КСК'08-English
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- katerichoka
- В началото бе словото
Re: КСК'08-English
Ако есето е добро, имам предвид има много линкъри и като структура е перфектно и т.н. правописните грешки в него ще ги пренебрегват
Това изречение и мене ме затрудни, защото изглежда граматически правилно,но ме притесняваше това, че след since винаги трябва да е просто време...все още не съм сигурна де, може и да греша, защото това за since май беше само когато говорим за миналото..омотах се...ADeLL написа:И аз съм писала оригами-изречението, че е No Error, аз имам 2-3 No Error-а, но единия сто процента е грешен, т.е. има грешка, ама кои точно бяха, нямам идея, напълно ми избледня тоя изпит
You caught me..Now what?!
- bugaboo
- От дъжд на вятър
Хихи, точо. И мен някак по-леко ми минава чакането ако си бъбря с някой за това. А миналата година наистина нямаше почти никой...всички само се караха, че не искат да се обсъжда, за да не се сдухват и че каквото е написано, написано...( което си е вярно де, ама..) То и аз тази година бях на границата да се откажа да чета, ама не мога и тва си е...ADeLL написа:Притеснението се понася по-леко когато е споделено, миналата година ми се искаше да си бъбря с някой за такива подробности, но се получи така, че нямаше с кой, сега пък много желаещи, но мен ме мързииииииииии
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
То и аз кандидатствам за спорта, щото ми е малко по-друг случая, но АФ ми първо-то в списъка с желания.ADeLL написа:Японистика и Кореистика ми бяха миналогодишната (а и до края на живота ми страст![]()
П.П. Обачe, ако те приемат тази година, дали няма да заприпкаш до учебен отдел за дипломката
katerichoka said: Ако есето е добро, имам предвид има много линкъри и като структура е перфектно и т.н. правописните грешки в него ще ги пренебрегват.
Как според тебе някой ще пхах.. пренебрегне точките за правопис. Има си точки за всичко в есето, не си ги измислят на добра воля - ако имаш 3 правописни ти взимат точката за правопис и пътуваш.
т.нар. от теб "линкъри" влизат в 3-те точки за лексика и в 1-та за оформление. С едните му linking words, не се изкарва хубава оценка на есе.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
Добре, казвам, за да се успокоиш. Писах Д на оригамите. Ти мислиш, че since се употребява само със simple tenses? Ако беше така защо има изречения от вида My sister's been living in South Korea since we both failed our English exam.miroslava написа:Ама защо никой нищо не казва за това със since...?![]()
![]()
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
- kaamos
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
Е чакайте сега, аз мисля че простото време е в самия since-clause (Since three years=Since the day that I met her), a оттам нататък изречението, което since-фразата пояснява си е в перфектно. Аз на това май писах no error 
Както винаги не съм ненаясно кое е обект на обсъждане.
Въобще вече не помня изречението, освен че писах Д май. Но иначе, for the sake of since ---> ако действието се spread-ва over the whole period СЕ ИЗПОЛЗВА perfect non-progressive както й progressive:
I've lived in Korea, ever since I've been a singer.
I've been singing ever since you've been cooking.
I've lived in Korea, ever since I've been a singer.
I've been singing ever since you've been cooking.
Хахахах няма да притичкамbaffler написа: П.П. Обачe, ако те приемат тази година, дали няма да заприпкаш до учебен отдел за дипломкатаБтв, прехвърляне от друга спец. в японистика или кореистика става бая трудничко, не че не е ставало де
![]()
- Marieta
- В началото бе словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Какво е това изречение с оригамите, за което говорите? Не си спомням оригами да е имало някъде . . 
- avantgardistka
- В началото бе словото
Някаква идея кога да очакваме резултати? 
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Saint Augustine
Мариета, нормално е да не се сещаш - минаха 5 дни все пак, дано излязат след още толкова резултатите. 
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Изречението не е за оригами, а за това, че хартията е изобретена в Китай и, че от тогава насам хората я сгъват.Marieta написа:Какво е това изречение с оригамите, за което говорите? Не си спомням оригами да е имало някъде . .
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
опа намерих нещо...
The Ancient Greeks and the Romans were wine connoisseurs and by the Middle Ages alcoholic brews were drunk as a safe alternative to water, which was often contaminated.
това ли беше точното изречение?
части от диктовкатааа...... http://massis.lcs.mit.edu/telecom-archi ... /3010.html
The Ancient Greeks and the Romans were wine connoisseurs and by the Middle Ages alcoholic brews were drunk as a safe alternative to water, which was often contaminated.
това ли беше точното изречение?
части от диктовкатааа...... http://massis.lcs.mit.edu/telecom-archi ... /3010.html
Последно промяна от jolly_f на 20 Юли 2008, 13:47, променено общо 2 пъти.
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde