Честно казано не знам защо направиха така с групите... Като отидохме на първи ни раздадоха програмата, която наистина беше всеки ден + 2 съботи в месеца, мога да ви пратя една от зимния или летния семестър, ако не можете да я намерите, за да видите горе-долу колко часа са на ден и какво учихме, въпреки че в момента всеки курс е с различна програма и не знам, дали вие ще сте по нашата.
Та, самата програма беше направена за 2 групи, те казаха, че не очаквали да сме толкова много, защото ние сме/бяхме 75 човека и казаха, че имаме срок от 1 седмица да се направят 3 групи по 25 човека и да представим списъците на секретарката. Което си беше хубаво, защото се позапознаваш с разни хора и преценяваш, с кои би искал да си ходиш на упражненията. Аз например се записах в моята група още на първи, гледах как изглеждат хората, които се записват в тази или онази и така, а ако не знаеш просто се пишете в някоя - няма д аима голяма разлиак с това, дали ще ви бутнат на принципа първите 25, вторите 25 и т.н. А пък ако съвсем не си харесваш групата ще ходиш просто с тази, която те кефи. Те групите са по-скоро формални, няма голямо значение.
Лекциите са за целия курс, упражненията са по групи, принципно като си в една група трябва да си ходиш в нейните часове, но ако ти изникне нещо винаги можеш да отидеш и с някоя от другите групи.
За спорта и езика, както и за избираемите дисциплини от програмата ви, ще имате срок от 2 седмици да се запишете и да ходите и, ако не ви хареса, да се отпишете, така че няма нищо фаталано - отивате си на избрания език/курс/спорт, ако не ви пасва нивото или хората,или времто се отписвате, стига да е в срок. Оценките от тях
не са балообразуващи за общежитие и стипендия, поне доколкото знам, но ще питате секретарката, не искам да ви подвеждам. Имайте предвид, че има специалности, з акоито спортът е задължителен и местата свършват много бързо, така че ако искате да ходите трябва да идете да се запишете в ректората още началото на първата седмица.
Иначе няма никакво разделение с какъв изпит си приет, всички са заедно.
Надявам се да съм отговорила на всичките въпроси и да ви е полезно. Радвам се много, че има толкова надъхани хора