Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
city_glam
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2010

Мнение от city_glam »

Добре, успокихте ме, че не е голяма загуба, че ще пропусна курса им :lol:

Имам въпрос, понеже се спомена, че на курса обясняват какво се изучава в специалностите - има ли друго място, където да е публикувана тази информация? (ако вече е коментирана тази тема предварително се извинявам за глупавия въпрос :lol: )
Обувката е единственото нещо, с което някои хора оставят следи... :connie_29:
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Погледни тук... :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Аз мога да ит кажа за 1 курс какво се учи... Търговеца да ти каже, ако има желание в горните курсове какво се учи....
Първи семестър- социология(ужас, ако сте при Св. Кирилов).....
Информационни технологии- Пиперков- презентация на Power Point,но с включени елементи от Photoshop, звукови и видео файлове на Moviemaker и Nero Wave Editor(споко ще ги учите и щом аз успях да го направя, ще се справите и вие ;) )....
Български и стилистика- Замбова :salute: - Анализ на статия от вестник, списание и т.н излязла в последните 3 месеца- 18 000 символа.... Иначе имате изпит- ужасен е....
Ист. на бг. журналистика- това го учите цяла година :salute: :salute:
Чуждестранна журналистика- Баце Милко Петров :mrgreen: Уникален пич- есе + тест или устен(както си изберете )....
Втория- журнал. жанрове- :salute: ...Скучна лекция- 4 часа без конспект....
Теория на журналистиката..... Без думи....
Радио и тв. комуникация- тук е по-интересно, ама на упражненията.....
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

Относно курсовете...допреди 1 година и аз преди бях сигурна, че ще ходя на този през пролетта, но след всичките прочетени мнения се отказах.Смятам да се доверя на собствените си възможности, пък каквото-такова.:)
Остава една седмица до старта :P
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Е с името на толкова яка група /ако е оттам, де, макар че виждам и колега Vedder в подписа/, няма как да не те приемат ;)
Аватар
Eluveitie
В началото бе словото

Мнение от Eluveitie »

Equilibrium написа:Е с името на толкова яка група /ако е оттам, де, макар че виждам и колега Vedder в подписа/, няма как да не те приемат ;)

От името на групата е. Eddie Vedder...само името му и нищо повече не е необходимо да се споменава за този човек. :) Но за приема няма да е достатъчен само определен музикален вкус...ех да ставаше така хаха :)
Para volar hay que empezar corriendo riesgos. Si no, quizás lo mejor sea resignarse y seguir caminando para siempre. Изображение
Аватар
kinda like you crazy
От дъжд на вятър
Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile
Обратна връзка:

Мнение от kinda like you crazy »

Хаа, от няколко дни ти зяпам подписа и си викам, айде да не го отбелязвам в тая тема, че ще е флуд, но вече не мога да се въздържа. Съзирам зверски яките откъм музикален вкус бъдещи колеги =D
Everyone is king when there's no one left to pawn
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Варненец написа:социология(ужас, ако сте при Св. Кирилов)
Просто не те познавам. И те слагам директно в списъка с форумните си врагове.

Деца, да ви кажа. По-интересен, по-приятен и по-увлекателен предмет от това няма да имате. Както няма да имате и по-интелигентен, запомнящ се, уникален преподавател от въпросния Св. Кирилов (само да ви изредя накратко академичния си опит дотук: 4 години журналистика във ФЖМК, 4 години социология във ФФ - тази година завършвам, 2.5 години в НБУ (режисура), в момента уча магистратура във ФФ (изкуствата в 20-21 век) и съм прекарала 1 семестър във Финландия. Можете да сметнете колко преподаватели имам удоволствието да познавам и само ЕДИН от тях се доближава до известна степен до въпросния доцент по социология.
Ето защо наистина не вярвам, че Варненеца говори сериозно).

