Защо съм за "Зелените", а не за "Сините"

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
keen
В началото бе словото

Re: Защо съм за "Зелените", а не за "Сините"

Мнение от keen »

Дичоу написа:Тези 0.5% които взеха "зелените", а не взеха "сините"...
- Разочарован съм от представянето на ЗЕЛЕНИТЕ на тези избори и по никой начин не се интересувам от представянето на които и да било други политици. Всъщност, колкото по-малко гласове взимат другите политици, толкова по-добре. Моят глас е за ЗЕЛЕНИТЕ. За мен те единствени дадоха повод да се разходя до изборната секция.
Pisobella написа: Смятам че мога да си направя изводи относно ядрената енергетика - независимо дали работя там или не - за това одобрявам ли я или не и т.н. :)
- Разбира се, че можеш. Само че всяка друга позиция, освен емоционалната, може и е добре да бъде обоснована. А ако е представена публично (както в случая), тогава е добре да бъде и публично обоснована.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Норвежецо...не знам...за мен гласът е отговорност...
И ако действително тази "мутра" осере нещата...аз и почти 1/3 от гласувалите ще трябва да си посипем главата с пепел...
Аз обаче няма да те лъжа, че не искам твоя глас...на против...защото нито ти нито Блъди,Мила,Шепот сте глупави или наивни хора...Предпочитам Вашия глас от 10000 цигански...макар и да се броят по един и същ начин...
Обаче вече си си дал гласа за нещо и трябва да осъзнаеш последиците от него...вярно подкрепил си това, което смяташ за правилно и няма нищо по-хубаво и демократично в това...но то има последици...и те не трябва да те напускат като мисъл следващите 4 години...
Съжалявам, не искам да се караме и конфронтираме...но наистина ми е болно...защото лекомислието в гласуването или негласуването в такива съдбоносни моменти рефлектира и на моето и на твоето бъдеще...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз казах защо - намирам много положителни неща.

Нямам реално намерението да влизам в дискусия относно ядрената енергетика - да пиша разни чаршафи и т.н. Следователно и да чета такива. Не, не ми се занимава - не виждам смисъл да се обяснявам. :) Хич не ми се задълбава по темата.

