Ми да. Тя математиката си е известна като разчупена материя, а тея учебници и развиването на теми са си безобразно суха материя.gam написа: Както си се готвил една година само с математика и задачи и после.. хвани тея учебници, тая суха материя.
Какво да уча - съвети?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Re: Какво да уча - съвети?
The names of the future are stamping of impatience.
Ахаха, point taken !
Аз затова казах, че зависи от човека и интересите му 
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
gam стига бе...В УНСС може и да е една година, но в СтФ 1вата година има висша математика 1 и 2, следващата година статистика, 3-тата година иконометрия, а после записваш някаква магистратура и така цял живот математика. 
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
О да, усещам отношението.
Спокойно, знам си програмата. Видях темата, запитването на момчето и реших, като човек вече минал по този път, да изкажа моето мнение и впечатления. Просто се опитах да помогна.
Здравейте!
Аз съм 11клас в ПМГ паралелка информатика с английски език, но също така уча и матекатика като профил. Но математиката ми куца и не искам за напред да я уча, поне не усилено. Биологията ми е супер интересна. До преди време исках медицина да уча, но сега се колебая. Ще трябва и химия да уча, имам и матура по БЕЛ и 2-ра матура по английски мислех да е за да не си намаля успеха по химия и биология.
Друг предмет, който много ми харесва е английския. Но с английски може даскал да стана или преводач, то и преводачи особено по английски много станаха. Даскала по английски вика европеистиката хубава специалност била, тука различни мнения прочетох и съвсем се обърках. Иначе знам 3 езика - български, английски, турски и малко немски, но с него не мога да боравя добре все още. Мисля география и английски да уча но не знам каква специалност да си избера.
Чудех се дали можета да ме посъветвате какво свързано с биология или английски да си избера, какво може да работя след това, долу-горе какво възнаграждение да очаквам от професията. Не ми се ще да уча толкова и после да взимам заплата, с която едвам да вържа двата края.
Аз съм 11клас в ПМГ паралелка информатика с английски език, но също така уча и матекатика като профил. Но математиката ми куца и не искам за напред да я уча, поне не усилено. Биологията ми е супер интересна. До преди време исках медицина да уча, но сега се колебая. Ще трябва и химия да уча, имам и матура по БЕЛ и 2-ра матура по английски мислех да е за да не си намаля успеха по химия и биология.
Друг предмет, който много ми харесва е английския. Но с английски може даскал да стана или преводач, то и преводачи особено по английски много станаха. Даскала по английски вика европеистиката хубава специалност била, тука различни мнения прочетох и съвсем се обърках. Иначе знам 3 езика - български, английски, турски и малко немски, но с него не мога да боравя добре все още. Мисля география и английски да уча но не знам каква специалност да си избера.
Чудех се дали можета да ме посъветвате какво свързано с биология или английски да си избера, какво може да работя след това, долу-горе какво възнаграждение да очаквам от професията. Не ми се ще да уча толкова и после да взимам заплата, с която едвам да вържа двата края.
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Ми ей я къде е турция малко на юг, там не са ли по-добре? А и с английски можеш да отидеш навсякъде другаде, всъщност май само руски ти остава и наситина можеш да отидеш навсякъде където си поискаш!!! Какво по дяволите ще правиш в България?!?!?!
Един език да знаех освен български, веднага хващам пътя !!! Нямам познати които да знаят език и да учат в БГ... Кой учил немски е в Германия, кой учил английски е в Англия или където си поиска...
Приема обикновенно е само по диплома и сертификата за съответния език. То не че и тук не стана същата излагация, чак се чудя за какво държа изпит, като не мога да се боря с вашите подарени оценки и за капак и матурите са такива... Фащай се здраво за хубавата диплома, нищо че не знаеш нищо, важното е че друго пише в нея, а и че ти се отдават езиците, друго не ти трябва... Най-лошото образование в чужбина е по-добро от най-доброто у нас... Много жалко, но факт!!!
И не на последно място, там напрактика е безплатно... Почти навсякъде държавата те субсидира напълно и безвъзмездно!!! А тук са едни зверски цигании... Иначе уж по някога е много по-евтино, друг път не чак толкова, но в крайна сметка нямаш никакви начини за адекватно финансиране, освен ако не лежиш на чужд гръб или си решил да работиш, т.е. да не учиш...
