Бетани, за малко да не те познаяmaioneza написа:Няма какво да разбираш. Енергийната криза е поредното нещо, от което някои новоизлюпени партиики се опитват да извлекат дивиденти. Аз минах през президентсвтото. Половината бяха гадни цигани. Никой не викаше, никой не скандираше. Оня им платил рейсовете и хората се разходили до София. Смешка пълна
Граждански протести
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
peterdi
Наистина ми е кофти за хора, като еколозите, на чиито инициативи искрено се кефя всеки път...
Кофти ми е, че се подведохте...кофти ми е, че в крайна сметка и вие и кажи речи всеки отишъл на площада се оказахте прецакани...
Но пък неволята учи...учи да си подбираш другарите...учи да не подценяваш комунистите...учи че дори да отиваш с най-чистите намерения, може да бъдеш опорочен...
Здраве и живот...надявам се този протест да даде старта на други...Нека той да са грозните първи крачки на едно истинско гражданско общество...такова, което се учи от грешките си...
...надявам се (като изключим евтиното заяждане) от...хилядите постове дето мушкаме по всякакви форуми...от десетките разговори и караници на тая тема...в крайна сметка с всеки един недоволен от правителството да си стиснем ръцете...
...и да работим за промяна...
Искрено си пожелавам на следващия протест или каквато и да е друга инициатива...да сме рамо до рамо...
Наистина ми е кофти за хора, като еколозите, на чиито инициативи искрено се кефя всеки път...
Кофти ми е, че се подведохте...кофти ми е, че в крайна сметка и вие и кажи речи всеки отишъл на площада се оказахте прецакани...
Но пък неволята учи...учи да си подбираш другарите...учи да не подценяваш комунистите...учи че дори да отиваш с най-чистите намерения, може да бъдеш опорочен...
Здраве и живот...надявам се този протест да даде старта на други...Нека той да са грозните първи крачки на едно истинско гражданско общество...такова, което се учи от грешките си...
...надявам се (като изключим евтиното заяждане) от...хилядите постове дето мушкаме по всякакви форуми...от десетките разговори и караници на тая тема...в крайна сметка с всеки един недоволен от правителството да си стиснем ръцете...
...и да работим за промяна...
Искрено си пожелавам на следващия протест или каквато и да е друга инициатива...да сме рамо до рамо...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Както можете да разберете от моите постове, аз не бях съпричастен към каузата на протеста - не защото съм против протестите по принцип, а защото този конкретен протест ми се стори неоснователен. Въпреки това, не съм склонен да се подигравам на хората, които незаслужено пострадаха, нито пък да натяквам на организаторите за непредвидените обстоятелства. Убеден съм, че ако нямаше "външни елементи" в този протест, всичко щеше да се развие по коренно различен начин. Така че, пожелавам на всички цивилизовани организатори от този форум да нямат проблеми с органите на реда. 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Всички действаме с една цел. Тъпото е, че някои недоволстват от действията на други и се самоизяждаме с глупави критики, а ония отгоре само това чакат. И сега са щастливи, че успяха да ни разединят. Толкова ли не можем да преглътнем горделивостта си и да се съюзим?...
- ники
- Легендарен флуудър
Е, за къде бързаш толкова? След няколко месеца има избори. То е ясно, че сегашните си заминават.
Бързам, защото и тия отиващите значт, че си отиват. И точно затова до изборите ше серат 7 пъти повече от това, което беше досега...
Вината никога не е била само на властта - тя винаги е била не от 10 000, ами от милиони малки и по-големи вини. И нека всеки каже "ето моята". Мисля, че много хора в този форум разбраха грешките си. Това е много ценно.peterdi написа:Вината на властта се превърна в 10 000 малки вини
Ето моята:
Оценявам като един от основните проблеми липсата на знание и воля човек сам лично да търси справянето с проблемите. Говоря за елементарни неща - пускане на жалби и прочие. Всеки трябва да е наясно как и към кого за какви проблеми да се обръща - когато не се контролират от гражданите, институциите спят. Когато малко хора правят така, те пак спят. Гражданското недоволство нараства и гражданите се сдружават за по-силен административен натиск - говоря за писане на апели, събиране и внасяне на подписки. Ако пак няма ефект, се стига до мирни протестни шествия и митинги. Ако и те не доведат до резултат, се стига до оставки и преврати.
Ако всеки по тази верига има ясно съзнание какво и защо върши, ако отделя за него време и сили, той е истински ангажиран и е готов на всичко. Примери има много. Ако участва само от солидарност или се хвърля направо на последното ниво - пречи повече отколкото да помага. Губи му се есенцията. Но да се върна на моята си вина. Аз бях само солидарна, но не и истински ангажирана. Сигурно затова ме нямаше там. Сигурно затова подходих по-критично, т.е. не ме обзе емоцията на голяма част от ядосаните хора. Защото те бяха наистина ядосани. Институциите се бяха подиграли с тях. И продължават да се подиграват с тях.
