Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
felino
В началото бе словото

Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Мнение от felino »

Mermay,независимо от къде си и колко далече от София, трябва в понеделник сутринта да отидеш лично да се срещнеш с декана на ФЖМК или направо с Ректора, послушай ме.Не чакай на случайността.Необяснимо е как човек, който има отличен на писмен да не може да изкара поне 3 на устен.Отивай да се информираш лично.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

* Пиши на кирилица! Във форума има кирилизатор - използвай го!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Към 10-11 влязох,но ми се стори чакането цяла вечност...Явно слуховете са си само такива...Може бих се усмелила да ида в ректората,ако не съм сама.Други скъсани на устен,които търся обяснение? ...Чакам и ще чакам...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Anacrusis
В началото бе словото

Мнение от Anacrusis »

От доста време информативно следя този форум.Според мен изпитът е провал.
Аз бях от последните,които повикаха,разбира се-абсолютен труп.Комисията не се държа лошо с мен,но не ми зададе нито един въпрос,предполагащ творческо мислене,всичко,което искаха,беше някаква фактология,относно ЕС...мене дори за Турция ме питаха..А както знаете-има неща,четат се и се забравят....
Не мога да проумея,защо е нужно хора,които не искат да се занимават с политика,икономика и прочие,да ги зариват с такива въпроси..проведох кратък разговор с някои от присъстващите в залата и установих,че искаха да се специализират в отразяването на различен вид събития.А така ти слагат видимо ограничение от ДВЕ теми-политика и икономика.

Не ме разбирайте погрешно,аз исках да говоря за политика,основно от това се интересувам,но имах познати сред кандидатстващите,които се явяваха със стремежа да се развиват в съвсем различни области,които може да им предостави журналистическата професия.Форматът на изпита трябва да се промени,иначе рискува да си остане поредният анахронизъм от СУ..Един университет,който е крайно време да се адаптира към новите световни реалности..Защото е глупаво 300 деца,от които най-малко 200- способни и амбицирани,да подложиш на смешни елиминации,с цел-отсяване на 75....при липсата дори на нормални човешки условия..(тук визирам чакането)
Написах всичко това,защото ме шокира историята с момичето ,получило 6 на писмен и 2 на устен...Както знаете,ако един човек иска да ти даде шанс да покажеш най-доброто от себе си-той ще го направи-пътища много.
И на това момиче искам да кажа,може би баналната,доста изтъркана,но проверена от мен фраза през годините-ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО !

Пожелавам успех на всички,давайте го по-ведро.Приемайте приживяното като поредния житейски урок по липса на справедливост .. (от страна на хора,които ще ви учат да бъдете справедливи и да отразявате всяка гледна точка ).. нека това ви бъде допълнителен стимул за внедряване на кардинални промени в българската народопсикохология..: ).

Нямам намерение да пиша повече тук,но дълбоко се надявам постът ми да не бъде изтрит,поради "неудобен","нелеп" и прочие определения,които всеки може да му сложи.Всеки притежава своя персонална истина,така че,се радвам,че имах възможността да споделя вижданията си с вас.
READ MY SCARS
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Mermay, ти защо си се шашнала преди още да са излезли резултатите?
Ами ако са говорили нещо друго, и ти недоразбрала 5 дни се депресираш? И накрая видиш в Персоналното инфо, една 6-чка ;)
Повярвай ми, в Университета всеки един е малко или много борец, с такива ннеща ще се сблъскаш за напред,че бедна ти е фантазията ;)
Дръж се мъжки и изчакай класирането.

А за таксите, мога а кажа само КОШМАР !!!!
Това ( според мен ) са си годишните, семестриалните са :2 ...и въпреки всичко има специалности... които са сложили няма такива цени.....от 200 лева годишна на 1200.......
Мн е кофти.......но то важи само за новоприети. Вчера точно за това стана дума с един адвокат, и той ми обясни ....че на каквато такса си бил приет....на такава и завършваш....През годините, увеличенията важали само и единствено за новите ....тъй че те да му мислят !!

