КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от DayDream »

Яд ме е много за 9-та задача...знаех как ще се реши,ама не ми стигна времето и квесторите изпищяха да предаваме :(
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
Miss Piggy
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Miss Piggy »

Nasunko написа:
Иначе за изпита да кажа, че си беше нормален. 10 задачи ... 5 по лесни и 5 трудни(3 невъзможни за нормален ученик учил в нематематическо(бати думата) училище.
Интересна позиция. Аз да зема да мра като съм учила в езикова гимназия. Зависи си от човека дали ще си седне и ще се подготви качествено. Има ли желание, има и начин.
"И тъй както умопомрачението в един висш смисъл е начало на всяка мъдрост,то шизофренията е начало на всяко изкуство"
Херман Хесе
Аватар
Elitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Elitsa »

Miss Piggy написа:
Nasunko написа:
Иначе за изпита да кажа, че си беше нормален. 10 задачи ... 5 по лесни и 5 трудни(3 невъзможни за нормален ученик учил в нематематическо(бати думата) училище.
Интересна позиция. Аз да зема да мра като съм учила в езикова гимназия. Зависи си от човека дали ще си седне и ще се подготви качествено. Има ли желание, има и начин.
Ако има и пари :D
bobatumba
В началото бе словото

Мнение от bobatumba »

кво как се справихте маи всеки е доволен:) всеки е ре6ил поне по 5 зада4и.. то има малко кандидати бе тая година ако има6 3 на изпита си вьтре неква специалност в ФМИ
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Специалност: СУ - СИ
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

Ами аз уж съм решил 7 задачи ама съм допуснал грешки при изчисляването на забележете 1,ва , на 5 единия синус и разбира се малки неточности,които ще има в задачите,които няма да ми харесат ще направят едно 40 стотни по - малко.Така,че бройте 6 задачи,че съм решил това максимум.4,20-30.Ама като сравнявам с хората ,които традиционно са над моето ниво 8,9задачи са решили,следователно Математика 1 оценките ще са мноооооого по-високи от предварителния.

ПП А за преписвачите,които са си окипазили кандидатстването можем да кажем,че това не им е матура ,а СУ и тук не се преписва!!
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Някой има ли задачите?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Да ви споделя и аз сега относно изпита. Реших 9 задачи като на някои имам грешки, така че очаквам около 5, но не и 6. За 10 нямах никакво време, но не смятам, че е изключително трудна. Доста от задачите съм ги решил по различен от тeхния начин, включително и за минималната стойност на PQ. Там такава производна трябваше да намеря, че лошо ми стана, но накрая всичко излезе.

В моята стая се изтегли темата за учудване на всички, защото бяхме 20 души. Комисията дойде и пита кой иска да тегли и тогава един от професорите слага темите точно пред мен (бях на първия ред). Въпреки това не се престраших и едно момиче я изтегли. Когато каза, че е изтеглила номер 3, председателката на комисията и един от професорите се погледнаха доста многозначително. После една от квесторките ни каза, че като говорила с тях, това била най-лесната тема от трите. Първата била най-кошмарна, а втората почти като нея.

Сега да очакваме резултатите и Математика II.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
wolfstyle
В началото бе словото

Мнение от wolfstyle »

bobatumba написа:wolfstyle за кво ти анулираха работата? как ви се стори тоя изпит по-лесен от предварителния нали ?
е едва ли има 2 мнения по въпроса :D беше мн по-лесен, но мн ме е яд на самите квестори, един приятел нямаше справочник и използвахме моя, но на него си бях записал отговорите от задачите на предварителния и една квесторка(мн тъпа овца с очила) реши че съм му написал задачите от сегашния изпит и че преписваме....за кво си говорим...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

zanio написа:а нямаше и от къде да си ги купя.
Да, да! Пълно покритие на базите.
Доставка по домовете ако искаш, това е друг въпрос :evil:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

bobatumba написа:как ви се стори тоя изпит по-лесен от предварителния нали ?
Да, разбира се. В темата за времената и нравите правилно написах, че Стела Дерелиева заслужава почерпка.
shayne написа:В моята стая се изтегли темата за учудване на всички, защото бяхме 20 души. Комисията дойде и пита кой иска да тегли и тогава един от професорите слага темите точно пред мен (бях на първия ред). Въпреки това не се престраших и едно момиче я изтегли. Когато каза, че е изтеглила номер 3, председателката на комисията и един от професорите се погледнаха доста многозначително. После една от квесторките ни каза, че като говорила с тях, това била най-лесната тема от трите. Първата била най-кошмарна, а втората почти като нея.
Да кажем, че кошмарното = на трудността от предварителния.

Минаха времената, когато имаше сфери, които отсичаха части от пирамиди.

А чета, че 5-та нещо ви е изтормозила с ДМ. Странно.
Изображение
wolfstyle
В началото бе словото

Мнение от wolfstyle »

имам един много важен въпрос....ако са ми анулирали работата в СУ, ми прекратяват кандидатстването само в СУ нали??? :?
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Специалност: СУ - СИ
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

Бетоне,Бетоне прав си мой човек.Нито една сфера няма ,това е позор.
Ама щом задачите вървят към по-трудни СУ е решило да обере каймака на ученическото съсловия ,както и правеше до сега ,де.Лесни задачи 30-човека с бал 30,трудни задачи пак същите хора само,че с бал 29,ко му е различното само повече 2-ки.
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Абсолютно е така, само че има една подробност.
Нивото на средното образование пада и както обичам да казвам, всъщност се постотявам...
Имам генерален план за оправяне на БГ образованието :lichmalignus:
Изображение
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

Задачите този път ми се сториха сравнително лесни.5та си мисля че съм я решил,но взех едно зелено листче с решени задачи и там отговорите малко се различават,но пък решението там ми се струва доста доста нестандартно и си мисля,че и мойто става :) (изразявам всичко чрез sinx и полагам sinx=t [0;1],което ми се явява и Д.О за квадратния корен отляво).

Бeтон и какъв ще да е планът ти?Иначе няма какво да се оплакваш,че вече не се дават трудни задачи,каквито са се давали едно време.Във всеки случай,"едно време" задачите не са били 10 а доста по-малко.Колкото и да са лесни,да решиш,пресметнеш и опишеш примерно 8 задачи се изисква доста време и доста сили,особено ако ти се налага да го правиш рано сутрин.Аз лично докато стигна до последната задача,докат опиша и измисля всички предишни,вече съм доста доста уморен и наистина нямам много творческа енергия,каквато се изисква за решаването на споменатите от теб задачи.А трудни задачи,които да отсеят семегейците от останалите хора си има и в момента.

Според мен,кофтито на задачите на СУ е че са доста като брой,след 5та вече се налага и да помислиш и да посмяташ,което създава опасност от допускане на технически грешки.За мен изпитът по математика в СУ е може би най-сериозният в България.

www.econ.bg/content/reshemia_mat1.doc >задачи и решения
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ksto написа:изразявам всичко чрез sinx
я, кажи, напиши, че нещо интересно взе да става.
Не са ли малко дългички изразите? Мен ме мързи да ги смятам като ги докарам до единичен ъгъл.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”