Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Какво искате да учите?

Мнение от beroeca »

Как го съчини това,angeloff?"ВСИЧКИ са измекяри.Телевизии,радиа и интернет порталите".Какво си им насъбрал на хората,пич?Не може с лека ръка да зачеркваш цяла гилдия.И то каква-Журналистите!Вярно е,че сред всяко стадо има мърши,ама ВСИЧКИ!Прекаляваш малко!
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
yav
От дъжд на вятър
Специалност: Европеистика немски език
Курс: първи

Мнение от yav »

Европеистика, надявам се да не остана само с желанието, а да го уча :).
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Защо никой не иска да учи химия....
вече нямам сили да се ядосвам дори, питам отчаяно-примиренчески
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Мнение от hromatid »

ПРАВО
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Информацията я имам от радиоводещ, който по някаква случайност не е завършил нищо свързано с медиите(даже не съм сигурен дали завърши въобще тая психология дето я беше почнал).

И да, ще слагам ВСИЧКИ под общ знаменател, защото задачата на една медия е да информира, а не да разследва. Работата на вестниците е в няколко страници да напишат най-важните новини, и най-много един коментар за целия си брой от редактора или някое частно мнение. А не през 4 страници да има разследване, лични мнения и простотии.

Работата на една телевизия е да е на мястото на събитието и да предаде случващото се, а не да се впускат в някакви разследвания като 'бТВ репортерите', 'Частен случай', 'Темата на Нова' и т.н. Да информират, че не се работи по този случай, а оттам нататък отговорните органи да си ги поемат. Истинският журналист не ходи по домовете на хората.

Радио предаванията са под всякаква критика, защото там съвсем е изпуснат контрола. Някакви хорица, които дори не са се събличали по физкултура почват да коментират в спортни радиа, а други, които до вчера не са знаели за кого да гласуват, сега ревностно защитават една или друга политическа ориентация.

Всички медии изпълняват поръчки на една или друга политическа партия у нас, и това е единия проблем. Другия е, че много са си повярвали, че са четвърта власт и пишат каквото им падне, без никакви граници и задръжки. Възползвали са се от малкото телевизионно или медийно пространство и се самозабравят.

П.С. Да, има добри български журналисти, но те се броят на пръстите на ръката на Ангел Бончев.
Журналистика /редовно/ 1. курс
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

angeloff написа: П.С. Да, има добри български журналисти, но те се броят на пръстите на ръката на Ангел Бончев.
Ами ето, че си противоречиш - първото, което е.
Второ - удивих се от факта, че си се оставил да те убедят в такова нещо... особено Радиоводещ... особено от такова естество.....

Според теб кой печели повече хонорар? Журналистите от БТВ, които правят интересни актуални репортажи, които разследват (и изобличават), или тези от вестника да речем, които излагат само сухи факти??

Но остави го хонорара. Всяка област трябва да се развива в такава насока, че да има повече последователи.
Не ти си този, който да определя същността на журналистиката. Остави я да се развива така, както си върви.
Just Smile! :):):)
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

За това сме на тоя хал, хората да вярват в популисти като ГЕРБ и Атака, а истинския проблем в България да бъдат футболните фенове и земеделците. Защото медиите не дават гласност на истинските проблеми, и защото не гилдия, ами сбирщина.

И desssy, хонорара не е от значение. Ралица Василева взима повече пари за четене на новини от Крум Савов например, който е директор на спортния отдел в национална телевизия.

Кога някоя обективна медия ще излезе с обективно заглавие ?!

Спекулират с газовата криза, която беше криза за столичните ТЕЦ-ове, всички други работят със наши или вносни въглища(не газ), спекулират със ситуацията при източния бряг на Средиземно море, където България няма НИКАКВА работа, спекулират с протестите, където на 14.01 имаше доста хора, вярващи в някаква промяна, но поради едни или други интереси изкараха хората виновни, че са изразявали гражданска позиция(Да изявяваш гражданска позиция е най-хубавото ти право в една истинска държава).

