Компютърни науки 2010-2014
Модератори: Methuselah, thegirl
-
Heinz Guderian
- В началото бе словото
Re: Компютърни науки 2010-2014
Боже, помилвай.

- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Не ми харесва накъде тръгна темата с тези спорове...Какво значение има защо е избрал точно КН???На един може да му е говорило шестото чувство, друг да го е сънувал, трети да е подредил пъзел във формата на "КН"! Т'ва няма значение, важното е как ще се реализираш по-нататък и дали си подходящ за тази работа 
Компютърни науки I курс
И аз сам от тези, които идея си нямат от програмиране но ако се изикваха някакви знания в тази област преди да влезеш в тази специалност, то защо изпита е само по математика???
-
bubo
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
Вие нещо не можете да го разберете човека, според мене иска да каже-как разбрахте че искате тва да учите като не знаете кво се учи 
- svetlio.pernik
- Да живей словото
тук е интересно 
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
- kakoyto
- Драскач
- Специалност: информатика
Така и не мога да ви разбера за какво толкова спорите! Всеки има право да избере да учи това, което иска (та дори и да не го разбира добре в началото) нали все пак той ще си го учи. Няма да пречи с нищо на този, който знае повече от него (или само така си мисли). Нали всички сме се записали, за да учим и да се усъвършенстваме. То ако беше още от даскало да излизаме всички някви супер хакерчета какъв щеше да е смисъла от университетите? Както каза bggashnik само времето ще покаже кой ще се реализира по-добре - този, който в началото не е знаел много или този, който си мисли, че е научил всичко още в училище(не че сигурно няма и такива, но те са единици).
Сърцето има доводи, които разумът не познава! - Блез Паскал
-
bubo
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
Вие наистина не разбирате за какво иде реч. Никой не казва че няма да се справите като не сте програмирирали, въпроса е от каде знаете че искате с това да се занимавате като през живота си не сте написали един ред код.
Всеки има право да избере да учи това което иска- да
Хората които имат желание за 4 години могат да наваксат материала от гимназията и дори да задминат хора, които са се занимавали преди, но нямат желание или дори хора които са се занимавали преди имат желание, но не им се отдава толкова - 100%
Но това което питам е: Как взе решението, че с това искаш да се занимаваш, какво ти харесва в него. Явно отговора на този въпрос не е за доста хора : "Ами занимавал съм се, кефи ме, приятно ми е, искам да стана по- добър.", което е и причината да го задам, интересно ми е, представи си. Не се опитвам да се заям с никой. Въпросът всъщност е много безобиден. Неспособността на някой хора да отговорят и защитната позиция, която заемат е доста по- притесняваща от самия въпрос.
Whatever щом хората толкова се притесняват няма да повдигам повече темата.
Хората които имат желание за 4 години могат да наваксат материала от гимназията и дори да задминат хора, които са се занимавали преди, но нямат желание или дори хора които са се занимавали преди имат желание, но не им се отдава толкова - 100%
Но това което питам е: Как взе решението, че с това искаш да се занимаваш, какво ти харесва в него. Явно отговора на този въпрос не е за доста хора : "Ами занимавал съм се, кефи ме, приятно ми е, искам да стана по- добър.", което е и причината да го задам, интересно ми е, представи си. Не се опитвам да се заям с никой. Въпросът всъщност е много безобиден. Неспособността на някой хора да отговорят и защитната позиция, която заемат е доста по- притесняваща от самия въпрос.
Whatever щом хората толкова се притесняват няма да повдигам повече темата.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."