Един език да знаех освен български, веднага хващам пътя !!! Нямам познати които да знаят език и да учат в БГ... Кой учил немски е в Германия, кой учил английски е в Англия или където си поиска...
Приема обикновенно е само по диплома и сертификата за съответния език. То не че и тук не стана същата излагация, чак се чудя за какво държа изпит, като не мога да се боря с вашите подарени оценки и за капак и матурите са такива... Фащай се здраво за хубавата диплома, нищо че не знаеш нищо, важното е че друго пише в нея, а и че ти се отдават езиците, друго не ти трябва... Най-лошото образование в чужбина е по-добро от най-доброто у нас... Много жалко, но факт!!!
И не на последно място, там напрактика е безплатно... Почти навсякъде държавата те субсидира напълно и безвъзмездно!!! А тук са едни зверски цигании... Иначе уж по някога е много по-евтино, друг път не чак толкова, но в крайна сметка нямаш никакви начини за адекватно финансиране, освен ако не лежиш на чужд гръб или си решил да работиш, т.е. да не учиш...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Значи, след като си 11 клас имаш още една година, за да разбереш своето призвание. След година обучение ще разбереш това, което ти се учи. Най-важното е да следваш сърцето си, защото то знае отговора и също да не се влияеш от чужди мнения! Нека мине едната година и балът ти, след което разгледай какво ти предлага Университета като цяло и реши
Успех!
- FMI
- Плиний Стари
Я пак? В България можеш да следваш сърцето си?!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
purity написа:Здравейте!
Туризъм и европеистика са добри варианти. За специалности с биология не мога да ти кажа, защото е доста "далеч" от мен.
За възнагражденията бих те посъветвал да не търсиш информация, защото е безкрайно субективно и зависи от много неща. Никой няма сигурно възнаграждение, каквото и да следва.
А възможностите да си преводач и учител също не са лоши. И в двете сфери може да се реализираш добре. Това са митове и легенди, че учителите не получават добри пари. В България все още има възможности за избор, но както каза айсбрейкър ... просто си прецени какво ти се учи и какво ще ти е на душа. Пари има навсякъде, въпросът е човек да се чувства добре, докато ги изкарва.
The names of the future are stamping of impatience.
Благодаря много за отговорите!
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Абе ФМИ, стига си писал подобни глупости. Като толкова не ти харесва тук, научи език и се махай...к'во само се оплакваш...FMI написа:Ми ей я къде е турция малко на юг, там не са ли по-добре? А и с английски можеш да отидеш навсякъде другаде, всъщност май само руски ти остава и наситина можеш да отидеш навсякъде където си поискаш!!! Какво по дяволите ще правиш в България?!?!?!
Аз пък нямам такива проблеми и съм изключително доволен от избора си да остана в България и да уча в Исторически факултет.
purityм, екологията е супер яка специалност и ти дава доста възможности за развитие после (ако е важно това за теб). Предполагам и че би ти била доста интересна, щом те кефи биологията.
- FMI
- Плиний Стари
Айде да си говорим пак, когато се реализираш тук с тази специалност?
-
mi__gr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте
Присъединявам се към клуба на обърканите бъдещи кандидат-студенти
Много ми се иска да попитам дали в Университета има бакалавърска програма, в която да се учат успоредно 2 езика(1 със сигурност английски, а втори не съм решила).Чувала съм, че в ПУ или специалност приложна лингвистика, но не знам за СУ.Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете да си изясня въпроса. Благодаря предварително 
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
mi__gr, по принцип всяка филология в СУ предлага възможност за изучаване на втори, че и трети език. Да, обаче тук вече се намесва факторът доколко се учи този втори или трети език. Ако в училище си учила втори език, в университета положението е сходно. Вторият език е горе-долу за пълнеж и колкото да хванеш нещо там. Но пък за специалност, в която да се учат два езика успоредно и на еднакво ниво, не съм чувала. Може и да има, ама... знам ли.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Re: Какво да уча - съвети?ои
mi__gr, в Минало и съвремие на Югоизточна Европа се учат два езика едновременно - един западен (по избор) и един балкански (по избор - сръбски, гръцки или турски), от 3-ти курс започваш да учиш и втори балкански език.