Вече го казах всъщност на няколко пъти.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Да де, ясно... Най-парадоксалното е примерно, че може с теб или с някой друг да се конфронтираме и да се обиждаме(евентуално), а пък да ми е неудобно да занимавам 80 процента от българите с въпроса: "Ти сега защо не гласува?"
keen написа:- Разочарован съм от представянето на ЗЕЛЕНИТЕ на тези избори и по никой начин не се интересувам от представянето на които и да било други политици. Всъщност, колкото по-малко гласове взимат другите политици, толкова по-добре. Моят глас е за ЗЕЛЕНИТЕ. За мен те единствени дадоха повод да се разходя до изборната секция.
А на това му се вика кон с капаци...
ед: и да, осъзнавам колко е важно, да има гласували за герб хора, че да не са все пак бсп първи. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Абе, симпатяги...гледате ли си пресконференцията...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Norwegian Wood написа:Томи, три неща:
1. Когато говориш за "Зелените", няма нужда да ми казваш "вие", не изхождам от позицията на партиен член, разясняващ партийните позиции по тоя и оня въпрос; не съм член на партията и не й представям становищата.
Да си правиш изводи за евентуалната политика на "Зелените" от моите постове е, да кажем, неправилно.
2. Много те моля, кажи ми кое в постовете ми е натрапена лъжа, недей само да ги квалифицираш. Казано хем насериозно, хем на шега, искам да се образовам малко, да ме изведеш от заблудата. :D
3. Това, че именно ти казваш на когото и да било, че в постовете му има клишета, е доста парадоксално. Но пък невинаги те са лошо нещо. :D
Така:
1. Казвам "вие", защото изхождам от гледната точка на членове, симпатизанти и електорат на "Зелените", който знае какво иска собствената му партия. Това много, да не кажа повечето от "зеления" електорат, не знае.
2.Натрапените лъжи на "Зелените" може би започват още от самата им увереност, но това е друг въпрос. Смятам за лъжа вижданията им за полза от пряката демокрация в България, което е впрочем пълен популизъм. Не съм за диктатура, даже обратното, но не пряката демокрация и не на този етап на мнозинство от напълно доверчив и неинформиран електорат. Не знам дали ще го разбереш, или ще трябва да го обяснявам по-подробно, но ако не го разбереш - кажи ще ти го обясня - пряката демокрация в България, приложена днес, е най-бързият начин за отнемане на каквато и да било демокрация в страната и свобода на гражданите. Не се съмнявам в добрите намерения на "Зелените", просто смятам, че не знаят какво точно правят, което ги превръща в известен вид заплаха за и без другото крехката ни демокрация.
3.Не виждам къде говоря с клишета, но е възможно нещо да ти е заприличало на клише - все пак е възможно да съм се объркал, а и сигурно си видял пространните ни писания в темата за изборите, при които си е талант да не се повториш, още повече, като трябва половината време да обясняваш отново и отново едно и също нещо. :)
Колкото до keen, смятам, че не мисли лошото на страната, както и повечето "Зелени", обаче изказванията му наистина са доста крайни, а и тук не е единственото място, където бори "зелените" интереси - чел съм му и други писания съ същия ник и в същия стил.
Knights of the Cross
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Дичоу написа:Абе, симпатяги...гледате ли си пресконференцията...
Да. Строихме журналистките и те ни питаха с треперлив глас " Б-б-бат Бойко, кога ще ме изчукаш?"
А ний се хилим доволни и попръцкваме.
За представителната демокрация съм напълно съгласен с теб, но, ако ми кажеш, че и ти си съгласен с всички принципи в собствената си партия доста ще се изненадам.
Да, благодарение на нея разни бизнесмени наесен ще са депутати.
Но се надявам с течение на времето в рамките на "Зелените" да се чува и гласът на хората, които не са съгласни поименно с всяка точка от устава.
Впрочем вие, сините, много обичате да наричате всичко, което не ви харесва, заплаха за демокрацията. Във всеки случай и да е така (в което не вярвам), заплаха, която събира 0,7% от гласовете, не следва да те притеснява...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Norwegian Wood, казах го най-добронамерено...да си пуснете теУевизорът...
Иначе и аз я изгледах до край...с голям интерес...
Важното беше казано, като че ли най-накрая...а именно, че Българските зелени НЕ СА Пълноправни членове на Европейските Зелени
....сега разбирам, защо евро-изборите бяха толкова важни за Вас....приемайки дори 1 член в парламента, щяхте да получите въпросната легитимация пред тях...
...за това и като питах Шепот, защо евро-зелените не ви помогнат с некви пари за да се регистрирате...(изглежда и на нея са отговорили така)..."Ми щото не може от чужбина пари да се взимат"....бла-бла-бла...
Просто дори европейския Ви интернационал не Ви взима на сериозно...как очаквате да го направи българския избирател...
...Иначе евалата...снощи хората на пресконференцията бяха много пекани и говориха доста интересни неща...
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Дичоу написа: Просто дори европейския Ви интернационал не Ви взима на сериозно...как очаквате да го направи българския избирател...
Ем ето така: "Аз нямаше да гласувам, ама накрая реших да гласувам за Зелените, колкото да има нещо", просто щото явно да гласуваш за тях е равнозначно на "понеже не разбирам от истинска политика, решавам, че няма да гласувам за някоя от сериозните партии, един вид си измивам ръцете, а и да не може никой да избира вместо мен", щото беше ясно, че тия Зелени нищо няма да направят... и въобще тази партия/организация/сбирщина откога съществува? :roll:

П.С.Никой не каза иска ли да си правим КАФЕВИ , а може и БЕЛИ 8)
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

