Размисли и страсти c Jamesmagno

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти c Jamesmagno

Мнение от Jamesmagno »

16. Що е то софизъм и владееш ли го?
Ако го владея, то предполагам е на подсъзнателно ниво :P Бих се чувствал тъпо да споря и да вадя аргументи, в които не съм убеден или дори смятам за грешни, единствено за да спечеля спора. :lol: :lol: :lol: Знам, че ме обвиняваш в това, но всеки път ти казвам и продължавам да да го твърдя: винаги вярвам в това, което казвам, не споря самоцелно.
17. Възможно ли е да съществува конструктивен спор или това е само утопия? А как трябва да изглежда идеалния спор?
Всеки спор би трябвало да бъде конструктивен. Проблемът идва от настройката "който не е на моето мнение, е мой враг и е тъпак, защото не приема становището ми". Като админ на форум всекидневно се сблъскавам с тази простотия и оценявам проблема в истинските му размери. Откривам, че тази нагласа е пагубна за личността и води до негативни емоции и пропускане на възможности за обогатяване. Правилната нагласа според мен е "Всеки да каже какво мисли и защо, другият да му обясни защо според него не е прав и накрая единият да убеди другия в своето мнение или да стигнат до някакъв консенсус." Това обаче е постижимо, само ако и двамата имат подобна настройка.
18. Кажи две приказки по въпроса "Що е то екология и има ли то почва у нас"
Екологията в последното десетилетие се превърна от наука в начин на живот, както някой каза наскоро. Почва има навсякъде и би трябвало да има, защото скоро може и да няма почва в буквалния смисъл. :lol: Младите хора най-вече са пряко заинтересовани от проблема - писнало им е от погрешно представяните пред тях понятия като "политика" и "общество" и залагат в ежедневието си на прости, социални неща, предполагащи положително отношение към околните и природата, което чувстват близко до себе си и изглежда привлекателно, защото го асоциират с бунтарския дух на хипитата от 20-ти век. Днес е модерно да си бунтар, а когато това води до екология, не виждам нищо лошо, стига да не се стига до екстремни позиции. Същото важи и за други области на политиката и обществения живот. Разбира се, това е валидно за част от младите. Почва има все повече, но както с всичко, най-много почва ще има, когато ножът опре до кокала.
19. Същото за позьорщината.
Позьорщината я е имало винаги и ще продължи да я има. Ерата, в която живеем е доста предразполагаща към позьорщина с неограничените си възможности за избор на визия, поведение и стил на живот. Грозничко е, но понякога, доста рядко, има добри резултати. Когато приемем, че личността едва ли съществува сама по себе си без културата, тогава ще имаме малко по-обективен поглед върху себе си и върху света изобщо. Или поне така ми се струва. Това не означава да не вярваме в морала и ценностите на духа, разбира се.
20. Я направи онзи въпрос дето кристо те беше питал с примерните форумни двойки. Ако имаш време.
После. Обещавам. ;)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

