Мда, всъщност, по-запалените може и да се сетят, че от там ми идва и nick-а. Аз все пак да си кажа, че някой може да реши, че е от 'Breakfast at Tiffany' xDD. Първата книжка от поредицата за Диска, която ми попадна беше 'Господари и господарки', бях 9-ти клас и единствения ми друг контакт със света на фентъзито беше 'Хари Потър', така че беше любов от пръв прочит. Отвори ми очите за този жанр ^^. Иначе, една любима книга посмъртно не мога да посоча, макар че поредицата за стражата май ми е най на сърцето. Най-малко ми хареса и на мен 'Пирамиди', но не мога да отрека, че и тя си имаше своите моменти.
Любими герои:
- Вещиците: Баба Уетъруакс (съжалявам, но 'Вихронрав' винаги ми е звучало много дебилно, така че ще си го интерпретирам, както мисля че е по-правилно xD), Тифани (може да се поспори дали спада към тази поредица, но Баба има голямо участие в книгите, плюс това Тифани Е вещица, тъй чее...), Леля Ог, Роуанд, Роб Енибоди
- Стражите: Хавлок Ветинари, Сам Ваймс, Ангуа, Керът, Ноби... омг, всички xD
- Ринсуинд: Ми... Ринсуинд xD, Коен, Двуцветко - НЕ, много ме дразни! По-силно е от мен! Знам че това му е целта, ама... !
- Смърт: Сюзън, Смърт.