[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Математика
Благодарско, ами ако съм приет 2-ро желание и искам да си остана в тази специалност?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не,YavkaT написа:Това сигурно и означава, че ако сме приети от първо желание, вече нямаме право да си сменим желанието?
А как точно се действа, например ако съм си изредил специалностите 1-во КН; 2-ро - СИ, 3-то - ИС, и са ме приели СИ от 1во класиране, а аз искам да си се боря за КН. Трябва да ида в ректората и да съобщя, че ще участвам и във второ класиране ли?
приета си на 1во класиране ИС, което ти е 2ро желание. Ти обаче искаш повече 1во желание - КН.
Ако толкова много го желаеш , можеш нищо да не правиш на 1вото класиране и се надяваш, че на 2ро класиране ще влезеш със 1вото ти желание (има вероятност да паднеш надолу с желанията) . Един приятел влезе така в КН.
Допълнение - всеки който иска да се занимава със състезателно програмиране и не влезе КН, по добре да запише Информатика вместо СИ.
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Последно приет ли е или може и на второ да участва? 
ако си ок с второто си желание и искаш да остнеш там отиваш и се записвашYavkaT написа:Благодарско, ами ако съм приет 2-ро желание и искам да си остана в тази специалност?
brasence провети си инфото да не вземе да се заблуди някой ... ако си класиран но искаш да се бориш за по предна спец трябва да отидеш и да го заявиш
Въпроса ми беше, ако съм приет на 2-ро желание, а си искам 1-вото, трябва да ида в ректората за да кажа, че ще участвам и в 2-ро класиране за борба за 1-во желание и в този момент местото от 2-рото ми желание се запазва, но се боря и за 1-во.
А на какво му казваш състезателно програмиране? ;]
бтв. Момче съм
А на какво му казваш състезателно програмиране? ;]
бтв. Момче съм
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Ако съм объркал - моя грешка, сори. Говоря малко наизуст, нещо от миналата година и може да съм позабравил някои нещо.invisible написа:ако си ок с второто си желание и искаш да остнеш там отиваш и се записвашYavkaT написа:Благодарско, ами ако съм приет 2-ро желание и искам да си остана в тази специалност?
brasence провети си инфото да не вземе да се заблуди някой ... ако си класиран но искаш да се бориш за по предна спец трябва да отидеш и да го заявиш
Състезанелно програмиране - http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... nload/file
В общи линии - решаване на състезантелни задачи. Бързо усвояване на алгоритми и езици, които ще ти трябват. Нещо, което го има само в СУ толкова добре развито.
КН правеж
Аха, а иначе като цяло в СИ-то не е толкова задълбочено програмирането колкото в И и КН нали? Аз си мислех за СИ първоначално, но май взех да се разубеждавам 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
ИСYavkaT написа:Аха, а иначе като цяло в СИ-то не е толкова задълбочено програмирането колкото в И и КН нали? Аз си мислех за СИ първоначално, но май взех да се разубеждавам
КНОбразователни
Даване на фундаментални знания в основните направления на софтуерното инженерство: анализ и спецификация на изискванията, спецификация на програми, разработване на програми, управление на качеството на софтуера, управление на софтуерни проекти, документиране, тестване, управление на софтуерните конфигурации и др.
За информатиката е доста малко описанието, така че го пропускам.Образователни
Даване на фундаментални знания по основните направления на компютърните науки: дизайн и анализ на алгоритми, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи, съвременни компютърни архитектури и системи, компютърни мрежи и комуникации, езици за програмиране и структури от данни, теоретични основи на операционните системи, системи за управление на бази от данни, компютърна графика, изкуствен интелект и технологии на софтуерното производство.
Другото важно нещо - има доста голяма разлика в хонорарите за Увод в програмирането
КН правеж
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
За да се ориентирате КН или СИ, вижте и темата за КН vs. СИ
Има мнения и на колеги, които вече учат в тези специалности 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Отделно, като бях във ФМИ ми казаха, че ако имаш над 4.50 можеш да се преместиш в друга специалност. Това вярно ли е?thegirl написа:За да се ориентирате КН или СИ, вижте и темата за КН vs. СИИма мнения и на колеги, които вече учат в тези специалности
КН правеж
- thegirl
- Легендарен флуудър
Да, но след 1 курс. Но за предпочита е в специалност, в която са се изучавали същите предмети, защото това, което не си имал в програмата си ще трябва да си го взимаш във втори и ти се събират повече изпити. Също така трябва да има освободени места, в специалността в която искаш.
По-добре е да си учиш това, което си си влязал (да се постараеш да е това, което искаш
), защото след това ще ти е много натоварено, ако се прехвърлиш 
По-добре е да си учиш това, което си си влязал (да се постараеш да е това, което искаш
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Т.е. за местене от вида СИ-КН или ИНФ-КН (в двете посоки) става леко невъзможно? Предметите, които се изучават са идентични (разликата е само в хонорара), но бройката ще е пълна...
П.С. Вече съм приет, че мисля за такива неща
П.С. Вече съм приет, че мисля за такива неща
КН правеж
- thegirl
- Легендарен флуудър
Напротив, възможна е. Много се и отказват, защото не е лесно или влизат, колкото да видят "Студентския живот". А и аз имам колеги, които се преместиха от МИ в КН и Инф., а има по-голяма разлика в предметите, но сега не им е лесно 
А за разликата в хорариумите, зависи от преподавателите, дори да си имал по-малко часове пак може да ти признаят изпита
А за разликата в хорариумите, зависи от преподавателите, дори да си имал по-малко часове пак може да ти признаят изпита
Последно промяна от thegirl на 25 Апр 2011, 19:05, променено общо 1 път.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Прощавайте, колеги, че се меся в "разговора" Ви, но за втори път в предишната страница виждам неправилно употребена думата "хонорарите". Вероятно сте искали да напишете "хорариумите", т.е. времето или часовете, определени за занятия по даден курс.thegirl написа: ... А за разликата в хонорарите, зависи от преподавателите, дори да си имал по-малко часове пак може да ти признаят изпита
Може би ще е добре да поправите тази грешка, защото някой може да си помисли съвсем друго нещо
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Благодаря, не знаех.Dr Dulcamara написа:Прощавайте, колеги, че се меся в "разговора" Ви, но за втори път в предишната страница виждам неправилно употребена думата "хонорарите". Вероятно сте искали да напишете "хорариумите", т.е. времето или часовете, определени за занятия по даден курс.thegirl написа: ... А за разликата в хонорарите, зависи от преподавателите, дори да си имал по-малко часове пак може да ти признаят изпита
Може би ще е добре да поправите тази грешка, защото някой може да си помисли съвсем друго нещо.
КН правеж