Устни изпити по журналистика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Аз бях препитан от прословутия Здравко Райков и не по-малко известната и уважавана Минка Златева (страшни са и двамата)
Третата госпожа от комисията ми бе непозната за мен.
С ръка на сърцето потвърждавам, че именно с нея си имах доста големи проблеми.
Ама,предполагам се забелязва, че с доста хора си имам проблеми, така че не е нещо ново за мен.
Именно на нея казвам евала и нямам търпение да разбера коя е и как се казва, защото поне ме смъкна за момент на земята.

Всичко започна на излизане от комисията , когато им предложих да хвърлят едно око на собственоръчно направената статистика с оценките, с която те все още не бяха запознати (З.Райклов каза , че сме пичове)
Та....Запознах ги със статистиката и с редица свои възгледи и приоритети относно образованието и конкретно методите на СУ, повтарям развръзката беше точно преди да хвана бравата на вратата и да си тръгна (при приключил изпит)

Но, тепърва започна най-интересното. :!: :!: :!:

Протестната акция , която бях замислил не получи необходимата публичност и както се случва с повечето начинания на хора, които са против "СИСТЕМАТА", те остават нечути :!:
Не мога да повярвам , че нито един екип, от която и да било медия не прояви интерес към изпита по журналистика.

В крайна сметка поне една част от хората (родители и кандидат-студенти) разбраха, че има някой , който е "въстанал" срещу някаква си несправедливост. Т.е. малко хора прочетоха "импровизираното плакатче", а от СУ - никой.
Доста от присъстващите се съгласиха с позицията ми относно "СУБЕКТИВИЗМА И КРИТИЦИЗМА" на СУ

За пореден път се убеждавам , че хората мислещи различно , понякога са обречени.
И няма как да е , след като една позната твърдо ми заяви :

-"Симионе, защо не спреш с всичките твои акции, след като не са много ефективни"
(честно да си призная, едва ли бих се вслушал в съвета на който и да било, или на човек, който не е водил и една "акция")

Т.е. - "примири се бе пич."

Тук е момента да спомена, че повечето от изпитваните младежи днес бяха повече заинтересовани от това да успеят по някакъв начин в личен план, без да им пука много-много за останалите, за това дали има ощетени, дали изобщо се случва нещо около тях, а камо ли дали начина на оценяване от страна на СУ е нормален(нищо лично просто коментарът ми също е "субективен" и лично мой)

В един такъв момент ти идва "до гуша" от цялата посредственост, от която и ти си неизменна част, и си казваш :

"Защо ли не си живея живота , наслаждавайки се на всичките му хубости и прелести, а съм тръгнал да се правя "НА ИНТЕРЕСЕН"

Блъскайки си, няколко часа след случилото се, главата в стената, разбираш, че е по-добре да продължиш с "НЕЕФЕКТИВНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ" и да оставиш хората да си мислят каквото искат за теб.
(всъщност е уместно да спомена прочутата фраза на Здравко Райков - "ПЕРЧЕНЕТО Е 90% ОТ УСПЕХА)
Ето защо ,след дълги размисли ,реших да не се вслушвам в разни съвети и съветчета , а да си продължа по "същия коловоз", по който съм се движил до сега.

Жалко наистина, че на света има неща, които трябва да бъдат чути, а всъщност не са.

Та...
Да се върна на комисията и на изпита.

Не се представих много убедително , може би защото бях доста афектиран от ...моите си ........ работи.
На излизане реших, понеже бях обещал на една ощетена приятелка , в чиито качества не се съмнявам, но която има 2,00 на писмения в СУ (след редица отлични оценки в УНСС), да споделя на комисията какво всъщност ме вълнува във въпросния ден :!:

Споделих и им показах голяма част от причините за протестните си действия. Честно казано не бяха очаровани : (поне не всички)

"Как така някой ще им казва какво е правилно и какво не"

И ето, че въпросната дама с очилата , на която не знам чина и името, се почувства засегната, въпреки че се постарах да действам в рамките на приличието и интелигентното държание.
Тя рече :

"Значи твърдите, че оценяваме субективно" (шок в залата) :shock: :shock: :shock: (именно сега ме почнаха :oops: :oops: :oops: )

