Логически/математически задачи

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Не е човешко к'ви извращения измислихте, е*и му майката! :lol: :lol: :lol:

Фед, баце, некоректна ти е задачата - всяко едно от изброените неща може да се е случило. Или стесни въпроса, или дай отговора... :wink:
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

wwayfarer написа:самоубива се с остро парче лед,което после се разтапя.
и аз тъй казвам, ама...
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки

Мнение от Fed »

Не е самоубийство и не е по негова вина.
Аватар
wwayfarer
В началото бе словото

Мнение от wwayfarer »

добре.. подхлъзва се щото е мокро, чупи носа, губи съзнание, изтича му кръвта и умира... баси! кажи отговора!
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

wwayfarer написа:...баси! ...
Моля те, не използвай такива думи и техните производни...

Както казах отговора не е много смислен, но поне е напълно възможен при определени условия... Писах по горе че станалото не е по негова вина - ако предположим че се е подхлъзнал тогава той съзнателно е стъпал на леда...

Отговора е следния - убит е от ледена висулка.
Ако има голяма влажност и отрицателна температура, ще се получи нещо като сняг. За да се получи ледена висулка, трябва да има по-студено тяло или участък на тавана където да кристализират водните пари...

Забравете тая задача.

Ето ви следваща - лесна:

Да си представим че има двама братя близнаци, такива че единия винаги казва истината, а другия винаги лъже. Какъв единствен въпрос с отговор Да или Не трябва да зададем на някой от братята така че да разберем кой кой е?
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Лъжеш ли? :P :wink:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
wwayfarer
В началото бе словото

Мнение от wwayfarer »

Имаш ли брат близнак?
Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Мнение от Arti »

Fed май се опита да поопрости условието, но така пък се родиха малко "бъгави" решения :) Пробвайте да разберете с 1 въпрос примерно дали имат сестра братята!
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

На практика, възможно е да питаш който и да е от тях за нещо, което да е обективен факт, нещо очевидно - очите ти сини ли са, имаш ли брат-близнак (удачно). Това е Y/N question и решава въпроса веднага. Затова наистина нещо ти липсва в условието - не може да е толкова просто. Леко усложнен вариант е: "Ако попитам брат ти, той ще ми каже ли, че ... бла бла бла"
Дай оригиналното, щото иначе съвсем ще се забатачим.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Мнение от Arti »

Търговецът на кристал написа:..."Ако попитам брат ти, той ще ми каже ли, че ... бла бла бла"...
Това трябва да свърши работа и за оригиналното, каквото и да е то;)
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ми а дано, ама нещо не ме кефи.
Fed да каже.
Айде, че и аз имам една подобна (оттам ми хрумна и този отговор, де...), обаче тя си е ***** мамата... :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

Точно това е отговора - Твоят брат би ли казал че ти казваш истината. В тези задачи визуалният контакт не се взема впредвид, т.е. въпроса трябва да върши работа и при негово отсъствие и това мисля че се подразбира. Иначе защо ще е логическа задача... :lol:
Арти, в условието няма нищо пропуснато и това е буквален превод от английски. Подобен сорт задачи със задаване на определени въпроси с цел да се разбере кой кой е съществуват много... :wink:

Ако искате още задачи пишете... :roll:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Айде и моята, ще дам максимално пълно условие, така че се пригответе за повечко четене:

Тръгнал си към град, наречен "Форум СУ" (името наистина няма значение за решението) и стигаш до място, където пътят се разклонява на 2. Няма обозначителни табели. На разклона стои човек. Предварително знаеш, че тая местност се населява от 2 племена - Жълти, които винаги казват истината и Сини, които винаги лъжат. За твое нещастие обаче, пътуваш през нощта и е твърде тъмно, за да различиш цвета на човека, който стои на разклона. Единственото, което знаеш за него е, че със сигурност е или Жълт, или Син.
Как само с един въпрос, на който може да се отговори само с Да/Не, ще разбереш по кой път да тръгнеш, за да стигнеш до "Форум СУ"?
В края на ноември
Аватар
Nivea
Постоянно присъствие

Мнение от Nivea »

Другото племе лъже ли :roll:
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не е това, защото:
Представи си, че си попаднала на Жълт. Той трябва да ти каже истината, а тя е, че другото племе (т.е. Сините) лъжат => ще ти каже "Да".
Ако си попаднала на Син, той трябва да те излъже. т.е. да ти каже, че Жълтите лъжат => също ще отговори с "Да".
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”