Относно общежитията
Re: Относно общежитията
Е, ти можеш цяла година да не мъкнеш нищо. Тях ги интересува да си плащаш наема навреме и да няма щети по стаята.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Т'ва с багажа нещо не стана ясно...Master_of_Sin написа:то всъщност не е задължително да си мъкнеш багажа още на 20-ти септември нали?! тогава само си взимаш ключа и ти правят пропуска доколкото знам... а багажа може и по късно да си нанясаш ...
Кой ти бръсне багажа в сметките

Имам въпрос относно семейните общежития за първокурсници.
Съпругът ми учи в УНСС и подаде молба за настаняване в семейно общежитие. По неизвестни причини тя беше отхвърлена и не сме сигурни, че ще бъде преразгледана.
Мога ли паралелно с това да подам молба в СУ? Да не ни направят проблем, че сме кандидатствали и в друг университет?
Съпругът ми учи в УНСС и подаде молба за настаняване в семейно общежитие. По неизвестни причини тя беше отхвърлена и не сме сигурни, че ще бъде преразгледана.
Мога ли паралелно с това да подам молба в СУ? Да не ни направят проблем, че сме кандидатствали и в друг университет?
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Идея си нямам какво се прави във вашия случай. Единствено мога да ти гарантирам, че в СУ няма да се заяждат за това, че съпругът ти е кандидатствал за общежитие в неговия си университет.Татяна написа:Имам въпрос относно семейните общежития за първокурсници.
Съветвам те да потърсиш отговор на въпрос си във форума на СБО - http://uni-campus.net/forum.php
Най-добре да пишеш имейл на p.goranov@uni-campus.net - Петко Горанов, изпълнителен директор на СБО, който се занимава с подобни на твоя случай.
Личното ми мнение е, че имате много голяма вероятност за семейно общежитие, макар да има една клауза, че на семейни общежития не се настаняват първокурсници. Това обаче важи за несемейни. Вашата ситуация е леееекинки по-различна и нестандартана и най-вероятно трудно ще намериш хора, минали през нея, които да споделят личен опит.
Съвета ми е да се обърнеш към връзките, които ти дадох и да разпиташ там
Успех
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
leia_loves_cats, благодаря ти!
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
Има ли възможност да избереш блока,в който искаш или където те настанят?
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Не.mihaela_a написа:Има ли възможност да избереш блока в който искаш или където те настанят?
Има възможност да се преместиш, ако разбира се успееш да намериш празно легло в блока, в който искаш да отидеш, или пък намериш някой, с който да се размениш.
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
Значи няма да е 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Искам да питам нещо важно. относно доходите под 360лв на човек в семейството... ще участвам ли в социално класиране ако дам бележките на родителите ми или няма да участвам? Има ли смисъл изобщо да издаваме тези бележки защото аз покривам само половината от тоава изискване - т.е. имам под 360лв докод на човек от семейството, обаче сестра ми вече не учи - завръши и не покоривам изискването да има второ дете в семейството което да учи в софия.

I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- HecTaHgapTHa
- В началото бе словото
Най-добре прочети това http://uni-campus.net/protocol2.php Иначе казано можеш да участваш само по 5ти критерии(мисля че средния доход се променя всяка година ) освен това дори да отговаряш напълно на някой от критериите не е сигурно 100%, че ще се класирашMaster_of_Sin написа:Искам да питам нещо важно. относно доходите под 360лв на човек в семейството... ще участвам ли в социално класиране ако дам бележките на родителите ми или няма да участвам? Има ли смисъл изобщо да издаваме тези бележки защото аз покривам само половината от тоава изискване - т.е. имам под 360лв докод на човек от семейството, обаче сестра ми вече не учи - завръши и не покоривам изискването да има второ дете в семейството което да учи в софия.![]()
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
-
Ani..
- В началото бе словото
- Специалност: География и Биология
- Курс: трети
И аз имам едно въпросе
Някой знае ли как се образува бала за общежитие и какъв е бил миналогодишния бал за прием на кандидат-студенти 
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Делиш си бала, който си получил(а) в специалността, в която си се записал(а) разделен на броя оценки, от които е съставен.Ani.. написа:И аз имам едно въпросеНякой знае ли как се образува бала за общежитие и какъв е бил миналогодишния бал за прием на кандидат-студенти
-
Ani..
- В началото бе словото
- Специалност: География и Биология
- Курс: трети
leia_loves_cats написа:Делиш си бала, който си получил(а) в специалността, в която си се записал(а) разделен на броя оценки, от които е съставен.Ani.. написа:И аз имам едно въпросеНякой знае ли как се образува бала за общежитие и какъв е бил миналогодишния бал за прием на кандидат-студенти
Мерси
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Все си мисля, че трябва да е на 5, но трябва да попиташ по-запознати.Ani.. написа:leia_loves_cats написа:Делиш си бала, който си получил(а) в специалността, в която си се записал(а) разделен на броя оценки, от които е съставен.Ani.. написа:И аз имам едно въпросеНякой знае ли как се образува бала за общежитие и какъв е бил миналогодишния бал за прием на кандидат-студенти
МерсиА аз като кандидатсвах с матура и оценката от нея ми се умножаваше по 2.5 + още 2 оценки от дипломата, сега на 5 или на 4,5 трябва да си го разделя
Вероятно на място, когато си поискаш печат на уверението за общежитие ще ти го сметнат от отдел "Студенти" - когато подаваш документите. Ако те не знаят - не знам кой
Друг вариант е да с еобадиш/пишеш имейл на някой в СБО - http://uni-campus.net/contacts.php .
Препоръчвам
Изпълнителен директор на Поделение "СБО":
Петко Горанов
тел./факс: 02/963 42 38
e-mail: p.goranov@uni-campus.net
приемно време:
вторник и петък от 10.00 до 12.00 часа
Успех.
- Rincewind
- В началото бе словото
- Специалност: none
добре де... аз като гледам молбата там има място само за 1 човек... или за да стане работата трябва двама да поискат да бъдат в стаята с третия?MERCES_LETIFER написа:разбира се, че може (=
в молбата-декларация за общежитие просто вписвате данните на другите двама; има специална графа.
такива желания се удовлетворяват на 100 процента, стига и тримата да имате необходимия успех, за да бъдете класирани...
П.П.: Къде са минималните успехи за общежитията? Нещо ми убягват