Green`L.K. написа:Преобразувам мазнините в мускулна маса

Ахам, ахам... сигурно.

На всичкото отгоре, това схващане е много широко разпространено. Интересно ми е как по-точно от мазнина става мускул, ама няма кой да ми го обясни...
А пък за това, дето е писала Иринчи... там вече не съм сигурна доколко е вярна частта за силовото натоварване и пулса.

Т.е. това за кардиото (работа на около 70-80% от максималния пулс, който е 220-годините) за горене на мазнини е вярно. Но другата част малко ме съмнява, защото в програмите, които съм чела за релеф из разни сайтове, не се говори за пулс никъде (само за видове упражнения, дали се прави сплит на мускулните групи, серии, повторения и тежести), докато в статиите, посветени на кардиото, той винаги се изтъква като важен фактор. Наистина не съм сигурна обаче, не ми се е налагало да тренирам с особено големи тежести, нямам и желание да го правя (ама не защото мее страх, че ще стана "мускулеста", а поради други причини).
Едит: сега видях, че Ясен го е обяснил. Ако ми обясни и защо продължавам да мисля за него като за Явор, цена няма да има
Пък това за широките рамене - вярно, че пропорциите на тялото могат да се изменят, ама има и такива мацки, на които генетично им е заложено да са с по-широки рамене. И им остава само да се надяват, че ще бъдат и с прилично широк ханш, щото иначе диспропорциите оставят усещането за мъжка структура, което вече намирам за наистина грозно.