За конкретните протести вече няма какво да добавя.
Пешо, всички се изпокарахме с приятелите си. И с колегите си трябваше да се изпокарам аз, ама... (ето пак грешка...)
Евала на всички, дето писаха по форуми и блогове. Те помогнаха да си съставим картина за отношението на хората към много неща. Дано мъничко поне сме се променили един друг.
Никога не се притеснявайте да държите сметка на който и да било за зле свършена работа. И вършете добре своята. Това е.
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Въпросът не опира до горделивост. Просто някои хора като мен не се повеждат лесно по чужди инициативи, а трябва сами да се почувстват съпричастни към тях, да открият ясно доводи за своето участие. Това не е апатия, напротив. Просто е специфичен възглед за положението, а не безразличие към случващото се.maioneza написа:Толкова ли не можем да преглътнем горделивостта си и да се съюзим?...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ники
- Легендарен флуудър
Това са глупости. Точно в предстоящите месеци, ще се опитат да извадят всичките си козове, за да запазят поне част от избирателите си. Отново много се бъркаш.maioneza написа:Бързам, защото и тия отиващите значт, че си отиват. И точно затова до изборите ше серат 7 пъти повече от това, което беше досега...
Оооо, Мастър, позволете ми да живея и да дишам.
Сигурно бъркам и че ти си някъв самохвалко, дето си мисли, че квото той каже е все правилно. Разбирач.
Сигурно бъркам и че ти си някъв самохвалко, дето си мисли, че квото той каже е все правилно. Разбирач.
- ники
- Легендарен флуудър
Що пък самохвалко?
С нищо не съм се похвалил, ама глупостите, които пишеш са супер нелогични.
Айде, да кажем, че ти си прав. Кой ще дойде на власт?
Айде, да кажем, че ти си прав. Кой ще дойде на власт?
Ма чакай де, защо бързаш сега? След няколко месеца има избори, тогава ще видиш 
- ники
- Легендарен флуудър
Идейно, остроумно и духовито... То е ясно, кой ще е избранникът на народа, ама на мен ми е интересно да чуя твоето желание за това, кой да ни управлява.maioneza написа:Ма чакай де, защо бързаш сега? След няколко месеца има избори, тогава ще видиш
Аз съм за смяна на самата избирателна система., което по-скоро е невъзможно.
Към този момент обаче по-добър вариант от Бойко няма. Той е човек с авторитет а и е силна личност. Европа му вярва и го подкрепя, а и той е твърдо против Сокола. Според мен, ако има волята да промени нещо, БОйко ще има и силата да го направи. Предполагам, че и той ще краде, но поне ще прави нещо. Защото колкото и да го плюят той прави доста за София. Факт е, че много неща трябва още да свърши и не е перфектен. Поради тази причина аз ще задраскам бюлетината. Откакто по закон съм придобил това право на всички избори гласувам. Предимно със задраскана бюлетина. Поне знам, че гласът ми няма да иде за някой, който не искам. Тва е. Са и да почнеш да правиш коментари на вижданията грам не ме грее
Айде приятна вечер, утре пак
Към този момент обаче по-добър вариант от Бойко няма. Той е човек с авторитет а и е силна личност. Европа му вярва и го подкрепя, а и той е твърдо против Сокола. Според мен, ако има волята да промени нещо, БОйко ще има и силата да го направи. Предполагам, че и той ще краде, но поне ще прави нещо. Защото колкото и да го плюят той прави доста за София. Факт е, че много неща трябва още да свърши и не е перфектен. Поради тази причина аз ще задраскам бюлетината. Откакто по закон съм придобил това право на всички избори гласувам. Предимно със задраскана бюлетина. Поне знам, че гласът ми няма да иде за някой, който не искам. Тва е. Са и да почнеш да правиш коментари на вижданията грам не ме грее
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Майонез, мисля, че точно в тази тема не следва да си обсъждаме кой е най-добрият вариант и прочее. Щото само по партии не сме почнали да се делим. Ако искаш да ни обясниш защо трябва да гласуваме за бате Бойко, направи го в темата за изборите. 
ед:много глупаво от страна на организаторите, че махнаха информацията за днес и доста по-малко хора дойдоха
ед:много глупаво от страна на организаторите, че махнаха информацията за днес и доста по-малко хора дойдоха
Последно промяна от Norwegian Wood на 18 Яну 2009, 21:33, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).