Има ли "вечна любов"?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Re: Има ли "вечна любов"?
Хаха Оле мале
И сега мога да ти пожелая само напред и нагоре! Приятно издирване на половинката с пе*** 
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Каквото има да се случва, ще се случи 
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
ъм...аз не вярвам във вечната любов. виж, вярвам в привличането, има хора, които просто виждаш и всичко спира.
вярвам и в това, че човек не трябва да бърза. В днешни времена е малко странно на 18-19-20 г. да тръгнеш да създаваш семейство. Просто...толкова много неща има да се случват. Хората трябва да поживеят малко заедно преди това, да се сблъскат с няк'фи гадости и тогава да си подписват смъртните присъди в гражданското, поне според мен. И това не заради друго, а просто защото семейството е преди всичко екипна игра.
ениуей, всичко, което изписах няма никакво значение, защото след още няколко месеца ще мисля нещо съвсем различно(=
вярвам и в това, че човек не трябва да бърза. В днешни времена е малко странно на 18-19-20 г. да тръгнеш да създаваш семейство. Просто...толкова много неща има да се случват. Хората трябва да поживеят малко заедно преди това, да се сблъскат с няк'фи гадости и тогава да си подписват смъртните присъди в гражданското, поне според мен. И това не заради друго, а просто защото семейството е преди всичко екипна игра.
ениуей, всичко, което изписах няма никакво значение, защото след още няколко месеца ще мисля нещо съвсем различно(=
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Леле, тва прозвуча някво много страховито!radja написа: ениуей, всичко, което изписах няма никакво значение, защото след още няколко месеца ще мисля нещо съвсем различно(=

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- radja
- Гутенберг
я дай малко по-нашироко, щото не разбрах накъде биеш:)
И ние ще го посрещнем с високо вдигната глава, така завършваше една част на "Хари Потър"Crematory написа:Каквото има да се случва, ще се случи
Колкото до темата - няма нищо вечно, най-малко пък любов
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand."
— Albert Einstein
— Albert Einstein
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз не те разбрах и затва коментирахradja написа:я дай малко по-нашироко, щото не разбрах накъде биеш:)
Звучи ми като че ли поради някакви причини след месец два ще тръгнеш да се жениш, независимо от мнението ти, изказано по-горе

- radja
- Гутенберг
а..кой ще ме вземе мене...(':
иначе...това за промяната на мнението го писах, защото човек, в зависимост от дереджето си, си мисли различни неща. И нямам представа какво ме чака зад вратата..може и брадва да е:)
иначе...това за промяната на мнението го писах, защото човек, в зависимост от дереджето си, си мисли различни неща. И нямам представа какво ме чака зад вратата..може и брадва да е:)
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бе не се знае... Пусни още малко снимки във форума и може и да ти излезе късметътradja написа:а..кой ще ме вземе мене...(':

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не мислите ли, че гледате малко прагматично на нещата? Страст, привличане... те са само основа, те са хормони, те са секс, те са нетрайни.
Привързаност, някой, на когото да разчиташ, взаимна подкрепа, доверие - вие за какво го обичате този човек? Заради това, което ви дава? Това не е любов...
Не можеш да обичаш някого заради това, което получаваш от него. Тези неща са по-скоро... необходими условия, за да оцелеете. Естествени нужди на всеки човек. И предпоставка, за да останете заедно.
Любовта е съвсем самостоятелно чувство и тук съм съгласна с Кристо, че без нея изначално заникъде не сте.
Любовта е чувство, което изпитваш към някого заради самия него. Тя не е хормони, тя не е взаимна изгода. Тя е в малки дози възхищение и обожание. Тя е нужда от съществуването на този човек. Тя е усещане за свързаност към него, защото ако той изчезне, една частичка от смисъла на света също ще изчезне заедно с него.
И самата любов не носи болка, не... това е грешно схващане. Тя е твърде възвишена, за да носи болка сама по себе си. Това, което ни носи болка, е чувството за отхвърленост, за недооцененост, което влияе пряко върху самочувствието и самооценката ни.
Привързаност, някой, на когото да разчиташ, взаимна подкрепа, доверие - вие за какво го обичате този човек? Заради това, което ви дава? Това не е любов...
Не можеш да обичаш някого заради това, което получаваш от него. Тези неща са по-скоро... необходими условия, за да оцелеете. Естествени нужди на всеки човек. И предпоставка, за да останете заедно.
Любовта е съвсем самостоятелно чувство и тук съм съгласна с Кристо, че без нея изначално заникъде не сте.
Любовта е чувство, което изпитваш към някого заради самия него. Тя не е хормони, тя не е взаимна изгода. Тя е в малки дози възхищение и обожание. Тя е нужда от съществуването на този човек. Тя е усещане за свързаност към него, защото ако той изчезне, една частичка от смисъла на света също ще изчезне заедно с него.
И самата любов не носи болка, не... това е грешно схващане. Тя е твърде възвишена, за да носи болка сама по себе си. Това, което ни носи болка, е чувството за отхвърленост, за недооцененост, което влияе пряко върху самочувствието и самооценката ни.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- FightForFreedom
- Паисий
Колкото и да изучава природата на любовта един човек, няма да разбере защо от любовта може да боли. За да открие как става, той трябва да изучи природата на болката. А това е опит, който всеки избягва...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
освен върлите мазохисти като мене...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- radja
- Гутенберг
да бе, разбрах, че Смок-а ми е навит :p^PrincessA^ написа:Бе не се знае... Пусни още малко снимки във форума и може и да ти излезе късметътradja написа:а..кой ще ме вземе мене...(':
Midwinter Sun, всичко това е много хубаво и звучи адски поетично, но аз говоря по-скоро за успешна връзка, което си е доста down-to-earth понятие...Що се отнася до любовта...съгласен съм, че не боли от самата любов...боли от всичко онова, което я съсипва:)
Anyway, човек трябва да може и да губи. Освен това за един мъж е много важно винаги да носи поне мъничко достойнство със себе си, просто защото никога не се знае кога ще му потрябва.
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Мисля, че трябва да прочетеш "Камък" на Атанас Далчев и тогава пак да приказваш, че няма нищо вечноHedonism написа:И ние ще го посрещнем с високо вдигната глава, така завършваше една част на "Хари Потър"Crematory написа:Каквото има да се случва, ще се случи![]()
Колкото до темата - няма нищо вечно, най-малко пък любовОсвен ако не говорим за разни предопределени любови като майчина, бащина, бабина и от сорта
![]()
Non scholae sed vitae discimus!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Тва па е егаси тъпото стихотворение.