Но монетата има и друга страна. Не само журналистите, а и тези които четат вестници и гледат телевизия, народа, са проблем. Защото позволяват да им се хвърля прах в очите и така вярват на някакви глупости.

Темата е дълга и много много спорна, а тук трябва хората да пишат кой какво ще кандидатства ;), така че ако някой има желание да продължим дискусията, да пише ЛС.
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе стига сте искали право ве, как ше си търся работа после...
Социологията е много хубава специалност, предлагам ви да се насочите натам... за кво ви е тва право, нищо не играе...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ИвелинаВ
В началото бе словото

Мнение от ИвелинаВ »

Право :roll: И после всичко възможно с История и Литература.
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

dimage написа:
Kristo написа:Абе стига сте искали право ве, как ше си търся работа после...
Социологията е много хубава специалност, предлагам ви да се насочите натам... за кво ви е тва право, нищо не играе...

Ахахах.. къртиш : ) Спокойно... те много влизат, но малко излизат КАЧЕСТВЕНИ.. така че не се тревожи- за теб работа ще има! : )

МИ така е, който не е мислил навреме... :lol:
btw Днес разбрах, че половината момчета от нашия клас се насочват към право (по простата ричина, че другата половина ще кандидатстват с география).
Егати многото прависти :shock:
Just Smile! :):):)
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Да, а ние химиците едвам се събираме от един курс две специалности 80 човека....после що народът затъпявал, ами щото всички гледат да минават с повече говорене и по-малко полезно действие и фактологическа подготовка :evil:
Най-смешното е, че често пъти хората си избират какво да учат не поради факта, че чаак толкова им се учи история примерно, а просто щото няма да имат математика :|
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

dimage написа:
Kristo написа:Абе стига сте искали право ве, как ше си търся работа после...

Ахахах.. къртиш : ) Спокойно... те много влизат, но малко излизат КАЧЕСТВЕНИ.. така че не се тревожи- за теб работа ще има! : )
Аз влязох качествен, а какъв ше излезна, не се знае... може аз да съм от тези, заради които ще има работа за кадърните...

Ам то аз избрах правото случайно. Бях в ПМГ-Бургас, и един ден се обадих в Ректората и ги питам "Абе пичове, тука ми е писнало от математика, нещо без нея имате ли?" - и лелката почна да изброява специалности, правото беше с най-кратко име, запомних го и хоп - там влязох. Нито ми е било мечта, нито съм се старал да уча. Просто си казах - няма алгебра, няма геометрия, няма стереометрия, няма тригонометрия, няма логически задачки - там съм!

И ето, 2 курс право съм, хвала тебе боже, няма сметки, няма чертежи, доволен съм, белким науча нещичко, поне семейното право, да отворя бургаска канторица и да подрапам практика и кариера дорде дойде заника на животеца ми... и туй то...

А тези дето ще стават прависти - абе за кво ве, таквиз интересни нещица има по света, ега - чужбинско само вази чака... и унсс и то. За кво се пъкнете тука с право, не си струва, вервайте ми, откажете се. Едно че няма да ви приемат, второ че няма да завършите и трето, че сте много нагли да ми копирате специалността.

Ей ви кака Димаж, учи МО, там идете, яко било, казват... старите хора... :roll:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Kristo написа:Аз влязох качествен, а какъв ше излезна, не се знае...
:lol:
Кефиш ме, обаче :!:
dunavfc
В началото бе словото
Специалност: География

Мнение от dunavfc »

Аз,ще пробвам туризъм с английски,пък да видим кво ще се получи :)
Аватар
So_Special
В началото бе словото

Мнение от So_Special »

Аз искам да уча право , след което се нареждат специалностите от философския факултет!Общо взето съмс е ориентирала в такава насока :faroah:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”