17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Хех. Тук са се разгорели страстите. Я да питам Стоманения, тъй като и аз имам известни симпатии към комунистическите идеи (но не точно към изпълнението им), какво му е отношението към религията? Защото знаем какво е на "редовите комуняги"
Emi ne sam golqm fen,ama da ti kaja ot moq opit sprqh da govorq sre6ty tiq raboti!Za men Koumnizmat ne trebva da se izdiga v religiq-ednoto nqma ni6to ob6to s drugoto!To i za tva komunizmat ne e uni6tojil religiqta-nali znae6,zabraneniq plod e vinagi jelan!Ta taka stoqt ne6tata spored men!A za UNSS emi kat ne ste sigurni 6to popalvate be hora!!!!!Na ostaveno prazno kvadrat4e-2 to4ki vzima6 vse pak-a pak ina4e ti vzimat!
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!
ЦСКА и Съветският съюз са ми болни теми!!!
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Аз питах за собственото ти отношение, а не дали комунизмът трябва да се издига в култ, дали религията и комунизмът имат нещо общо и дали комунизма е унищожил религията? :)
да управляваш означава да служиш
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Emi mrent tva sam go pisal="Emi ne sam golqm fen,ama da ti kaja ot moq opit sprqh da govorq sre6ty tiq raboti!Za men Koumnizmat ne trebva da se izdiga v religiq-ednoto nqma ni6to ob6to s drugoto!"Nali ti kazvam ednoto za men nqma ni6to ob6to s drugoto!Ne sam protiv religiqta!Vseki si e svoboden!Makar 4e az ne vqrvam,no mai 4e ima ne6to.... NE ZNAM!A ako ima6 ne6to drugo vpredvid konkretizirai si vaprosa de!
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Е в този пост вече беше по-конкретен, защото "не съм голям фен" е доста... хм... опростено и непълно като съдържание. Иначе се чудех дали няма да си толкова фанатизиран против религията, че да се заформи още едно спорче. А впрочем, би ли конкретизирал защо не пишеш на кирилица (но моля те, не казвай пак оня израз за руните)?
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Mnogo originalno nali....Emi 6toto po princip mnogo vreme nemah comp i se po zalite-t.e. ta sam sviknal,a i v neta kirilicata mi drazni okoto-ne sam protiv neq!No imam malko po-razli4na predstava za nashata azbuka-ta zatova i karam na latinica!A za religiqta vinagi mojem da zaformim spor!Ta nali v spora se rajda istinata,t.e. si e taka po princip!Ti kvo misli6 za religiqta po princip?
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

E ne sam nekakav fanatik vse pak-ne zna4i 4e kato simpatizira6 na nekva idea nepremenno trqbva da si fanatik!Ideite sa zatova da se upravlqvat golqma masa ot hora-da gi obedinqvat,splotqvat i t.n.A koito ne go kefi Stalin si e negov problema-na men mi haresva kak naistina e bil STOMANEN(ne samo e ubival hora)Toi prosto e gradil imperiq pt razvalinite na edna zagnila i
razkapana darjava.....
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

mrent, някак си не разбрах твоето мнение за комунизма ;)
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

A vasko tvoeto mnenie kvo e?
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Значи да ти кажа първо за кирилицата. Според мен би следвало във форума на такава институция като СУ да е задължително писането на кирилица. Причната според мен, дори не трябва да се търси в редовното "защото сме българи" и т.н. Просто е доста по-лесно да четеш българския на кирилица, поне за повечето хора. Я си представи в някой форум да пишеш на английски с кирилица. Дали ще е по-лесно и по-бързо да се прочете такъв текст?

Сега за религията. За мен това е едно явление в човешката история и култура, което със своята противоречивост буди интереса ми. Опитвам се да разглеждам проблема безпристрастно. Имал съм периоди на атеизъм и периоди на силна убеденост в Апокалипсиса, например. Но това беше доста отдавна. В момента съм убеден, че съществува т. нар. "висша сила". Въпросът за религията, разглеждан в обществения контекст обаче, по-скоро предполага да се разреши въпроса за ползата и нуждата, не толкова от вяра, колкото от една религиозна институция каквато е църквата. За съжаление, все още познавам твърде малко източните религии и философски учения, въпреки че симпатизирам доста на даоизма. Но базирайки се на това което знам мога да кажа, че институцията на църквата в една религия дава нещо доста съществено, което в нейно отсъствие (ако нямаше йерархична и догматична организация като нея) ни би се случило. Това е налагането, на една значителна площ, в доста случаи не съвсем доброволно, на общи ценности и норми в обществото. Защото религиите съдържат, както една "висша теоретична" част (космологична), така и съвсем практически насоки. А дали мнението ми за църквата като институция е положително в момента не мога да дам точен отговор, но по-скоро да. Пак повтарям, че не съм достатъчно запознат с всички религиозни учения и съответните им институции. Е дано се е получило нещо, защото съм доста уморен :lol:
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

vasko написа:mrent, някак си не разбрах твоето мнение за комунизма ;)
Че симпатизирам, донякъде на идеите му, но за изпълнението му в съветския блок не съм особено въодушевен.
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Napalno sam saglasen s teb MRENT!To dori i v Komunizma go ima tova qvlenie-nali znae6 kak sa se kalnqli v LENIN,MARKS i ENGELS!To vsqka filosofia pone spored men si ima vinagi edna i sa6ta-vinagi ima edna visha sila ili kakto tam go kazvat BOG,vish razum i t.n.!A za curkvata -nemoje da nqma curkva 6tot religiqta nemoje da se naloji sama.Samo edno primer4e-v Hristiqnstvoto curkvata go zapazva i dorazviva.....A pak i maha ne6ta koito protivore4at na osnovnata liniq na povedenie.....!
Za kirilicata ne sam saglasen izob6to-tva e net i samv svobodna durjava!Ta dokato e taka-bez kirilica 6te go karam 6tot ma nervi!
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Че симпатизирам, донякъде на идеите му, но за изпълнението му в съветския блок не съм особено въодушевен.

Nqma neopetnena ideq v cqlata 4ove6ka istoria mrent.A dokolko sa q izpalnqvali-emi USA sa trepereli ot nas(VIZIRAM WARSAW PACK)!CCCP e 6tql da e ve4en kato sveta,ama Gorbachov e izlqzal 4ovek i e svalil imperskite okovi!
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

Някой да заключи темата и да остави хората спокойно да си дочакат резултатите без да си губят времето с глупости :roll:
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

I zakvo ako smeq da popitam?Nie tuka si praim kefa....Ti kat ne ti haresva ne vlizai ve....Az tuka vzeh da se izjivqvavam kato Gospodar na taq tema-taka 4e Mariike aide.
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

STOMANEN написа:I zakvo ako smeq da popitam?Nie tuka si praim kefa....Ti kat ne ti haresva ne vlizai ve....Az tuka vzeh da se izjivqvavam kato Gospodar na taq tema-taka 4e Mariike aide.
Ти щеше да ни правиш най-малък кеф, ако пишеше на кирилица, не на латиница.

Дето се вика, не се смеем всички с теб, а всички ти се смеем на теб. :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”