На мен ми е трудно да говоря за предметите и преподавателите, защото някои от тях се смениха (Алфандари, който водеше ТЖМ, например, почина и сега дори не знам кой води предмета), други пък са си променили изискванията (Милко, тази по стилистика (на нас ни водеше Дачева, а Замбова й беше асистентка). Все пак съм ги карала преди 6 години.
Но за Кирилов мога да се скарам с всеки - вярно е, че във ФЖМК има много интересни фигури и големи образи (за един от тях вече споменах), но има само един, който съчетава академичния дух, начетеността, необходима за университетски преподавател и изключително широката обща култура, иновациите в образованието, елементарното човешко възпитание (първите 7 години + всички следващи), уникалното чувство за хумор и т.н.т. Списъка си го продължете. Освен това е един от малкото, който си осъвременява конспекта всяка година и който винаги е в кабинета си в приемното си време (или поне винаги е бил там, когато ми е трябвало инфо за литература, свързана и с други предмети и т.н.т. и винаги е имал адекватен отговор, вместо да ме натири като мръсно коте, щом не става дума за неговата дисциплина).
И предметът му си е като приказка - а ако си чел, няма страшно и на изпита, защото оценяването е обективно.
Разбира се, ако не си чел, последиците могат да бъдат "неприятни, жестоки, брутални, болезнени, мъчителни, вопиющо мракобесни" (цитатът е негов и е само откъс от цялата "заплаха").
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Търговецът на кристал написа:
Варненец написа:социология(ужас, ако сте при Св. Кирилов)
Просто не те познавам. И те слагам директно в списъка с форумните си врагове.
Kъдето искаш ме слагай :mrgreen: По-скучни лекции, по-слабо представени(презентации на Power Point с ред на слайд....), по-мънкащ професор(говореше на носа си), по-слаб учебник(макар, че имаше интересни неща в него, но са обяснени по начин, по който най-много да се отвратиш) не може да съществува... И това не е само мое мнение 8) Мои приятели и приятелки го споделиха като четоха части от учебника.... Да не кажа колко колеги бяха също като мен "впечатлени " от преподавателя Кирилов и водените от него лекции ;)
Изобщо не виждам как може да ти харесва подобен преподавател и маниера му на преподаване- имам чувството, че щеше да заспи докато води лекциите.... И дума не може да има за сравнение между него и Милко... Непреклонен съм ;) Пък и от форумни врагове не само, че не се плаша- радвам се като ги има :mrgreen:
Че е начетен няма спор, но аз познавам не малко начетени хора, но това не ги прави достойни за преподаватели...
Човека е бил в САЩ- ценя това, знае изключително много, съгласен съм..... Но за преподавател според мен и дума не може да се говори да те завладее и да те накара да заобичаш и дисциплината, и него самия- така, както правеше Милко....Иначе за това, че ако си чел ще го вземеш- не е съвсем така... Един колега прочете целия учебник( аз прочетох 6 от 10 теми), разви 8 страници( аз също)... Писа красиво(аз нечетливо)... Той е скъсан :shock: Аз имам 5...... А е изключително начетен и чете за всички изпити, така че коментара е излишен....Само този изпит го спъна...
Така, че аз също съм непреклонен тук... Не знам как е водил лекциите си преди 6 години, но знам как ги водеше миналия семестър... Не, мерси ;)
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хм. Има много начини да "прочетеш" един учебник. И това, че си написал 8 страници, съвсем не означава, че си писал нещо смислено в тях - на един от последните изпити един колега издои почти толкова и има 3 по милост. :wink:
В нашия курс скъса 5 души. И петимата си знаеха (и си признаха впоследствие), че си го заслужават.
Да, впрочем, факт е, че говори малко особено, но това е защото има по-особена артикулация на думите (много добре знаеш, че става дума за говорен дефект, а не, че все едно ще заспи ;)).

Колкото до Милко - поне при нас, в желанието си да бъде приятел със студентите, беше минал сериозно границата. Остави ни да преписваме като луди на изпита, а тая му слава се носеше и от горните курсове още. Ако сега са го стегнали... не знам. Иначе без съмнение е яко да имаш "готин" преподавател, но аз сега от чуждестранната журналистика не помня и една думичка, която да ни я е казал той, докато социологията я записах като втора специалност. :) И не съжалявам, макар да е по-различно (и по-скучно) от онова, което Ес Кей преподаваше.
А аз на Милко му бях набрала доста, защото лекциите ни с него бяха в сряда сутринта от 9 и поне в половината случаи сме висяли да го чакаме, без той да благоволи да дойде - вероятно мислейки си, че ни прави услуга. Понякога благоволяваше да се обади на секретарките към 9 и нещо, че няма да дойде, все едно това решава нашия проблем.
Иначе е душа-човек... но е идеален за компания, а не за университетски преподавател.

Както и да е, де - да не разводняваме темата на децата с обсъждане на имена, които не са им познати (все още). Като ги приемат, ще имат възможност сами да се убедят в много неща. Пък ако са стегнали малко Милко, ще е чудесно, защото си знае материала - ако го и предаде нормално, ще е супер.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Това "Търговецът на кристал" има ли нещо общо с някаква книга на Паоло Куелю?
F for fake.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Има общо с герой на Коелю, да. Преди да питате - не, не съм руса, не съм манекенка и не го чета. Историята на тоя ник е дълга. :D
В края на ноември
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Търговецът на кристал написа:Има общо с герой на Коелю, да. Преди да питате - не, не съм руса, не съм манекенка и не го чета. Историята на тоя ник е дълга. :D
Отдъхнах си. Благодаря.
F for fake.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Варненец написа: Иначе от курса не очаквай много- може и изобщо да не ти кажат оценката, проверяват работите отгоре, отгоре....
Айде пак като в добрите, не чак толкова стари времена, да ти опонирам...;)
Мноого необективно изказване, колега, много. :?
Защо генерализираш, като имаше хора, които си свършиха работата, и то съвестно? Аз се паднах при Монова, която беше нанесла корекции и написала рецензия на всеки по отделно... + оценка (тук вече нз как са протекли работите, понеже аз бях една от първите, които си научиха оценката, и просто си тръгнах, но се съмнявам да не е казала на всеки, който я е попитал.)

Общо взето за мен курсът беше показателен за това, което можех да очаквам (и което сега получавам) от ФЖМК - китка от преподаватели, от най-шантавите до най-големите професионалисти..
Иначе смятам, че фактът, че и на двата писмени изкарах по-ниски оценки отколкото на курса, е показателен за това, доколко курсът може да ви е от полза за есетата. За устния можеше, но можеше. Сега ви остава само да се молите да имате късмет с проверяващите, а тези, които не заслужават - да нямат.
Щото честно казано и до ден днешен се дивя как някои от настоящите ми колеги изкараха повече от мен, ама хайде, да не изпадам в лирични отклонения, които не ви интересуват така или иначе. Просто ви казвам какво не ви пожелавам.. :roll:

Та.. просто четете, пишете, вярвайте си, накарайте ги да ви повярват и всичко ще бъде ок. :) Поне до октомври, когато ще осъзнаете за какво сте се притеснявали толкова много...
Не че ФЖМК е лошо място. Просто може(ше) да бъде много по-добро...

*Из впечатленията на един още негърмян заек :albino:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Търговецът на кристал написа:Хм. Има много начини да "прочетеш" един учебник. И това, че си написал 8 страници, съвсем не означава, че си писал нещо смислено в тях - на един от последните изпити един колега издои почти толкова и има 3 по милост. :wink:
В нашия курс скъса 5 души. И петимата си знаеха (и си признаха впоследствие), че си го заслужават.
Да, впрочем, факт е, че говори малко особено, но това е защото има по-особена артикулация на думите (много добре знаеш, че става дума за говорен дефект, а не, че все едно ще заспи ;)).

Колкото до Милко - поне при нас, в желанието си да бъде приятел със студентите, беше минал сериозно границата. Остави ни да преписваме като луди на изпита, а тая му слава се носеше и от горните курсове още. Ако сега са го стегнали... не знам. Иначе без съмнение е яко да имаш "готин" преподавател, но аз сега от чуждестранната журналистика не помня и една думичка, която да ни я е казал той, докато социологията я записах като втора специалност. :) И не съжалявам, макар да е по-различно (и по-скучно) от онова, което Ес Кей преподаваше.
А аз на Милко му бях набрала доста, защото лекциите ни с него бяха в сряда сутринта от 9 и поне в половината случаи сме висяли да го чакаме, без той да благоволи да дойде - вероятно мислейки си, че ни прави услуга. Понякога благоволяваше да се обади на секретарките към 9 и нещо, че няма да дойде, все едно това решава нашия проблем.
Иначе е душа-човек... но е идеален за компания, а не за университетски преподавател.

Както и да е, де - да не разводняваме темата на децата с обсъждане на имена, които не са им познати (все още). Като ги приемат, ще имат възможност сами да се убедят в много неща. Пък ако са стегнали малко Милко, ще е чудесно, защото си знае материала - ако го и предаде нормално, ще е супер.
Доколкото познавам момчето- далеч не е изписало 8 старници глупости ;) Винаги можеш да твърдиш, че е писал небивалици и да защитиш да речем преподавателя ;) Това е така..... Но само един факт ще ти дам- когато колегата е отишъл да си провери работата с удивление Кирилов не е успял да се аргументира защо му е писал 2 :shock: За говоренето- може и да е говорен дефект,акцент и т.н, ок... Но това не ми помага да ме грабне предмета... Той почти мънкаше, това е и дори когато говори с теб не само като води лекция... Иначе Милко наистина се опитва да бъде приятел със студентите, но за мен това не е минус, а плюс ;) Наистина е разсеян и се преписва лесно, но ако имаш желание можеш много да научиш от лекциите му и от начина му на преподаване....При нас пък винаги идваше :lol: Само първия път не дойде мисля :wink: Аз пък при него запомних много повече неща, отколкото по социология 8) Разни хора, разни идеали нали знаеш 8)
Но наистина да не занимаваме кандидат-студентите с преподавателите... Въпроса беше да им обясним евентуално това, което ги чака 8)

Вел.... Ако знаеш колко човека не си научиха оценката.... Бяхме 3 стаи нали помниш... Аз също бях при Монова....Тя ги каза, след като я натиснахме да го направи.... Есето ми беше проверено отгоре, отгоре ;) ....
Тук е мястото да споменеш, ако визираше мен сред колегите, които не заслужават оценката си :mrgreen: (макар, че аз мисля, че имам по-ниска оценка от теб) :mrgreen: :alien: Няма да ти се обидя :salute: :mrgreen: Защото според мен всички, които сме първи курс в момента, заслужаваме това което сме получили като оценяване.... Въпреки, че не с всички се познавам добре, а с някои и здрасти не си казваме.... Не мисля, че има случайно попаднали хора(дано си нямала това в предвид с думите си за оценките 8) )
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”