Компютърни науки 2010-2014

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Heinz Guderian
В началото бе словото

Re: Компютърни науки 2010-2014

Мнение от Heinz Guderian »

Боже, помилвай.

Изображение
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Не ми харесва накъде тръгна темата с тези спорове...Какво значение има защо е избрал точно КН???На един може да му е говорило шестото чувство, друг да го е сънувал, трети да е подредил пъзел във формата на "КН"! Т'ва няма значение, важното е как ще се реализираш по-нататък и дали си подходящ за тази работа :salute:
Компютърни науки I курс
Vortex
В началото бе словото

Мнение от Vortex »

И аз сам от тези, които идея си нямат от програмиране но ако се изикваха някакви знания в тази област преди да влезеш в тази специалност, то защо изпита е само по математика???
bubo
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: втори

Мнение от bubo »

Вие нещо не можете да го разберете човека, според мене иска да каже-как разбрахте че искате тва да учите като не знаете кво се учи :wink:
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

тук е интересно :bounce:
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
kakoyto
Драскач
Специалност: информатика

Мнение от kakoyto »

Така и не мога да ви разбера за какво толкова спорите! Всеки има право да избере да учи това, което иска (та дори и да не го разбира добре в началото) нали все пак той ще си го учи. Няма да пречи с нищо на този, който знае повече от него (или само така си мисли). Нали всички сме се записали, за да учим и да се усъвършенстваме. То ако беше още от даскало да излизаме всички някви супер хакерчета какъв щеше да е смисъла от университетите? Както каза bggashnik само времето ще покаже кой ще се реализира по-добре - този, който в началото не е знаел много или този, който си мисли, че е научил всичко още в училище(не че сигурно няма и такива, но те са единици).
Сърцето има доводи, които разумът не познава! - Блез Паскал
bubo
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: втори

Мнение от bubo »

Вие наистина не разбирате за какво иде реч. Никой не казва че няма да се справите като не сте програмирирали, въпроса е от каде знаете че искате с това да се занимавате като през живота си не сте написали един ред код.
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Всеки има право да избере да учи това което иска- да
Хората които имат желание за 4 години могат да наваксат материала от гимназията и дори да задминат хора, които са се занимавали преди, но нямат желание или дори хора които са се занимавали преди имат желание, но не им се отдава толкова - 100%
Но това което питам е: Как взе решението, че с това искаш да се занимаваш, какво ти харесва в него. Явно отговора на този въпрос не е за доста хора : "Ами занимавал съм се, кефи ме, приятно ми е, искам да стана по- добър.", което е и причината да го задам, интересно ми е, представи си. Не се опитвам да се заям с никой. Въпросът всъщност е много безобиден. Неспособността на някой хора да отговорят и защитната позиция, която заемат е доста по- притесняваща от самия въпрос.
Whatever щом хората толкова се притесняват няма да повдигам повече темата.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
Shin
В началото бе словото
Специалност: Информационни системи

Мнение от Shin »

Спори се, защото не разбирате въпроса... и така като гледам и ти не си го разбрал. Човека попита по-скоро от любопитство. По същия начен аз се чудя на масата народ, който се е втурнал към УНСС да учи икономика. Защото преди пет години и на мен икономиката ми се струваше интересна, но като почнахме да учим разбрах, че не е. Въпроса е от къде сте сигурно, че няма да ви омръзне или писне, след като сте решили да го учите без да сте се интересували от това преди. И въпроса е от чисто любопитна гледна точка, а не заяждане.

Аз например също нямам опит. Опита ми стига дотам какво сме учили в училище в часовете по информатика. На мен единствено от класа ми беше интересен този предмет и дори вкъщи си пишех някакви много елементарни програмки на Паскала. И дори когато се беше случило да отсъствам няколко пъти от часовете, на следващия път правихме изпит на материал, който ми беше непознат. Въпреки това даскалката не ме извини от него, а ми каза, че аз ще се справя, подсказа ми 1 път и ето, че направих изпита. Говорила съм си с нея доста, че ми е интересно и искам да продължа в университета, и тя ми каза, че притежавам начина на мислене, който е подходяш за програмиране и така... Извън училище почти не съм се занимавала, защото нямах нужното време. Сега преди да почнем си купих разни книжки за С++ и си чета и продължава да ми е интересно. Нивото ми е почти нулево, мога да напиша програмка да ми сметне 2 и 2 да кажем, но аз съм човек, който предпочита трудностите, така че може би ще ми става само по-интересно. На мен нещо ми омръзва тогава, когато няма какво повече да науча от него, а в програмирането постоянно има какво да учиш, така че засега не се притеснявам от това. :}
Изображение
Аватар
TPAKTOP
В началото бе словото
Специалност: КН

Мнение от TPAKTOP »

Я аз да се намеся, като баш тракториста around here. :vinsent:
MalUmKo, който реши да учи за адвокат, да не би да го е избрал защото много му харесва да се занимава с адвокатски истории? Или пък тоя, дето е решил да стане архитект, досега в гимназията се е занимавал само с проектиране, и нА, видиш ли, много му се услажда?
Та така - да бъде "Ами занимавал съм се, кефи ме, приятно ми е, искам да стана по- добър." преобладаващият отговор не е много задължително, нали се сещаш.
Поздрави от Тракторландия :joker: ;)
Аватар
kakoyto
Драскач

Мнение от kakoyto »

Ами аз в даскало съм се занимавал с програмиране, но нямахме кой знае какви преподаватели да ни научат, затова искам в университета да наваксам. Не съм кодвал кой знае колко, но пък от това, което съм правил съм разбрал, че ми е интересно и би ми било приятно да работя такава работа в бъдеще, затова се и записах такава специалност (не е КН, а информатика, ама общо взето все програмиране ще се учи).
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Ам, да, това ме интересуваше, сигурен съм, че щом ви се занимава ще се справите (=
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
kakoyto
Драскач

Мнение от kakoyto »

Хахах. Най-накрая достигнахме до така желаните отговори на твоя въпрос. :salute:
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

е не трябва ли да отговорят повечко хора :scratch: :roll:
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от atanas_tsankov »

MalUmKo написа:Просто ми е странно хора, които не знаят какво е програмиране и никога не са опитвали, да пишат тази специалност, няма никаква логика.
Нормално е да се чувстваме засегнати от такива изявления, при положение че 90% от хората имат само най-най-най-обща представа от специалността си преди да влязат.. И не е като аз да трябва да ти го казвам, знаеш го. И знаеш, че хората влизат, без да знаят, защото им се струва интересно. Да, има шанс да е трудно, но ще стиснат зъби и ще се справят.

Просто въпросът ти беше така зададен, че да не предполага смислен отговор. Не знам защо толкова се шокира от реакцията ни, на твоя "безобиден" въпрос от любопитство.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”