И отново за Mermay ..........да спре да се притеснява :wink: :wink: :wink:
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Чуй ме Mermay, не чакай класирането.Не ти трябват други със слаба оценка, отивай веднага в София.Предполагам, че имаш родители и не разбирам как може да са спокойни и да не желаят лично да получат информация.В понеделник трябва да осъмнете пред кабинета на Декана във ФЖМК и ако тя нищо не може да отговори, тогава при Ректора.Ще чакате докато ви приеме, но без резултат няма да си тръгвате.
Освен това трябва да бъдеш много настъпателна, да зададеш въпроси от типа :"Мислите ли, че човек сътворил тема, есе за отличен не може да се справи поне за 3 на устен и не заслужава да учи журналистика? "
Не си пропилявай късмета!!!Отиди, но не сама, а с родител!!!
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Mermay, на мястото за "бал" на персоналната ти страница има ли някакво число? Ако има, предполагам, че няма проблем и ще участваш в класирането... Но не пречи да се срещнеш, с когото трябва. Успех!
Аватар
automobiliste
От дъжд на вятър

Мнение от automobiliste »

А Mermay,сигурна ли си,че нещата,които си говорила на комисията са били що годе верни.Защото аз предпоагам,че за да ти пишат 2 може да си объркала примерно само един въпрос,но ако отговорът ти на този въпрос е бил абсурден-затова да са решили да ти тряснат двойката.Припомни си много добре как ти е протекъл изпитът,всичките им въпроси и всичките ти отговори.Защото все пак малко или много има някакъв префесионализъм в изпитвщите и определено няма да ти пишат 2 просто ей така.И задължително провери на стената на плача дали няма грешка.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Anacrusis написа:мене дори за Турция ме питаха..

и мен Лозанов ме пита за Турция и проблемите за влизането и в ЕС, ама не бих определил въпроса като "дори". Все пак са ни съседи и едно евентуално влизане ще ни повлияе много 8)
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Преди време писах в темата за устния изпит като една голяма пародия.Може ли някой да докаже какво точно са питали Mermay и какво е отговорила тя.Това е изпит, който не се вмества в никакви изпитни рамки, няма никаква следа от станалото на изпита, няма нищо "черно на бяло", както се казва.
Послушай ме Mermay, отивайте в София и в никакъв случай не заемай позиция на виновна и неуспяла.Бъди настъпателна, твърдо уверена, че си говорила верни неща.
Бори се!!
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

rkk написа:
Anacrusis написа:мене дори за Турция ме питаха..

и мен Лозанов ме пита за Турция и проблемите за влизането и в ЕС, ама не бих определил въпроса като "дори". Все пак са ни съседи и едно евентуално влизане ще ни повлияе много 8)
Боже, мен ме питаха за политиката на Ирландия... :lol: :lol: :lol:
А после и за Щатите... :lol: :lol: :lol:
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Както каза automobiliste ...Вече дори не съм сигурна дали заслужавам да се боря.Аз съм си такава.Винаги се провалям,когато трябва да се изявя пред някого и да се докажа...очи в очи.Някои носим трагедията в кръвта си...Може би наистина съм за 2.

Опитвам се да си спомня как точно протече всичко.Така..

Нали ни нареждаха на първата банка всички.Дойде нашият ред с още едно момиче и само двете потеглихме.Заведоха ни по Страшния коридор и момичето я настаниха на един стол,да чака пред врата от дясната страна.Жената ми каза да продължа с нея напред...и се озовах до едно друго момиче,чакайки за изпитващата 4-та комисия.Номерът на вратата не погледнах.Бях притеснена.И момичето и квесторката(късо постригана,много миловидна) се опитхваха да ме успокоят...Ама аз все повече се подтисках...Дойде моят ред.Влязох много несигурно и като затворих вратата след себе си се вцепених...Не знаех накъде да ходя.Мъжът ме извика,подадох му пликчето с личната карта
и талончето,и ми посочи да се настаня пред белия лист.Когато седнах ме попитаха:
-какво значи името ми,понеже е много странно и сложно.Аз отговорих:Нямам представа.(и се усмихнах)
-Не сте ли се интересували?
-Ами,любопитствала съм,но отговор няма.(едва го продумах,накрая на изречениеята интонацията ми винаги спадаше,сякаш с последни сили го казвах..и впоследствие свършваха)
-Въпросите са пред вас.Започнете,с който искате.

Щом ги погледнах...ШОК!Вторият наистина ме уплаши.Загубих всякакъв дар слово.Устата ми залепна..БУКВАЛНО...Стисках шишето с минерална вода и мълчах известно време..Когато се усмелих да отворя уста...Просто не можех да я отлепя.То се виждаше.Усещах го.Попитах дали може да пия малко вода...Пих и...Продумах.Всъщност-не,не успях.Тогава мъжът ми каза:

-Хайде започнете с това-какво се случи вчера?
-Ъмм...гласуването...на вота...на недоверие...от 16:10 часа...(Тогава мъжът се спогледа с двете жени,не знам защо)Продължих да говоря,но ме прекъснаха,не помня кой.

-Каква беше причината за вота?

-Ами...вътрешнополичитеските проблеми...корупцията..високата престъпност...(наистина го казвах дума по дума;( и никак убедително)

Продължих за доклада...

-Имате ли наблюдения за доклада?Успяхте ли да го видите целия?
-Да,имаше го в Интернет и във вестниците...
-А прочетохте ли го?Не коментарите за него,а самия доклад?
-Не,не съм...
................
Впоследствие започнаха от русата,къдрава и злобна(по Книгоиздаване) въпроси за умственоизостанал човек:

А какво представлява докладът?Книга ли е?
-Хъх...не е книга.. :?
-Да,не е книга.Папка е.

-Негативи или позитиви има в доклада?
-Хъх,...негативи...
Предполагам съм я гледала в момента,с поглед "Абе,жена,какво ме питаш ти?!"
И продължих да "говоря"..
-Общата сума...,от която ще бъде лишена..страната ни.. е над 600 млн. евро..
Русата се намеси:
-Близо толкова...
Започнах да казвам за САПАРД,но ме прекъснаха...
-Добре,кажете ни за себе си.Защо искате да учите тук?Каква специалност сте записали?
-Книгоиздаване
-А,ето,колежката в края е твоят човек...(споменатата руса)
При което започна една неистова радост "ехаа,аз съм по книгоиздаване,вижте ме?!"
И тя ме подхвана..

-Коя книга чете последно?
-Хах..на Паулу Коелю..Край река Пиедра седнах и....-Колкото и клиширано да звучи("заплаках" го изрекох така,сякаш ще заплача...;(..)
-Имате ли "Вероника трябва да умре"?
-Не.
-А чели ли сте я?
-Не...
-"Мактуб" е много хубава книга.
-...
А какво мислите за афоризмите,сентенциите?Не са ли те цялата мъдрост на една книга,сбрана е един ред?Имате ли подобна книжка?
(Това е моята тема...Можех да кажа за всичките цитати,които използвах в есето..за "Книгата на живота започва с един мъж и една жена в градина"...,както и ..."Светът съществува,за да се превърне в книга"...Можех да се спася.Но не посмях;(((..)

-Ами...имам една книга..с афоризми на Радой Ралин...Много ценна...
-Да,точно за това говорих.

Пита ме..Ох:(признавам си,че го четох,но така и не разбрах за какво става дума)
-Какво знаеш за Лисабонския договор?Действащ ли е сега или не?
-Действащ е..
-А какво представлява?
-Договор ...за....приемане на...(не бях никак сигурна и с право,трепереха ми устните..не знаех какво да кажа;тя ме погледна подканващо да изрека каквото мисля и аз...изтърсих..)
-...приемане на еврокомисари ..?!..;(
....................................
И тя ми обясни за "европейска конституция"..Искаше ми се да бях разбрала,но...