-"Твърдя-казвам и аз-, че не мога да си обясня подобна аномалия, и то с човек когото познавам и в чиито качества не се съмнявам (визирах 2-та на моята позната и 6-те и в УНСС)

И от тук последваха куп въпроси несвързани с моя протест, а както каза дамата с очилата, след като аз се замислих :

"Отговорете ми на въпросите, аз продължавам да ви изпитвам"
(Симо - мат)

А въпросите бяха (не ги помня точно) :

1."Кой въвежда трите вида власт - изпълнителна законодателна и съдебна , като институции " (на наш език , демек кой ги създава)

2.Каква е ролята на Големия Брат в книгата на Джордж Оруел"

Аз отговорих, че въпросите нямат нищо общо с това, което в момента се опитвам да им кажа, а дамата с очилата отсече :

"Не...
Ще ви докажа, че не сме субективни в никакъв случай, при оценяването."

Но тук, на най-интересното се намеси Здравко Райков и успя да ме измъкне от ситуацията , с думите :

"Мисля, че е време да тръгвате , тъй като имаме още доста хора да изпитваме" - и влезе в конфликт с колежката си , която ме допрепитваше

Тя му каза :
"Нека ми отговори, аз все още го изпитвам" (при положение , че вече бяха приключили и ме бяха пуснали да си ходя ;) )

Но думата на Здравко Райков и Минка Златева натежа и Симо бе изпроводен да си ходи по живо по здраво, преди ситуацията да е излязла извън контрол.

Изводи :

Мисля, че ще се класирам, за специалността "ЖУРНАЛИСТИКА",
Но това дали ще я предпочета пред МИО в УНСС е друг въпрос.
Защо ли?
Защото не желая да уча в Университет, където обратната връзка и изобщо контактът между младите и институцията е непозволен
За мен образованието представлява двустранен процес, в който дейно участие трябва да взимат самите учащи. От СУ показват, че не са на това мнение.

Благодаря за вниманието.
Внимавайте при избора на Университет :!: :!: :!:
Не се водете по слухове и особено по стари лаври.
Останете верни на интуицията си и на собствената си преценка, абстрахирайки се от чуждо влияние.
И все пак...... учете това, не толкова това, което ви е присърце, колкото това което ще помогне не само на вас в живота. (защото не сме сами на този свят)

Моля не коментирайте текста ми. (е ... както искате)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Sky
В началото бе словото

Мнение от Sky »

е, как да не го коментирам като и аз съм сред засегнатите.
сред редица петици и шестици в УНСС, СУ ми плезна 3.13 на писмения по журналистика.да се чуди човек за какво са ми ги дали тия 13 стотни...да не е без хич

не само,че днес ще си занеса дипломата в УНСС където вече ме приеха журналистика ,а и ще им се оплезя на тези михлюзи в софийския.защото не е възможно да имам 5.25 в единия университет и 3.13 в другия и да ме убедят ,че не са субективни при оценяването.

точно защото съм напълно съгласна с твоя текст. защото не се връзвам на стари лаври и въпреки че имам шанс да се закача някоя келява логопедия в СУ предпочитам да се натъманя на 280 и да си уча в УНСС това което съм искала винаги.

Изображение
Аватар
fire2
В началото бе словото

Мнение от fire2 »

Алхимик, добре си им се набил в погледите, това е ясно. Дано да бъдеш оценен подобаващо. Но това ще разберем, когато публикуват оценките. Някой случайно да знае кога ще имаме щастието да ги видим?
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

fire2, днес следобед! На Алхимика съм му казала какво мисля, няма да се повтарям!
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

alhimikat 5,50
BeBsaNchO 5,50
Al-x4o 5,75
yolina 5,75
CaNdY 5,75
yanitsa 6,00
Vintersorg 6,00
united_colors ????????
elfer 5,00

Последно промяна от alhimikat на 07 Авг 2005, 02:33, променено общо 1 път.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

аз съм най-зле имам 5.00, но като се има предвид, че очаквах 2 е страхотна оценка! :lol:
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
CaNdy
В началото бе словото

Мнение от CaNdy »

При всички неща,които им наприказвах,не мога да не се радвам на оценката си!Браво на мен,а...на нас де :)
Нищо не е толкова хубаво,че да не може да бъде още по-хубаво!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”