21. Защо закъсняваш толкова колосално? (искам причини, не оправдания) Само със стари познати ли като севиждаш закъсняваш или със всички? Смяташ ли да направиш нещо по въпроса, за да си по-точен?
Винаги изниква нещо - звънва телефон, допикава ми се, пускат яка песен, заплитат ми се връзките на обувките, по пътя виждам 5-ма познати, съседката ми иска нещо. Да, не са важни неща, но винаги им отделям време, не знам защо. Просто съм по-спокоен и не се притеснявам, като видя, че закъснявам, т.е. повече от почти винаги. Обикновено тръгвам от вкъщи малко преди, по време на или след часът на срещата. Не отдавам голямо значение на точността, може би защото вярвам, че тя не е определящ фактор за приятелството ми с хората. Ако закъснението ми стане причина за продължителен конфликт и дори трайна раздяла с приятел, значи на приятелят нещо му куца. Това дали някой ще дойде навреме или ще го чакам един час, никога не е стояло като животоопределящ въпрос пред мен и не смятам да си затормозявам съзнанието с него. Хората, които ме познават, знаят, че закъснявам и не ми се сърдят. Някои ме хокат, но не ме съдят дълго време, защото това наистина не е важно и те го знаят. Всеки има мобилен телефон, с малки изключения и всеки би могъл да ми звънне, за да разбере защо и колко закъснявам, но обикновено не се налага, защото аз звъня първи в повечето случаи. Най-много закъснявам за по-масови срещи, защото знам, че чакащите не са сами и могат да си правят компания, че дори и да влязат някъде без мен. Обаждат ми се или аз на тях и се разбираме: "Ние сядаме еди-къде-си" и няма проблем. За еднолични срещи гледам да не окъснявам толкова, защото знам, че не е гот да чакаш, а и не всеки има моята нагласа. Закъсненията са ми осигурили спокойствие в моментите, когато на мен се налага да чакам някого, защото знам какво е и не съдя никого, даже не се сърдя. А нямам и право при такъв бекграунд. Да кажем, че живея по-спокойно. Всеки има правото да си тръгне и да не ме дочака, дори ми се е случвало и не съм изпитал и най-малката негативна емоция, а само съжаление, че не съм успял да се видя с човека, примерно.
За лекции също закъснявам много, а като видя, че това става, доста често и въобще не отивам, защото уча на майка си в дивия... :oops:
За срещи с непознати почти не закъснявам, но когато това стане, те го мислят за случайност и не му обръщат голямо внимание. :D
За влакове, автобуси и самолети не съм закъснявал никога. И въобще за наистина важни неща.
Мисля, че основната причина да закъснявам е едно вътрешно чувство на омраза към малките, битови, задължаващи и в същото време свръхнеесенциални неща, на които повечето хора отдават огромно значение. Един вид бунтарство, насочено срещу дребнавостта, материализма и собствените ограничения. Вероятно изкривена Донкихотовщина.
Дали смятам да направя нещо по въпроса? Да, винаги се опитвам да не закъснявам. Понякога успявам.
22. Дай ми пример за добър политик. По възможност да не е български.
Imperator Caesar Divi filius Augustus, Pontifex Maximus, Consul XIII, Imperator XXI, Tribuniciae potestatis XXXVII, Pater Patriae
:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
23. Понякога като седиш в стаята си и си мислиш за вселената, живота и всичко останало не ти ли липсва А. Леви? Искаш ли да го поканим отново да пише у форума. Не мислиш ли че новото ни поколение "политици" имат доста какво да научат от него?
Всеки има какво да научи от А. Леви!!! :Laie_2:
24. Възможно ли е съществуването на форума без флууд? А на форума в неговата пълноценна форма?
Много условни въпроси. Възможно е. Ако под пълноценност разбираш това сега, естествено, че няма как. Ако разбираш нещо, в което няма флъд - логично е да може. :lol:
25. Кристо - явление, необходим елемент, закономерност или и трите? Ограничи се само с някой от посочените отговори.
И трите.
26. Би ли дефинирал някоя сфера от социалните си контакти като "лов на путки"? Ако искаш изължи тук и ми отговори на лично :P
Не. Не бих. И на лично бих ти казал същото. Ако бъда по циничен и изляза извън кожата си и извън човешкото, трябва да кажа, че всяка сфера на целия живот на мъжа е "лов на путки", но някои намират Фройд за антипатичен и ще си замълча. ;)
27. Не мислиш ли, че формулиран по този начин горния въпрос никога няма да може да получи задоволителен за някой друг освен мен и теб отговор
Ааами! Някои хора се задоволяват с много малко. ;)
28. Какъв процент? (от социалните контакти)
Или 0 или 100. Но това не е въпрос на лично мнение, а на научен дискурс.
29. Дали ще завършим кампанията с Ирра и Вертас преди да се пенсионираме? Знаеш ли, че пацо ще ходи на ексчейндж в австралия и догодина вероятно няма да можем да играем и по коледа?
Хахаха, Пацо радва. Не знаех, разбира се - как си представяш да ми каже и да пропусне възможността да кажа: "Моля?!?! Пацо в Австралия?! Това момче не спира да ме изумява!"? Поздрави го от мен и му пожелай приятно прекарване. ;) Съмнявам се да си доиграем, но не го отписвам съвсем като възможност...
30. Вярваш ли ми, че Ирра ми липсва много? Ама наистина много. Дали има заместител?
Вярвам ти, бе. Тя вероятно символизира онази част от теб, която остави в България и която ми липсва. Не виждам как би могла да има заместител. А не виждам и защо. Като се замисля, на мен ми липсва Исен. :)
31. Обобщи в пет (сравнително прости - демек не прекалявай със сказуемите) изречения какво се случи за изминалите 7 месеца в нашия "кръг" приятели.
1. Аз не спирам да правя приятели, да опознавам живота всячески и да се отварям.
2. Радо започна доста да работи и е зает предимно с това.
3. Джиджи ходи с Марто.
4. Марто ходи с Джиджи.
5. С Митко почти не съм се виждал, а с Любо - малко повече с тенденция към зачестяване.
Отчуждаваме се. За теб няма да пиша, защото си знаеш.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

32. Ти форумен геронтократ ли си?
И това. :geek:
33. Нямаше ли светът да е много по-хубав ако
а) Симеон (за първия става въпрос) беше успял да стане Византийски император
б) Хитлер не беше нападнал Съветския Съюз.

