[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Ти кое училище си завършила??Silviiiiii написа:Днес ни казаха резултатите от матурите:)
География - 6.00
БЕЛ - 5.84
Може ли някой, който е приет да си каже мнението за оценката по БЕЛ. Нали все пак влиза в балообразуването.. Вие колко имахте на матурите по БЕЛ ?
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Ха-ха, грубооо...brdnc написа:Ти кое училище си завършила??Silviiiiii написа:Днес ни казаха резултатите от матурите:)
География - 6.00
БЕЛ - 5.84
Може ли някой, който е приет да си каже мнението за оценката по БЕЛ. Нали все пак влиза в балообразуването.. Вие колко имахте на матурите по БЕЛ ?
Иначе, че си преписвахме и се препитвахме също се е отразило в оценката, но както и да е... Трудно, лесно, свърши... нито можем да си повишим оценката, нито да я намалим, т.е. излишно се притесняваме...
Герасимов, случайно професионалните ти изпити да са на 6-ти юни (теория), 8-ми и 9-ти юни (практика), както при мен? Тоест исках да разбера дали всичките професионални гимназии си провеждат по едно и също време изпитите или според зависи..

-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Моите оценки са БЕЛ - 5.89 , Философски Цикъл - 5.15 . Напълно доволен съм 
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
cerbera написа:Трудно, лесно, свърши...
Не, тепърва започва
Не, при мен практиката вече мина - от 27 започна, като на всеки ден беше отделен клас - съответно аз като "В" паралелка бях на 30 (в понеделник). Теорията е в един ден за целият випуск - на 7 юниcerbera написа:Герасимов, случайно професионалните ти изпити да са на 6-ти юни (теория), 8-ми и 9-ти юни (практика), както при мен? Тоест исках да разбера дали всичките професионални гимназии си провеждат по едно и също време изпитите или според зависи..
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Aве.
Сега като излязоха матурите, балът ми става 26.75 за журналистиката.
Има ли смисъл да ходя на редовен?
Сега като излязоха матурите, балът ми става 26.75 за журналистиката.
Има ли смисъл да ходя на редовен?
ако си се записал, що да не ходиш да се поразкараш и да си попишеш за кеф? Ти нямаше ли да се записваш ВО, или те бъркам?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ако си си платил - да
Моя стана 26.25, но така или иначе се записах и ще ходя да ги размажаааа
P.S. Какво беше? Ааааа да! ЛЕСНА МАТУРАААА!
P.S. Аз съм с ВО
P.S. Какво беше? Ааааа да! ЛЕСНА МАТУРАААА!
P.S. Аз съм с ВО
----------------
- foreveryours
- В началото бе словото
- Специалност: още няма
народее..... !!!! Преди малко ми снесоха информация, че когато отидем да си подредим специалностите освен, че нали бланката или там какво се води струва 10лв, всяка специалност, която записваме в нея ще трябва да плащаме... като първата била 30-тина лева, а всяка следваща по 15 ?!?! Има ли такова нещо или не, аз до сега не бях чувала, нито съм прочела подобно нещо
:D
More than yesterday, less than tomorrow... !! ♥
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
30 лв. се плаща като такса за участие в класирането, а не за броя на специалностите, които ще изброиш
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
може би не е точната тема , но аз да си питам: за тези специалности, които приемат с матура, нали пише, че се взима и оценката по еди кой си предмет от дипломата. А за специалности, за които кандидатстваш само с матурата по БЕЛ, оценката от дипломата пак ли е от матурата? разбрахте ли ме какво имам предвид, аз така го обясних?
например: еди коя си специалност: матура по БЕЛ с коефициент 2,7(да речем) + оценка от дипломата по БЕЛ(така го пише тук http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/c ... jenie2.doc) обаче тази втората от периода на обучение ли е или от матурата?
например: еди коя си специалност: матура по БЕЛ с коефициент 2,7(да речем) + оценка от дипломата по БЕЛ(така го пише тук http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/c ... jenie2.doc) обаче тази втората от периода на обучение ли е или от матурата?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Също е от матурата, тогава бала ще е (както от примерът ти):
3,7 x ДЗИ БЕЛ + оценката от другия предмет
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal
3,7 x ДЗИ БЕЛ + оценката от другия предмет
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal
- Silviiiiii
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
А балообразуването за журналистика ставаше така: 3x оценката от изпита + оценката от матурата по БЕЛ + оценката по история от дипломата
Правилно ли съм разбрала?
Правилно ли съм разбрала?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Точно.
Освен, ако втората ти матура е история, тогава също се всима оценката от матурата, а не от дипломата.
А ако е различна от история е така, както си го написала
Освен, ако втората ти матура е история, тогава също се всима оценката от матурата, а не от дипломата.
А ако е различна от история е така, както си го написала