Мъжът ме попита:
-Какво значи ОЛАФ?
-Ъмм,еропейска комисия..за усвояване на еврофондовете...
(Май тук е второто място,където се издъних..)
-Не съвсем,но може да се каже,че е комисия.

Питаха ме за третия въпрос...Обясниха,че трябва да говоря за реалита..И аз:
-Хах,реална телевизия...Не знам колко реални ...са подобни формати..тъй като..аз ходих на кастинга на Мюзик Айдъл..и още с влизането си...чух..един от организаторите да казва,че ще търсят само интересни и атрактивни хора...
-Това е нереална телевизия нали?
-Да,нереална..
...
Ами..дойде време да си ходя...И другата жена ме попита:
-Вие пяхте или участвахте в програмата?
-Пях...(усмихнах се)
-Какво пяхте?
-Синева на Диана Експрес и една на Лиан Раймс..която пее..саундтрака от филма Грозна като смъртта...
(и русата уж се изкефи на готяния филм)
-Ооо,да,страхотен филм...

След което последва...от мъжа:
-Ами успех с Книгоиздаването...и с пеенето..(аз направих една физиономия "баси,какво пеене,след тоя изпит само до пеене ми е ;(( ..)

На тръгване,като доближих вратата да я отворя и чух слабо зад гърба си,мъжът да предлага..."3.20"...Предполагам това е трябвало да бъде оценката ми...Аз...да..Казаха ми и:
-Като излезете,кажете им да почакат малко,да не бързат да влизат..

И така...
Като излязох ми дойдоха всички думи,с които можех да се спася.Да се изправя и да кажа .."Знам,че имам пропуски и много,което не зная.Но точно затова искам да уча Книгоиздаване"...можех да разкажа какво съм писала в есето,колко много го искам...но...се предадох още преди да вляза.

Бъдете обективни и ми кажете...имам ли основание да искам повече от 2?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Едно не разбирам при теб...ти имаш оценка 2.......... или СИ МИСЛИШ че имаш 2ка
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

14265 |8910010512 <-Заповядайте ....
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Мнение от Деси »

Мога само да кажа, че с ей тия изказвания:
какво значи името ми,понеже е много странно и сложно.Аз отговорих:Нямам представа
Имате ли наблюдения за доклада?Успяхте ли да го видите целия?
-Да,имаше го в Интернет и във вестниците...
-А прочетохте ли го?Не коментарите за него,а самия доклад?
-Не,не съм...
А какво представлява докладът?Книга ли е?
-Хъх...не е книга..
-Да,не е книга.Папка е.
-Общата сума...,от която ще бъде лишена..страната ни.. е над 600 млн. евро..
Какво знаеш за Лисабонския договор?Действащ ли е сега или не?
-Действащ е..
-А какво представлява?
-Договор ...за....приемане на...(не бях никак сигурна и с право,трепереха ми устните..не знаех какво да кажа;тя ме погледна подканващо да изрека каквото мисля и аз...изтърсих..)
-...приемане на еврокомисари ..?!..;(
-Какво значи ОЛАФ?
-Ъмм,еропейска комисия..за усвояване на еврофондовете...
-Хах,реална телевизия...Не знам колко реални ...са подобни формати..тъй като..аз ходих на кастинга на Мюзик Айдъл..

... си се закопала категорично... :|

Особено за доклада... кажи, че не си го виждала,
а не, че си го виждала, но не си го чела... :|
Друго - 850 милиона да ги наречеш около 600 милиона... :|
Договор за приемане на еврокомисари?
ОЛАФ? еропейска комисия... за усвояване на еврофондовете?
И за Мюзик Айдъл не е било нужно да споменаваш...

Не знам колко е това като оценка,
но си ударила огромни греди... :|
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”