Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
virus
В началото бе словото

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от virus »

е как 5.88 се пише 5 интересно аз като имам 5.75 ... а некой дет има 5 еднакви ли са но оценките ?? :? :scratch: :scratch: :scratch:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

virus написа:е как 5.88 се пише 5 интересно аз като имам 5.75 ... а некой дет има 5 еднакви ли са но оценките ?? :? :scratch: :scratch: :scratch:
Над 5,50 се закръгля на 6, иначе 4,50 щеше да се закръгля на 4 :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Имах предвид, че в случая на девойката се пише 5. А примерът ми с 5,88 следваше да демонстрира, че такива къдрави оценки няма.
И 4,50 си е 5.

А това, че някои преподаватели ви ги пишат така в книжките... Явно искат да ви покажат, че не сте изцяло за 5 или 6, или някаква друга оценка. Но в протокол такава оценка няма ;)
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

_sonrisa_ написа: 5. Трябва да носиш само принтираната молба, която предварително е заверена в отдел студенти ;)

Попълвам я електронно, принтирам я, отивам в отдел Студенти и чак тогава отивам в Информационен център да подавам така ли??
Последно промяна от The_iMMortal_f на 17 Мар 2011, 09:28, променено общо 1 път.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

The_iMMortal_f написа:
_sonrisa_ написа: 5. Трябва да носиш само принтираната молба, която предварително е заверена в отдел студенти ;)

Попълвам я електронно, принтирам я и чак тогава отивам в Информационен център да подавам така ли??
Принтираш я попълнена и отиваш при секретарките на факултета ти за заверка (подпис и печат). След това отиваш в инфо центъра :wink:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Аз имам 3 доуточнителни въпроса, извинявам се, ако се повтаря:
1. Значи последно няма никаква друга алтернатива за нямащите принтер, освен да попълват на място (където ще се принтира)?
2. За доходите: Навсякъде се пише общата сума от 6-те месеца, а там, където е "Месечен доход на член от семейството: " - поне на мен ми пише "Infinity" и не позволява да се пише (след като съм въвела "Всичко" доход)?
3. Можем да избираме всяка една банка?
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

1. Друга алтернатива е да си я разпечаташ и да я попълниш с химикал
2.Не е възможно да не ти дава да попълниш доходите виж дали си въвел членовете на семейството и дали всичко е ок
3.Да всяка банка

Elitsa Abstract написа:Аз имам 3 доуточнителни въпроса, извинявам се, ако се повтаря:
1. Значи последно няма никаква друга алтернатива за нямащите принтер, освен да попълват на място (където ще се принтира)?
2. За доходите: Навсякъде се пише общата сума от 6-те месеца, а там, където е "Месечен доход на член от семейството: " - поне на мен ми пише "Infinity" и не позволява да се пише (след като съм въвела "Всичко" доход)?
3. Можем да избираме всяка една банка?
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Petya.B, много благодаря за отговорите.
За доходите наистина се оказа, че не съм писала за членовете на семейството, т. к. писах само за проба и съм го подминала. Там вече всичко е точно, даже то ми го пресметна.
А за попълване с химикал - нали досега почти все това се говореше, как трябвало да е само електронно. Или отговорът е ироничен? :D
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

Както всичко в България няма нищо задължително :) щом не ти е удобно няма да те върнем ако си го попълниш с химикал , както ти е удобно :)
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

Също така идеята за онлайн попълването беше да не се трупат опашки при взимането на молбите и после пак опашки за заверка и така :) Успех
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Petya.B написа:Както всичко в България няма нищо задължително :) щом не ти е удобно няма да те върнем ако си го попълниш с химикал , както ти е удобно :)
А тогава защо всички недоволстват как непременно трябва да търсят принтер?
И всъщност тези изисквания и процедури само от Студентски съвет ли зависят и се изпълняват? Питам, защото си мисля, че примерно ако вие ги приемате и такива (с химикал), дали не е възможно после от "управата" да направят проблем (ако изискването да са ел. е от тях) или нещо такова?
Petya.B написа:Също така идеята за онлайн попълването беше да не се трупат опашки при взимането на молбите и после пак опашки за заверка и така :) Успех
Ама нали все ние си осигуряваме бланките, независимо как ще ги попълваме...
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

Така за недоволството то винаги ще го има затова не мога да кажа нищо повече , решението молбите да са в този вид беше взето от цялата комисия по Стипендии която не е Студентски съвет а и началници на отдели в университета , няма страшно няма да има човек подал молба и да не е получил стипендия ако е класиран просто искаме от догодина нещата да са по модерни и се надяваме че тази първа стъпка и начало на навлизането на СУ в 21 -ви ВЕК всички се надяваме на това

Elitsa Abstract написа:
Petya.B написа:Както всичко в България няма нищо задължително :) щом не ти е удобно няма да те върнем ако си го попълниш с химикал , както ти е удобно :)
А тогава защо всички недоволстват как непременно трябва да търсят принтер?
И всъщност тези изисквания и процедури само от Студентски съвет ли зависят и се изпълняват? Питам, защото си мисля, че примерно ако вие ги приемате и такива (с химикал), дали не е възможно после от "управата" да направят проблем (ако изискването да са ел. е от тях) или нещо такова?
Petya.B написа:Също така идеята за онлайн попълването беше да не се трупат опашки при взимането на молбите и после пак опашки за заверка и така :) Успех
Ама нали все ние си осигуряваме бланките, независимо как ще ги попълваме...
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

ОК, благодаря за отговорите. :D
Да досадя с още един въпрос: не разбрах това "догодина нещата да са по модерни ... ": означава, че за напред ще се отвърди изискването да са напечатани или точно обратното - да се премахне за по-удобно? Не че е толкова важно това, а питам просто от любопитство. :D
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

Идеята е догодина ако СУСИ работи навсякъде да се подават онлайн молбите да е както европейските стипендии да има база данни и т.н :)

Elitsa Abstract написа:ОК, благодаря за отговорите. :D
Да досадя с още един въпрос: не разбрах това "догодина нещата да са по модерни ... ": означава, че за напред ще се отвърди изискването да са напечатани или точно обратното - да се премахне за по-удобно? Не че е толкова важно това, а питам просто от любопитство. :D
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Elitsa Abstract написа: 1. Значи последно няма никаква друга алтернатива за нямащите принтер, освен да попълват на място (където ще се принтира)?
Има алтернатива - виж тук: http://www.gr-ivanov.com/blog/%d0%b8%d0 ... b0-%d0%b7/ Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”