм си подготвила документацията за умножение по 1.1. И като ме почна тая ми ти лелка - не ще да ми вземе молбата, тръгна да ме връща да съм дошла друг ден с документите, за да ми умножат успеха по 1.1. :pale: За справка - успехът ми е 5,92 :scratch: За Румънска филология това е библейски успех - казвам го, понеже знам как стоят нещата в другите курсове. А тя като почна да ме плаши - разбираш ли, като ми наскачат тия студенти с 6.00 как ще ме изместят и няма да взема стипендия. :| То няма нищо сигурно на тоя свят, ама не ми се ровеше да търся смъртния акт, да му се не види. :evil:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Kavhan Isbul
От дъжд на вятър
Специалност: история
Курс: трети

Мнение от Kavhan Isbul »

Kuln написа:Аз имам един такъв въпрос. Защо, като приемат молбата лелките и там попълват в компютъра за кой семестър кандидатстваш, най-отдолу има "сума:" и те пишат 360лв, след като по мои изчисления би трябвало да са поне 480 (според зависи първи семестър колко месеца броим, разбира се).
Ами просто по принцип за 8 декември изплащат три стипендии на куп и за това пише 360 лева споко :bounce:
Историк пишман газовик
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Виж няколкото мнения по-нагоре... :(
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

El написа:Вярно... Тоест, лелките горе в паричния салон не знаят още колко ще е - ако нямало пари, щели да ги поофъкат и да ни ги разпратят подкастрени... Ама има пари за ремонти, нали :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
И за камери. И то камери последен писък на модата. Много ясно, че ще има пари за ремонти и камери - от тях се взимат комисионни и подкупи, и се възлагат на приятелски фирми. Стипендиите отиват не при приятелчета, а при студенти. Откъде накъде ще се харчат пари за студенти.
Catherine написа:Може да ги вдигнат :lol: :lol: :lol: Аз пък допуснах тактическата грешка да си напиша в молбата, че баща ми е починал, а не съм си подготвила документацията за умножение по 1.1. И като ме почна тая ми ти лелка - не ще да ми вземе молбата, тръгна да ме връща да съм дошла друг ден с документите, за да ми умножат успеха по 1.1. :pale: За справка - успехът ми е 5,92 :scratch: За Румънска филология това е библейски успех - казвам го, понеже знам как стоят нещата в другите курсове. А тя като почна да ме плаши - разбираш ли, като ми наскачат тия студенти с 6.00 как ще ме изместят и няма да взема стипендия. :| То няма нищо сигурно на тоя свят, ама не ми се ровеше да търся смъртния акт, да му се не види. :evil:
Ей така първият път като кандидатствах за стипендия и бях с успех 6.00 едната лелка ми обясни, че видиш ли във ФЖМК имало МНОГО високи оценки и може и да не ми стигне. И ме върна. И после с 6.60 бях, а балът еши 5,60 примерно...
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Абе много са ми странни тия лелки. Вярно, че има специалности, в които минималният успех е 5.99, че някои и 6.00, ама моята не е от тях. В най-силните семестри минималният бал беше към 5.60. Миналия семестър беше 4,75. Оттогава насам не вярвам да е станало чудо, за един семестър и всичките им оценки да са 6.00, оценките от предния семестър като не са, какво от това. Ама оценките им не са 6.00, доколкото знам. :roll: Първи курс не могат да взимат стипендия, така че там няма как да има скрити лимонки. Обяснявам и, а тя - не, та не. "Ти ще видиш сега като си умножат оценките по 1.1 другите..." :roll: Един вид "Ти ще си спомниш за моите думи, но ще бъде къснооооо..." :mrgreen:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Като подавах молбата в Паричния, попитах за промяна на стипендиите и лелката само "нищо не се знае, нищо не се знае, нищо не се знае". :?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Ми как ще се знае,ей, завидяха ни на жалките 120 лв.,
просто нямам думи. А за таксите винаги се знае, само
нагоре.
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Вчера на дискусията за и срещу видеонаблюдението попитахме ректора Илчев и за стипендиите. Каза, че нямало пари, че миналата година би ли раздадени 3 000 стипендии, сега ще са 1 800, че няма идея каква ще е сумата и тепърва ще ходи (май днес) при министъра на образованието да издейства пари, защо и за тази сума хора нямало и т.н. и т.н. и т.н. Когато го попитах защо има половин милион лева за камери, но няма пари за стипендии, той ми обясни, че не били половин милион (както между другото е казал пред медиите, аз предварително бях проверила), а 38 000 (след медиите бил казал на Бого Шопов и "Електронна граница", че са 50 000, въобще сумата прогресивно пада с всяко питане) и вече били дадени, т.е. не можело да се върнат в университета тези пари и да се преразпределят за стипендии.
Така че имайте предвид, че тия под 6 са им съмнителни шансовете за стипендия, защото местата са яко орязани, а тия, които се класират, е съмнително какво ще им изплатят.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Егати, веднъж да се надявам да получа - и к*рец. Карай да върви... Какъв 1млн. лева за тия камери бе, стига сте се излагали :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . В СУ има 15 камери на кръст :lol: :lol: :lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

О, Боже Господи! Не ги е срам!! Това си е не за протест, ами за публично линчуване... :evil: :evil:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Blood Countess написа:О, Боже Господи! Не ги е срам!! Това си е не за протест, ами за публично линчуване... :evil: :evil:

Ами, ето! Ето какво можем да направим студентите! Само трябва да се организираме! Не ги е срам да се избиваме за тия стипендии, като че не заслужаваме всички, които сме се борили за успех :evil: :evil:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

ГАВРА!!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

е верно ли ? ...много тъпо :/
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Не половин, а четвърт милион, моя грешка, днеска спя и пиша спейки. :oops: Камерите не са 15 и не са само в Ректората. Но нека камерите не ги обсъждаме тук, има си теми, не биваше да повдигам въпроса, извинявам се. (:

Хора, мен наистина ми се струва, че тоя път трябва да излезем я на протест, я и аз не знам на какво. Не може безгласно да се приема всичко. Като си траем следващия път и тия пари няма да ги има. :(
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”