Borisg написа:Някой знае ли дали ден преди изпита в персоналната информация ще има данни за сградата и залата, в която ще бъде проведен?
http://ksk.uni-sofia.bg/ Мисля,че тук можеш да видиш имфо за стаята ден-два преди изпита.
kinda like you crazy написа:Не мисля, че такова нещо като "философски" стил съществува въобще. Кое е общото между Аристотел, Кант и Айн Ранд? Мисля, че имаш предвид "научен" по-скоро, но това ни се отнася към изпита по БЕЛ, с термините и тъй натам.
А писането в стихове е (еаsy, кога ще спра да съм съгласна с теб?) чиста проба оригиналничене. Ако тръгнем така, всеки може да си прасне един списък на постиженията, забравяйки, че ние сме там, не за да пишем празни приказки и да се доказваме колко сме добри в двайсет различни жанра, а за да действаме. Всеки път, за всеки текст, пред всеки лист, все едно е единствен опит.
Впрочем, градска легенда ли е историята за темата "Защо?", на която бил предаден лист с единствения текст "Защо не?".
А "Алиса" е детска книжка толкова, колкото и приказките на Оскар Уайлд.
Има "стил" философско есе.Не знам дали точно затова говорите,но на олимпиадата по философия ,ми искаха точно това,поне това ми изискваха...Единствените философски неща,които бях включила бяха за хората тип "Дас Ман" и идеите на Карл Маркс-70 точки ми дадоха и съм на 2-ро място на областното.За оригиналност имах пълен брой точки-30,а за философско мислене 20 от възможни 40.Това не знам защо ви го казвам...,но има философско есе.Изискват се собствени размисли,идеи на философи ,цитати и т.н.
Има всякакъв вид есета,хора.Това е нааай-свободният стил и колкото и хора да са се опитали да кажат какво всъщност е есето,не са пожънали големи успехи или само са маркирали понятието...
Не съм се записвала още за курса и може и да не ходя,все пак 400-500 лв (толкова ще ми отидат с билети и престой) са си пари...Ако някой е ходил на миналия вече курс-кажете.Има ли смисъл да ходя,ще науча ли нещо,което да ми е от полза ,или само ще ми хвалят ФЖМК?То се знае,че съм проучила г/д всичко,за да искам да уча точно там ...Казвайте-има ли смисъл?