'Ми:
а) Пфхахаха, не знам, добре звучи, но е твърде сложно, за да гадая. :)
б) Не, защото тогава Съветският Съюз щеше да нападне Хитлер. :lol:
34. Кога за последно гледа футболен чач?
Ако имаш предвид "мач", не забравяй професията на баща ми ;) Колкото до това, самоинициативно да си пусна мач и да гледам - никога не ми се е случвало. :D
35. Пръста ти още ли е син?
Мне. Малко е подут и ме наблява, ако го чекна много. В комплект с това прасецът на другия ми крак стоя схванат два дни и се научих да ходя с болката. :lol: Днес си купих витамини с глюкозамин и магнезий :rr:
36. Водил ли си по ДиД на твоята "група" (по-правилно би било да кажа сбирщина - съжалявам, ама една група спира да бъде група, когато надвиши 10 члена) след онази сесия със самурая?
Дам. :) И е яко и забавно. И между другото, никога не сме се събирали над 5 души, просто съставът се мени. :lol: Но смятам да прекратя това и да си избера няколко постоянни играчи. :bounce:
37. Смяташ ли, че ще намерим хора за Уорхамър 40к? Кои?
Винаги има хора ;) Аре, че съм много навит!!! Взе ли си зарове?
38. Пусни три рандъм смешни картинки, които имаш на компютъра си.
Скоро гледах математическите и едно ол тайм фейвърит с дръпнатото катилче:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
39. Кога заминаваш?
Първи или втори юни. Бу-ху. :(
40. А кога се връщаш?
Ако няма промяна в плановете, 8-ми - 9-ти октомври.
41. Ще се изпращаме ли тая година?
Кой - кого? Ако си тук, ще се почерпим кат' за последно ;)
42. А ще се посрещаме ли?
Същото, ще ми бъде много приятно :D
43. А вие посрещнахте ли се миналата?
Посрещахме се :D Ванчето, Киро, Принцеса (с Пламен). И Наш'те, разбира се. Все хора, на които много продължавам да държа, както и те на мен, убеден съм. Ако пропускам някого - съжалявам...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

44. Как ще запомниш ателието?
С атмосферата, Порфирий, разпилените зарове и листове по масата, ножа, непознатите химични съединения по шишетата, боклука в пликове, извратените картини на вуйчо ти, осите в дограмата, печката на Пламен, пресниманите D&D книги, тежащи по тон всяка, списъкът с ебани неща на Марто, навикът на Радо да ти наднича в "загражденията", които ти така очарователно правеше с две книги, съседите с деликатните чувства, половин-къщата, кучетата с шест пръста, дебелият човек, който винаги излизаше точно когато го обсъждахме, лудия ключар и неговите коледни сепии, пътите, в които сме водили нови хора там като в свещен храм, торбичките храна, пърденето на Митко, приятния сумрак, стария под, петната от разлят тоник, красивото небе над Витоша... разчувствах се, братле...
45. Не е ли ателието свързано с ДиД на подсъзнателно ниво при теб? Според теб това дали правим някоя сесия в ателието или не има ли значение за нейното качество? Консидерирай факта, че сесията се "прави" от играчи и водещ, които са хора, които се влияят от субективни чувства, усещания, настроения и на които определена околна среда влия по различен индиректен начин.
Като се има предвид отговорът на горния въпрос, би следвало да кажа "да", демек че има такава зависимост, но не съм съвсем уверен.
46. Обичаш ли ме?
Да, защо не?... А ти мен?
47. Колко от въпросите, които ти зададох са пълен крап?
три: 14, 23, 25. Не са ПЪЛЕН крап, но силно контрастират с останалите, които бяха хубави и ти благодаря за тях :D

Извинявай за дезорганизираността на въпросите, ама поради причини, зависещи от пламен и филип не успях да мина през банята преди да ги напиша и това ми повлия :P
Специални поздрави на Филип и му кажи да готви терена в Португалия, защото му идваме на гости! И той е добре дошъл по всяко време ;)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

MERCES_LETIFER написа:Какво мислиш за филма "Teeth" :lol:
СЪВЕТ КЪМ ВСЕКИ, УВАЖАВАЩ СОБСТВЕНИЯ СИ МОЗЪК, ЛИЧНОСТ И ТЯЛО!!!

