Стипендии 2008/2009
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
hazart
- В началото бе словото
- Специалност: МБ
- Адрес в галерията на СУ: hazart
Re: Стипендии 2008/2009
Не съм съвсем сигурен, но според мен не. Когато аз попълвах документите за стипендия ги питах какво е олвердрафт (за да прецена трябва ли да го маркирам), и те ми казаха, че това въобще не е за нас, и незнаели защо е включено в бланката. Все пак се обърни към счетоводителката ви де 
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Е как да не е за нас, това е предсрочно изтегляне на стипендията. Като изтеглиш пари над преведените, ставаш на минус, примерно имаш -360лв, които после университетът с вноските погасява (т.е. ако сега ги изтегля, после няма да получа вече други пари и тая тема мога да я забравя). Въпросът ми беше единствено дали сега мога да си отключа овърдрафта? Ениуан?
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Ходих, питах, навих им се на лихвата, отидох до СУ и там отивам при охраната: Ми низнам кво е тва, идете на 5та каса. На 5та каса: Колежката зад мен! 4та каса: Нула внимание, изкрещях: Ебете си майките, боклуци некадърни, хвърлих им документите в лицето и чао.
Изобщо не съм изненадан.
Нищо никой не може да ти каже.
Аз бях питал в един клон като се теглят пари от чужбина преводът по кой курс става - на банката или някой друг и получих отговор от рода на "Ами сигурно на банката...".
Без коментар.
Нищо никой не може да ти каже.
Аз бях питал в един клон като се теглят пари от чужбина преводът по кой курс става - на банката или някой друг и получих отговор от рода на "Ами сигурно на банката...".
Без коментар.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Браво!sandinmyshoes написа:Ходих, питах, навих им се на лихвата, отидох до СУ и там отивам при охраната: Ми низнам кво е тва, идете на 5та каса. На 5та каса: Колежката зад мен! 4та каса: Нула внимание, изкрещях: Ебете си майките, боклуци некадърни, хвърлих им документите в лицето и чао.
Който тенденциозно и без причина не си върши работата както трябва, заслужава лошо отношение.
And now, let us step into the night
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Шепот, с какво, викаш, те кефя?
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
off: Тия неща на ЛС се правят.
Успех.
Успех.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Всъщност овърдрафтът не е точно изтегляне на стипендията предварително, а по-скоро вид кредит. Да, обезпечава се от стипендия/заплата/др., но двете не са пряко свързани (и съответно размерът на овърдрафта, който може да ползваш не зависи пряко от размера на заплатата/степендията). Лимитът на овърдрафта би трябвало да е предварително уговорен, та зависи от СУ как се уговрарят с ПИБ (:
А охраната е нормално да не знае какво е това и не му е работа да знае, но на тея в паричния браво, че им си се развикала!
Онзи цитат на Биолчев, дето краси салона "Виждам, че работите добре, засега няма да ви намалявам заплатите" не му е мястото там, защото те не работят добре, но въпреки това засега едва ли ще им намаляват заплатите, та е хубаво поне някой от време на време да ги препсува, ако не друго :Р
А охраната е нормално да не знае какво е това и не му е работа да знае, но на тея в паричния браво, че им си се развикала!
Онзи цитат на Биолчев, дето краси салона "Виждам, че работите добре, засега няма да ви намалявам заплатите" не му е мястото там, защото те не работят добре, но въпреки това засега едва ли ще им намаляват заплатите, та е хубаво поне някой от време на време да ги препсува, ако не друго :Р
-
christingul
- В началото бе словото
Имам въпрос - вече е 22.05., стипендиите би следвало да бъдат преведени още на 15.05., а такива пари още няма. Някой има ли идея какво става или е само моят случай?
-
dara_of_chaos
- В началото бе словото
Ако става дума за обичайните стипендии от 120 лв- те се превеждат на 20-то число и вече би трябвало да са ти в картата. При мен си пристигнаха съвсем по график.christingul написа:Имам въпрос - вече е 22.05., стипендиите би следвало да бъдат преведени още на 15.05., а такива пари още няма. Някой има ли идея какво става или е само моят случай?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Третата редовна стипендия си е преведена.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Не ми се чете цялата тема, нека някой ако има желание да ми отговори, колко стипендии се превеждат за този семестър? Сега е 3, предполагам и за юни и стига или...?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- alabalanica
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология