kuklichkata написа:А аз искам да уча медицинска рехабилитация и ерготерапия.Някой да се е насочил към това???
И аз, и аз!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
kuklichkata написа:А аз искам да уча медицинска рехабилитация и ерготерапия.Някой да се е насочил към това???
Пффф, как успя да напишеш толкова много. Голяма играчка е това с тези тесни полета и кодове...Anabel_Rose написа:Аз съм писала около 26 специалности, със задочните, но на пшървоо място е психологията, а след това съм писала тези по-интересните филологии - арабистика, арменистика и т.н.
Напълно съгласна съм с теб. Но нали знаеш, че за повечето вече е важно само да си завършат нещо, независимо какво. Смятат, че по-важното е да имат там някаква си диплома за висше. Когато попитах едно момиче какво точно иска да учи, като държи изпити по математика, тя ми каза "е все едно, важното е там да има нещо". И каквото и да ми говорят, съм убедена, че поне 60% от кандидатстващите са така. А по-лошото е, че заемат места на такива, които може би наистина искат точно тази специалност, в точно този университет. Така че повечето са неориентирани, без цел и основателна причина за кандидатстване в дадена специалност. Нищо учудващо няма в това, че пишат по 20-30 специалности при класирането.Maeve написа:Аз се чудя как може човек да има влечение към толкова много и различни специалности... Нищо лично към никого, естествено, но е често срещано... явление.
Иначе е ясно, че щом ти е предоставена възможност да изредиш цели 56 специалности, имаш право да го направиш, но все пак... За мен граничи по-скоро с неориентираност. Или гениалност...
И не говоря за различни специалности, които могат да бъдат групирани според това, че в тях се изучават например повече езици или пък математика и т.н. Говоря за случаите, когато в желанията фигурират и двете "групи" - а какво е общото между дисциплини като Нова институционална икономика и Морфология на номиналната система?
Контрольор и футболен съдия ?Mackle написа:но последните две са буквално гавра.