Стипендии 2009/2010
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Стипендии 2009/2010
Вярно... Тоест, лелките горе в паричния салон не знаят още колко ще е - ако нямало пари, щели да ги поофъкат и да ни ги разпратят подкастрени... Ама има пари за ремонти, нали

Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
сърце на Аан-Аллейн...
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Може да ги вдигнат
Аз пък допуснах тактическата грешка да си напиша в молбата, че баща ми е починал, а не съм си подготвила документацията за умножение по 1.1. И като ме почна тая ми ти лелка - не ще да ми вземе молбата, тръгна да ме връща да съм дошла друг ден с документите, за да ми умножат успеха по 1.1.
За справка - успехът ми е 5,92
За Румънска филология това е библейски успех - казвам го, понеже знам как стоят нещата в другите курсове. А тя като почна да ме плаши - разбираш ли, като ми наскачат тия студенти с 6.00 как ще ме изместят и няма да взема стипендия.
То няма нищо сигурно на тоя свят, ама не ми се ровеше да търся смъртния акт, да му се не види. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- Kavhan Isbul
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: qoruin
Ами просто по принцип за 8 декември изплащат три стипендии на куп и за това пише 360 лева спокоKuln написа:Аз имам един такъв въпрос. Защо, като приемат молбата лелките и там попълват в компютъра за кой семестър кандидатстваш, най-отдолу има "сума:" и те пишат 360лв, след като по мои изчисления би трябвало да са поне 480 (според зависи първи семестър колко месеца броим, разбира се).
Историк пишман газовик
Виж няколкото мнения по-нагоре... 
Съдбовно копие от пламъци на Дева
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
И за камери. И то камери последен писък на модата. Много ясно, че ще има пари за ремонти и камери - от тях се взимат комисионни и подкупи, и се възлагат на приятелски фирми. Стипендиите отиват не при приятелчета, а при студенти. Откъде накъде ще се харчат пари за студенти.El написа:Вярно... Тоест, лелките горе в паричния салон не знаят още колко ще е - ако нямало пари, щели да ги поофъкат и да ни ги разпратят подкастрени... Ама има пари за ремонти, нали![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ей така първият път като кандидатствах за стипендия и бях с успех 6.00 едната лелка ми обясни, че видиш ли във ФЖМК имало МНОГО високи оценки и може и да не ми стигне. И ме върна. И после с 6.60 бях, а балът еши 5,60 примерно...Catherine написа:Може да ги вдигнат![]()
![]()
Аз пък допуснах тактическата грешка да си напиша в молбата, че баща ми е починал, а не съм си подготвила документацията за умножение по 1.1. И като ме почна тая ми ти лелка - не ще да ми вземе молбата, тръгна да ме връща да съм дошла друг ден с документите, за да ми умножат успеха по 1.1.
За справка - успехът ми е 5,92
За Румънска филология това е библейски успех - казвам го, понеже знам как стоят нещата в другите курсове. А тя като почна да ме плаши - разбираш ли, като ми наскачат тия студенти с 6.00 как ще ме изместят и няма да взема стипендия.
То няма нищо сигурно на тоя свят, ама не ми се ровеше да търся смъртния акт, да му се не види.
~ Кътчето ~
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Абе много са ми странни тия лелки. Вярно, че има специалности, в които минималният успех е 5.99, че някои и 6.00, ама моята не е от тях. В най-силните семестри минималният бал беше към 5.60. Миналия семестър беше 4,75. Оттогава насам не вярвам да е станало чудо, за един семестър и всичките им оценки да са 6.00, оценките от предния семестър като не са, какво от това. Ама оценките им не са 6.00, доколкото знам.
Първи курс не могат да взимат стипендия, така че там няма как да има скрити лимонки. Обяснявам и, а тя - не, та не. "Ти ще видиш сега като си умножат оценките по 1.1 другите..."
Един вид "Ти ще си спомниш за моите думи, но ще бъде къснооооо..." 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Като подавах молбата в Паричния, попитах за промяна на стипендиите и лелката само "нищо не се знае, нищо не се знае, нищо не се знае". 
~ Кътчето ~
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Ми как ще се знае,ей, завидяха ни на жалките 120 лв.,
просто нямам думи. А за таксите винаги се знае, само
нагоре.
просто нямам думи. А за таксите винаги се знае, само
нагоре.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Вчера на дискусията за и срещу видеонаблюдението попитахме ректора Илчев и за стипендиите. Каза, че нямало пари, че миналата година би ли раздадени 3 000 стипендии, сега ще са 1 800, че няма идея каква ще е сумата и тепърва ще ходи (май днес) при министъра на образованието да издейства пари, защо и за тази сума хора нямало и т.н. и т.н. и т.н. Когато го попитах защо има половин милион лева за камери, но няма пари за стипендии, той ми обясни, че не били половин милион (както между другото е казал пред медиите, аз предварително бях проверила), а 38 000 (след медиите бил казал на Бого Шопов и "Електронна граница", че са 50 000, въобще сумата прогресивно пада с всяко питане) и вече били дадени, т.е. не можело да се върнат в университета тези пари и да се преразпределят за стипендии.
Така че имайте предвид, че тия под 6 са им съмнителни шансовете за стипендия, защото местата са яко орязани, а тия, които се класират, е съмнително какво ще им изплатят.
Така че имайте предвид, че тия под 6 са им съмнителни шансовете за стипендия, защото местата са яко орязани, а тия, които се класират, е съмнително какво ще им изплатят.
~ Кътчето ~
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Егати, веднъж да се надявам да получа - и к*рец. Карай да върви... Какъв 1млн. лева за тия камери бе, стига сте се излагали
. В СУ има 15 камери на кръст

...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
О, Боже Господи! Не ги е срам!! Това си е не за протест, ами за публично линчуване...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Blood Countess написа:О, Боже Господи! Не ги е срам!! Това си е не за протест, ами за публично линчуване...![]()
![]()
Ами, ето! Ето какво можем да направим студентите! Само трябва да се организираме! Не ги е срам да се избиваме за тия стипендии, като че не заслужаваме всички, които сме се борили за успех
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
е верно ли ? ...много тъпо :/

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Не половин, а четвърт милион, моя грешка, днеска спя и пиша спейки.
Камерите не са 15 и не са само в Ректората. Но нека камерите не ги обсъждаме тук, има си теми, не биваше да повдигам въпроса, извинявам се. (:
Хора, мен наистина ми се струва, че тоя път трябва да излезем я на протест, я и аз не знам на какво. Не може безгласно да се приема всичко. Като си траем следващия път и тия пари няма да ги има.
Хора, мен наистина ми се струва, че тоя път трябва да излезем я на протест, я и аз не знам на какво. Не може безгласно да се приема всичко. Като си траем следващия път и тия пари няма да ги има.
~ Кътчето ~