КСК 2009 - История
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Re: КСК 2009 - История
Scorpion, тъкмо де.
Има кратки и дълги варианти. В едни се маркират славяни и прабългари (ако говорим за тема 1), а в другия се описват по-подробно.
Нормално да те санкционират тогава, когато пълното разглеждане не е искано, а е налице.
Точно това е моята позиция за Симеон - В такава формулировка се набляга на външната политика, а вътрешната само се маркира като предпоставка.При друга формулировка се доразвива Златния век.
Офф-
А кво значение има кой е ходил на предварителен или не, аз го пропуснах поради неприятни за мен причини.Както и отидох на БЕЛ, но четох темите вечерта в хотела.Значение няма никакво, няма различен коефициент при формирането.
Има кратки и дълги варианти. В едни се маркират славяни и прабългари (ако говорим за тема 1), а в другия се описват по-подробно.
Нормално да те санкционират тогава, когато пълното разглеждане не е искано, а е налице.
Точно това е моята позиция за Симеон - В такава формулировка се набляга на външната политика, а вътрешната само се маркира като предпоставка.При друга формулировка се доразвива Златния век.
Офф-
А кво значение има кой е ходил на предварителен или не, аз го пропуснах поради неприятни за мен причини.Както и отидох на БЕЛ, но четох темите вечерта в хотела.Значение няма никакво, няма различен коефициент при формирането.
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
Aз писах по темата за Иван Асен Втори и културния живот съм го споменала в половин страничка .....Надявам се да не го сметнат за не знаниеScorpion написа:В програмата за изпита изрично пише "Политическо и културно развитие на българската държава при цар Симеон", което ще рече, че според разбирането на преподавателите в СУ понятието "политическо развитие" не включва културния разцвет.hahaf написа: Какви са твоите доводи, Scorpion, за невключването на книжнината?
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
Какво прочетох в една статия...
относно Йоан Асен 2:
„Хубавото на тази тема е, че кандидат-студентите могат да проследят както политическото укрепване на българската държава и нейното териториално разширение, така и хода на политическото въздигане на българската държава, нейното стопанско въздигане, защото след политическите успехи, следват териториалното разширение, което от своя страна довежда до активизиране на стопанския живот, на търговията, на занаятите", обясни доц. Милияна Каймаканова.
та логиката каква е... нелогично е и за Симеон да го няма века..
относно Йоан Асен 2:
„Хубавото на тази тема е, че кандидат-студентите могат да проследят както политическото укрепване на българската държава и нейното териториално разширение, така и хода на политическото въздигане на българската държава, нейното стопанско въздигане, защото след политическите успехи, следват териториалното разширение, което от своя страна довежда до активизиране на стопанския живот, на търговията, на занаятите", обясни доц. Милияна Каймаканова.
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Темата за Иван Асен е по-лесна ,ако сте учили двете теми еднакво дълго време.Просто има 3-4 битки и освен малко по-интересната политика няма нищо трудно.При Симеончо обаче има 2 пъти повече дати и едва ли 4 часа биха стигнали ако знаете темата добре
.
В справочника на Петко Петков, предназначен за кандидат-студенти, които ще се явяват на писмен изпит по история на България в СУ (т.е. е университетско издание), темата като цяло е озаглавена "Политическо и културно могъщество на България при цар Симеон", но е разделена на две подтеми - "Политическо развитие на България при цар Симеон" и "Златен век" на Българската култура". Дадено е и общо заключение, вероятно, ако трябва да се пише по цялата тема 
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Единствените две битки,които се описват подробно при Симеон са от 896 и 917...къде ги видя толкова много битки...Другите само се споменават с 2-3 изречения!А и най-важните години 913 и 923,когато Симеон води преговори напрактика няма реална битка!Stoyanov написа:Темата за Иван Асен е по-лесна ,ако сте учили двете теми еднакво дълго време.Просто има 3-4 битки и освен малко по-интересната политика няма нищо трудно.При Симеончо обаче има 2 пъти повече дати и едва ли 4 часа биха стигнали ако знаете темата добре.
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Пламен Митев на курса каза, че историята, която учим (за изпита) няма много общо с действителността.
Приемам мнението му и не смятам да споря за факти, които знам от една година и то по принуда.
Съветвам и други да го направят..
Приемам мнението му и не смятам да споря за факти, които знам от една година и то по принуда.
Съветвам и други да го направят..
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Този справочник и на книга ли го има? Преди време имаше един такъв сайт...marrriq написа:В справочника на Петко Петков, предназначен за кандидат-студенти, които ще се явяват на писмен изпит по история на България в СУ (т.е. е университетско издание), темата като цяло е озаглавена "Политическо и културно могъщество на България при цар Симеон", но е разделена на две подтеми - "Политическо развитие на България при цар Симеон" и "Златен век" на Българската култура". Дадено е и общо заключение, вероятно, ако трябва да се пише по цялата тема
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- The new one
- В началото бе словото
Някой знае ли какво се е паднало по история в ЮЗУ?
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
Мисля, че просвета и култура... някъде по-напред в темата го имаше..
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
а някой знае ли какво се е паднало предишните години във ВТУ?
и някой ще ходи ли на темата?
и някой ще ходи ли на темата?
Аз ще ходя, ама не възлагам големи надежди... 
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
"Новобългарска просвета и култура"The new one написа:Някой знае ли какво се е паднало по история в ЮЗУ?
Нещо подобно беше... учудих се че само аз и още 2-3 си тръгнахме...как четат такива скучни теми не ми е ясно!
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
Йоан Асен навсякъде си е озаглавен само и единствено Политическо могъщество на България при цар Йоан Асен 2... Поне досега аз не съм срещала разделяне на 2 части на тази тема!mihaela_a написа:Какво прочетох в една статия...
относно Йоан Асен 2:
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...