А ти за кой гласува, Джуди...дето иска да ме зима за съпруг :)
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Хахаха :) За Синята коалиция :wink:
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Това със забраната за външно финансиране го бях чела някъде не по зелените сайтове. А самите Европейски Зелени изразиха пълната си подкрепа за българските зелени, така че не, не си прав, Дичоу, че не ни взимат насериозно. Толкова важно беше, защото както сигурно си забелязал българските институции не обръщат съвсем никакво внимание на закононарушенията с природа, т.е. унищожаването й от мутрите и затова българските природозащитници се опитват да пробият на ниво европейски институции, белким някой вземе мерки и случващото се с природата ни спре. Което щеше да стане много по-лесно с български зелен депутат в Европарламента. Ей затова бяха толкова важни тези избори, не за да ни вземели Европейските Зелени насериозно, те отдавна са го направили.
Българският избирател няма как да ни вземе насериозно като не знае, че съществуваме. Това е много сериозен проблем и не знам как ще го разрешим при положение, че тарифата на предизборно клипче до 1 минута е 600 лева на всяко излъчване по БНТ и над 1000 лева по другите телевизии, а за интервюта и участия в предавания цените са още по-баснословни. Нямаме си мутрешки гръб и съответно си нямаме и такова финансиране. Трябва да съберем 26 000 лева за два дена, за да ни регистрират изобщо на националните избори и накрая председателите сигурно ще теглят заеми. Аз съм дълбоко несигурна в ползата от цялото начинание при положение, че така и така не ни знаят освен в ограничения кръг студенти (не всички) - по-заинтересовани Интернет потребители (пак не всички) и надали имаме голям шанс да стигнем до заветните 4%, но след като вече сме събирали три месеца подписи, дарения и сме казали, че ще се явим и за НС, е късно да се откажем. Опитвахме се с Интернет, опитвахме се със зелени шатри с доброволци, говорещи с хората в ключови точки в големите градове, сега ще видим какво още ще опитваме.

Томи, това с пряката демокрация не е популизъм. Видяхме как работи тоталитарния режим, видяхме как работи и представителната демокрация без гражданско участие. А именно зле. Затова и се търси изход. Преходът към пряка демокрация ще е бавен и труден, именно по изброените от теб причини. Но е време да се започне. Гражданско участие в управлението не е просто слоган, а желание хората да бъдат чувани от управниците си по-начесто от веднъж на 4 години, не мисля, че това е популизъм, а необходимост.
JudyRamone, да ти кажа, тия дето бяха решили да гласуват за Зелените ей така, накрая не отидоха до урните. Поне 90% от тях. Иначе вотът нямаше да е този.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ем не зная, една моя приятелка така е направила и просто щях да я убия.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Шепот, пътищата за излъчване на зелена политика и зелен представител не минаваха само през самостоятелно явяване на избори и СИГУРЕН неуспех...
Имаше още много начини...аз се сещам за няколко...но не е моя работа да Ви ги лансирам...
Искам да кажа, че след такъв резултат...всяка уважаваща себе си партия, претендираща за някакви амбиции за успех...минава през доста дълъг и труден момент на преоценка, преосмисляне, преструктуриране и т.н
А до колкото разбирам сте на път да строшите още няколко десетки хиляди лева...за да повторите неуспеха си и на парламентарен вот...
Това е лекомислено и несериозно...но пък си е изцяло Ваше решение...
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Не минавали пътищата, казваш? Кажи го това на многото активисти от екологичните НПО-та, които от години изпробват всякакви други пътища. Обясни им и какви са тези пътища, дето не са още изпробвани. Много ще ти се зарадват. Или ще им кажеш нещо, което отдавна е опитвано и не работи, или нещо, в което се заблуждаваш, или ще вземеш да си им наистина полезен, а не само да критикуваш. Обясни им също и кое не е лекомислено и кое е сериозно. Не на мен, която съм отскоро в тази кауза, а на тези, които наистина са посветили години от живота си на опазването на българската природа и последните години пред очите им и въпреки всякаквите им действия всичко отива все по-стремително по дяволите.
Публикувай отговор

Обратно към “България”