НЕ ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "TEETH"!!! ТОЙ Е ВЪПЛЪЩЕНИЕТО НА НЕБИТИЕТО, МАТЕРИАЛНОТО ТЯЛО НА ВАКУУМА, КУЛМИНАЦИЯТА НА ИЗГУБЕНОТО ВРЕМЕ, ПРИЧИНАТА ЗА НАЙ-НЕПРАВИЛНО ИЗХАРЧЕНИТЕ ПАРИ НЯКОГА И НАЙ, АМА НАЙ-НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ПРИЧИНА ДА УПОТРЕБИТЕ ИЗРАЗА "ТОВА БЕШЕ ЧАС И ПОЛОВИНА ОТ ЖИВОТА МИ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СИ ВЪРНА"!!!!

КАЖЕТЕ ТОВА НА ВСИЧКИТЕ СИ РОДНИНИ И ПОЗНАТИ!!!!!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Scorpion написа:В кой град си роден?
В София. А ти? :D
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Jamesmagno написа:
Scorpion написа:В кой град си роден?
В София. А ти? :D
В Стара Загора. Попитах те, защото на някои от снимките много ми приличаш на един от моето училище, но повече от явно е, че съм се заблудил.

Айде още въпроси:
1. Гледаш ли Формула 1? Любим пилот?
2. Следиш ли мъжкия професионален тенис? Кой тенисист ти допада най-много?
3. Футбол гледаш ли? Клубни предпочитания?
4. Интересуваш ли се от философия? Кой философ е най-близо до твоите схващания? Кое философско направление/течение/школа са ти най-непонятни, неразбираеми,невъзприемаеми? Ницше, Сартр - как ти се струват?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Scorpion написа: 2. Следиш ли мъжкия професионален тенис? Кой тенисист ти допада най-много?
Ако правилно съм се досетила кой е баща му (без да знам презимето на Иво), този въпрос е интересен. :lol: Не мисля, че има избор.
Ама, Джеймс, да ти кажа, биатлонът хич не му се получаваше... Всеки с болката си, де. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Търговецът на кристал написа:
Scorpion написа: 2. Следиш ли мъжкия професионален тенис? Кой тенисист ти допада най-много?
Ако правилно съм се досетила кой е баща му (без да знам презимето на Иво), този въпрос е интересен. :lol: Не мисля, че има избор.
Охоооооо :)
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Търговецът на кристал написа:
Ама, Джеймс, да ти кажа, биатлонът хич не му се получаваше... Всеки с болката си, де. :)
Хихих, имената му ги има някъде по предните страници. И трите ;)

Иване, благодаря ти за изчерпателните и интересни отговори ;) Трябва да ти кажа, че частта с Ирра и с ателието и мен ме разчувства. Много :mrgreen: Ще взема да напиша някакво стихотворение (абе мъче се тука от няколко дена, ама дееба, колко е трудно да римуваш и ритмуваш когато непрекъснато ти се налага да мислиш на три различни езика)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Смоуки, напоследък чета през поне 5 реда. Нерядко и през повече. Аз си го знам като Иво Попов - за кратко Джеймс.
Ама като видях що нещо е изписал по твоите въпроси, може да сгъстя малко цедката и да почна да чета внимателно.

Но щом му има трите имена, значи на тоя въпрос на градския (мараба, Скорпионе!) вече е отговорено.
Лека! :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

gogigagagagigo:

Как така няма дядо коледа??? :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Има, Кире, има.
Похвали ме какъв работохолик съм (ела ми на гости на работата) :colors:
О, да. Киро работи. В Паладиум. Георги, остави наследници! :lol: :lol: :lol: Браво, Кире, голям работохолик си, браво.
И аз искам пак Д&Д в ателието :bounce: :bounce: :bounce:
И аз :(
Мнението ти за Д&Д уменията ми ?
Знаеш мнението ми - малко хора биха могли да изиграят Исус по-добре от теб.
Забележката ми също ти е известна - театралничиш прекалено много, като би могъл да го изиграваш и нормално. ;)
Надобрял ли съм?
Не бих казал, нямал си време, а нямам и поглед - играли сме твърде малко... Но началното ти ниво е добро ;)
В събота водих, като част от работните ми задължения, какво мислиш по този въпрос? :geek:
Искам и аз такива работни задължения! :cheers: Само се съмнявам, че сте били много изрядни, като се има предвид, че сте играли по 4.0., от което ти досега си нямал представа... :roll:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Jamesmagno написа: В събота водих, като част от работните ми задължения, какво мислиш по този въпрос? :geek:
Искам и аз такива работни задължения! :cheers: Само се съмнявам, че сте били много изрядни, като се има предвид, че сте играли по 4.0., от което ти досега си нямал представа... :roll:

OMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFGOMFG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НА КОГО СИ ВОДИЛ? НА ШУШИ? КАМЕН? ВЕЛИКОВ? БЕЛЕВ?

ааа, киро, предай много поздрави на илиян, владо и велина бтв ;) като кажеш Жоро елфа ше се сетят :P Макар че и без това със сигурност ще се сетят де...

а, киро, кхъм-кхъм, моля те не прави една грешка - не се зарибявай по Меджик ;) А в петък ти ли работиш? Ако е така - съчувствам ти.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

1. Гледаш ли Формула 1? Любим пилот?
Не гледам. Шумахер, защото е толкова известен в спорт, в който, за да си толкова известен, трябва да си безумно по-добър от всички останали.
2. Следиш ли мъжкия професионален тенис? Кой тенисист ти допада най-много?
Дам, но не толкова, колкото се очаква... :)
Федерер за мен е най-добрият тенисист ЕВЪР. Има си всичко, нивото му е космическо и както всички големи майстори (Рони О'Съливън) има навика да се лигави в най-решаващите моменти. А това е пагубно срещу несимпатични и неуморни машини като Надал и едно време Хюит. Агаси ми е хипер-гига-мега-ултра симпатичен. Сантуро също - няма да забравя един мач мажду двамата! Луди саааа! Макенрол си е класика... Сампрас беше голяма работа... Но Федерер е номер 1.
3. Футбол гледаш ли? Клубни предпочитания?
Не. Нямам. Само мога да ти кажа, че са ми несимпатични съпрузите на фолкдиви, които къркат в студентски град, маат гюбеци и газят хората по улиците в пияно състояние.
4. Интересуваш ли се от философия? Кой философ е най-близо до твоите схващания? Кое философско направление/течение/школа са ти най-непонятни, неразбираеми, невъзприемаеми? Ницше, Сартр - как ти се струват?
Непонятни и неразбираеми са ми доста философски течения, като се има предвид, че не се занимавам толкова сериозно с философия. По-скоро съм склонен към философстване - модерната философия. :lol:
Сартр - като изключим, че е заблуден комунист (макар френските комунисти да са различни от всички други комунисти), Сартр ми е доста близък като идеи и размисли. Малко ми е... френски, но иначе съм му симпатизант в много отношения. :)
Ницше - императорът на комплексарите, воинът на самотния егоцентризъм. Но въпреки това съм склонен да използвам част от идеите му: вярвам, че всеки човек носи в себе си потенциала да стане свръхчовек. Този потенциал би могъл да бъде катализиран социално. Това съм се опитвал да правя с хората около себе си - да ги катализирам. Често съм успявал. Мисля, че днес е пълно със свръхчовеци. Затова е много важно втората част от ницшеанството да бъде ликвидирана - те не трябва да се разхождат върху гнилата почва от обикновени хора, а напротив - да ги придърпват при себе си, на по-високо.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Търговецът на кристал написа:Ама, Джеймс, да ти кажа, биатлонът хич не му се получаваше... Всеки с болката си, де. :)
За тенисът си се досетила ;) Има няколко Тодоровци в бранша, че и в една телевизия, от които единия пълен дебил, затова съм склонен да ти простя невежеството и да те уведомя, че от тях само един има дългогодишен опит като скиор, международна диплома за преподавател (по тенис също), задълбочени аналитични познания за техниката, спорта, индустрията и физиологията, свързани с биатлона, апартамент, в който рядко се намира място за нов предмет, поради задръстеността от купи, медали и грамоти (по тенис също), почти 30-годишен телевизионен, режисьорски, журналистически и коментаторски опит не само в сферата на спорта, резултиращи в нечовешки професионализъм, какъвто не съм виждал никъде и никога. Максимално непристрастен съм, просто имам много близки наблюдения. Затова позволи ми да съм точно толкова обективен, колкото и субективен (карала ли си ски?) и да не се съглася с това за биатлона :)
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”