13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
- Shin
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни системи
Спори се, защото не разбирате въпроса... и така като гледам и ти не си го разбрал. Човека попита по-скоро от любопитство. По същия начен аз се чудя на масата народ, който се е втурнал към УНСС да учи икономика. Защото преди пет години и на мен икономиката ми се струваше интересна, но като почнахме да учим разбрах, че не е. Въпроса е от къде сте сигурно, че няма да ви омръзне или писне, след като сте решили да го учите без да сте се интересували от това преди. И въпроса е от чисто любопитна гледна точка, а не заяждане.
Аз например също нямам опит. Опита ми стига дотам какво сме учили в училище в часовете по информатика. На мен единствено от класа ми беше интересен този предмет и дори вкъщи си пишех някакви много елементарни програмки на Паскала. И дори когато се беше случило да отсъствам няколко пъти от часовете, на следващия път правихме изпит на материал, който ми беше непознат. Въпреки това даскалката не ме извини от него, а ми каза, че аз ще се справя, подсказа ми 1 път и ето, че направих изпита. Говорила съм си с нея доста, че ми е интересно и искам да продължа в университета, и тя ми каза, че притежавам начина на мислене, който е подходяш за програмиране и така... Извън училище почти не съм се занимавала, защото нямах нужното време. Сега преди да почнем си купих разни книжки за С++ и си чета и продължава да ми е интересно. Нивото ми е почти нулево, мога да напиша програмка да ми сметне 2 и 2 да кажем, но аз съм човек, който предпочита трудностите, така че може би ще ми става само по-интересно. На мен нещо ми омръзва тогава, когато няма какво повече да науча от него, а в програмирането постоянно има какво да учиш, така че засега не се притеснявам от това. :}
Аз например също нямам опит. Опита ми стига дотам какво сме учили в училище в часовете по информатика. На мен единствено от класа ми беше интересен този предмет и дори вкъщи си пишех някакви много елементарни програмки на Паскала. И дори когато се беше случило да отсъствам няколко пъти от часовете, на следващия път правихме изпит на материал, който ми беше непознат. Въпреки това даскалката не ме извини от него, а ми каза, че аз ще се справя, подсказа ми 1 път и ето, че направих изпита. Говорила съм си с нея доста, че ми е интересно и искам да продължа в университета, и тя ми каза, че притежавам начина на мислене, който е подходяш за програмиране и така... Извън училище почти не съм се занимавала, защото нямах нужното време. Сега преди да почнем си купих разни книжки за С++ и си чета и продължава да ми е интересно. Нивото ми е почти нулево, мога да напиша програмка да ми сметне 2 и 2 да кажем, но аз съм човек, който предпочита трудностите, така че може би ще ми става само по-интересно. На мен нещо ми омръзва тогава, когато няма какво повече да науча от него, а в програмирането постоянно има какво да учиш, така че засега не се притеснявам от това. :}

Я аз да се намеся, като баш тракториста around here.
MalUmKo, който реши да учи за адвокат, да не би да го е избрал защото много му харесва да се занимава с адвокатски истории? Или пък тоя, дето е решил да стане архитект, досега в гимназията се е занимавал само с проектиране, и нА, видиш ли, много му се услажда?
Та така - да бъде "Ами занимавал съм се, кефи ме, приятно ми е, искам да стана по- добър." преобладаващият отговор не е много задължително, нали се сещаш.
Поздрави от Тракторландия

MalUmKo, който реши да учи за адвокат, да не би да го е избрал защото много му харесва да се занимава с адвокатски истории? Или пък тоя, дето е решил да стане архитект, досега в гимназията се е занимавал само с проектиране, и нА, видиш ли, много му се услажда?
Та така - да бъде "Ами занимавал съм се, кефи ме, приятно ми е, искам да стана по- добър." преобладаващият отговор не е много задължително, нали се сещаш.
Поздрави от Тракторландия
- kakoyto
- Драскач
Ами аз в даскало съм се занимавал с програмиране, но нямахме кой знае какви преподаватели да ни научат, затова искам в университета да наваксам. Не съм кодвал кой знае колко, но пък от това, което съм правил съм разбрал, че ми е интересно и би ми било приятно да работя такава работа в бъдеще, затова се и записах такава специалност (не е КН, а информатика, ама общо взето все програмиране ще се учи).
Ам, да, това ме интересуваше, сигурен съм, че щом ви се занимава ще се справите (=
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.

- kakoyto
- Драскач
Хахах. Най-накрая достигнахме до така желаните отговори на твоя въпрос. 
- svetlio.pernik
- Да живей словото
е не трябва ли да отговорят повечко хора

Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
Нормално е да се чувстваме засегнати от такива изявления, при положение че 90% от хората имат само най-най-най-обща представа от специалността си преди да влязат.. И не е като аз да трябва да ти го казвам, знаеш го. И знаеш, че хората влизат, без да знаят, защото им се струва интересно. Да, има шанс да е трудно, но ще стиснат зъби и ще се справят.MalUmKo написа:Просто ми е странно хора, които не знаят какво е програмиране и никога не са опитвали, да пишат тази специалност, няма никаква логика.
Просто въпросът ти беше така зададен, че да не предполага смислен отговор. Не знам защо толкова се шокира от реакцията ни, на твоя "безобиден" въпрос от любопитство.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."