КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина
Курс: първи

Re: КСК 2009 - История

Мнение от Anna-Molly »

BLUSH написа:Anna-Molly ...дано да се падне :cat:
Ами дано, дано, ама аз и на Руско-турска ще доволна :cat: :cat:
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

А не! Със сигурност едната тема ще е от средновековието. Но иначе и за Стамболов съм съгласен, интересна е темата. А бе то на мен само църквите, просветата и културата през Възраждането не са ми интересни, то и само тях не съм чел досега.

Така че залагам на "Въстанието на братята Петър и Асен. Завършване на освободителното движение при цар Калоян" и на Стамболов, но без Стоилов - "Управление на Народнолибералната партия - вътрешна и външна политика. Отстраняване на Стефан Стамболов от власт". 8)

БРЦК и Руско-турската война - дам доволни теми са. Също и Априлското, но то едва ли ще се падне отново.
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Защо да е задължително...В смисъл аз нямам нищо против,кой бяга от средновековие :))) НО мин. година на редовния изпит се падна Раковски и Втора световна :)
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

Честно : майна му вече :D Квото ще да се пада, да минава, че ми се ходи на даскало, а не да си седя в нас да уча, бахти ужаса :bounce: :bounce: :bounce: Изперках :cyclopsani: Само да не се падат тия глупости за разни култури и прочие, че са толкова безинтересни и непоследователни, че ще ми гръмне главата докато ги напиша на изпита ....
svd
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения

Мнение от svd »

Имам няколко въпроса
та..
Ако се падне темата за Асен и Петър - трябва ли да започна с последиците от падане под византийска власт , опитите на Петър и Делян и Георги Войтех за въстания и тогава да почна за Асен и Петър?

Другия ми въпрос е може ли да се падне формулировка само - "Създаване на славянската писменост- Кирил и Методий и техните ученици " или нещо подобно? влиза ли в конспекта?

И последно - някой беше писал че се е паднала контролна тема за Борис миналата или по-миналата година . Може ли да ми кажете каква е била точната формулировка ? Предварително благодаря :D
Аватар
Anna-Molly
Пишеща машина

Мнение от Anna-Molly »

svd написа:Имам няколко въпроса
та..
Ако се падне темата за Асен и Петър - трябва ли да започна с последиците от падане под византийска власт , опитите на Петър и Делян и Георги Войтех за въстания и тогава да почна за Асен и Петър?

Другия ми въпрос е може ли да се падне формулировка само - "Създаване на славянската писменост- Кирил и Методий и техните ученици " или нещо подобно? влиза ли в конспекта?

И последно - някой беше писал че се е паднала контролна тема за Борис миналата или по-миналата година . Може ли да ми кажете каква е била точната формулировка ? Предварително благодаря :D
Аз мога да ти отговоря само на първите 2 въпроса. Относно първия- да мисля, че трябва да се пише, защото в моята тема го има точно този момент, но е най-общо обхванат без много подробности.
Относно втория-в конспекта не съм сигурна дали има точно такава тема, но аз имам такава, която обхваща само Кирил и Методий и дейността на учениците и една от най-леките теми.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Темата за Борис си включва "Създаване на славянската писменост- Кирил и Методий и техните ученици ". Не мисля,че би се паднало поотделно. Това се едно от Симеоновата тема, да се падне само за Златният век на писмеността и културата.
svd
От дъжд на вятър

Мнение от svd »

Мерси за отговора и на двама ви :D

В моята тема за Асен и Петър също влиза , но си е доста подробно , поне според мен и сега като взех да ги преговарям го намалих доста.

А за Кирил и Методий и аз имам отделна тема ,затова се чудя дали изобщо да я преговарям

Колкото до предварителния аз мисля че ще има нещо от Новото време , за съжаление :?
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Не разбрахте ли най-накрая,че в конспекта няма тема за КИРИЛ И МИТОДИЙ ,А САМО ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ!
svd
От дъжд на вятър

Мнение от svd »

Между другото ето я контролната тема за Борис от миналата година

"Покръстване на българите и основаване на българската църква при цар Борис"
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

RA[sgB] написа:Не разбрахте ли най-накрая,че в конспекта няма тема за КИРИЛ И МИТОДИЙ ,А САМО ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ!
И аз за пореден път щях да го повторя това, но ми писна вече. Като не четат конспекта, да учат допълнително. :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

Мерси за отговора за оценката.

И сега поредния въпрос. ОК, ясно, че са само учениците, ама не трябва ли поне 2 думи да се кажат за Кирил и Методий, поне къде са родени, какво са напрвили, Великоморавска мисия?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

2 думи трябва да се кажат за провала на Великоморавската мисия. Така бяха отразени нещата в темите от курса на СУ, с които се сдобих преди 2 години, а тогава програмата за изпита беше същата. Като добавим, че сега изпитът е с час по-малко, не виждам вероятност да изискват каквото и да е за Кирил и Методий да се споменава.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

lacuna_coil написа:Анализи задължително трябва да присъстват в писмената ти работа.
Иначе, не очаквайте повече от 5,00. Аз имах 4,75 на Аспарух и Тервел точно поради факта, че липсва аналитичната част. :D
То и аз миналата година имах горе-долу като твоята оценка 4.65, може би и на мен заради аналистичната част са ми свалили.
А като си видя работата имаше ли нещо поправено или поне написано защо ти е толкова оценката?

Хора гледайте конспекта внимателно. Аз сега го прегледах и наистина няма за Кирил и Методий, а само за техните ученици. А и друго ,което прави впечатление е отсъствието на Първата Световна война. Някой да не тръгне да я учи. :D
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Първата световна много хора я учат заради УНСС, че да има и резервен вариант.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”