Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

"Шекспир" е якоооооооооо! Страхотен майтап - комедия, но направена с намигване и уважение към класиката. Ако си консерва - недей. Един зрител бил налетял да бие актьорите, хванал прожектор, с който да ги млати. :lol:

На мен ми е може би любимата постановка в момента. :cheers: "Три дъждовни дни" също е добра, аз я харесвам, макар че я оплюват доста.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Norwegian Wood написа:Аз съм ходил.
Хареса ми. Пиесата е доста фрагментарна и постмодерна, възможно е да те издразни, ако не си падаш по такива работи. :D

Да, днес отидох и съм МНОГО доволен.
Наистина си заслужава.

The names of the future are stamping of impatience.
Art[less]
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

^Доста слаба постановка, всъщност, на един иначе силен текст)
//ама каста, ама Мутафов, *ехх...*
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

^ Не, не и не.

Но не е за всеки, това е истина.

Имаше много силни моменти.

Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Ще се радвам да чуя какво ти хареса.)
*(освен текста и Никола)

//"Г-ца Юлия" на Абаджиева никаква я няма.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Според мен нямаше слаб герой и актьор.И самата реализация на "скечовете" беше добра според мен.

Особено любим веднага ми стана "Пясъчният човек".Обичам тези дистанцирани образи, които разказват историята по свои начин и правят интересни аналози, за които не съм се замислял.

Просто не виждам .... какво не би могло да ти хареса в случая ? Но това навярно е въпрос на вкус.

Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Например, преекспонираната употреба на Владо Пенев в тази му рамка, че и общата му със Светлана Янчева. Персонажът на съпрузите беше под всякакъв праг на допустимост.
Текстът на Господинов, подразбира се, е богат на поетичност, играе с възприятията и разбиранията на читателя/зрителя. При Младенова има поне няколко изпуснати момента. На прима виста се сещам за двамата от "Много добър коефициент", които на сцената са във военизирани костюми, а по текст са в спортни дрехи. Играта с възможното съдържанието я няма. Режисьорката се лишава от зададените по пиеса намигвания и създава други смешни ситуации, срещайки несрещащи се персонажи на сцената. Не мога да си го обясня това. Изключвам миграцията на реплики от един персонаж на друг, вътрешните съкращения и пр., това са си лични разчитания на материала, но изключителният потенциал на текста прави тази сценична реализация слаба.

Да, и аз харесвам теста на Господинов. Харесвам и Мутафов с пясъчника, даже много го харесвам. Илка Зафирова също размазва. Обаче - сценичният облик е абсурден, за П.Господинов няма да говоря. Малин е неубедителен. И още, и още, и още...
//3 са свързващите нишки в текста - краят, снайперистът(страхът/опасността/крехкостта/неизвестността/...) и още една. Последната(нарочно няма да я спомена:Д) предлага раздвижена, уместна и много приятна проекция за сцена. Ще видим.)
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Опитваш се да ми обясниш, че не ми е харесало и не е добро ?

Това е абсурдно.

Пречупено през твоя спектър - навярно, пречупено през моя - беше много силно.
А аз го поглеждам като един обикновен зрител, който не разбира много, нито претендира да разбира.Като такъв обикновен зрител, аз съм доволен, че връзките ми бяха ясни, че играта на актьорите за мен беше силна и че сюжетът също беше силен.Знаеш онова приятно чувство, сякаш целият ти ден е преминал добре ..... е аз го усетих.Не съм критик, нито разбирам, но съдейки по елементарната емоция, която се зароди в мен - ми хареса.Което няма как да бъде оборено, знаеш.
Авторът пише една пиеса, актьорите играят друга, а зрителите разбират трета.
Л. Барет

И ще се въздържа да цитирам Далчев. ;)

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Колко време предварително трябва да си взема билети за "Вражалец"?! :evil:
Отидох 1 месец преди постановката и пак нямаше.
Изрично попитах касиерките и те ми казаха толкова - 1 месец.
Кога излиза програмата на "Сълза и смях" за следващия месец?
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, какво толкова сте му харесали пък на "Вражалец" точно? Не съм го гледала, признавам, но ми е ужасно необяснима цялата тази истерия. :roll:
Трябвало е да питаш касиерките за програмата - няма да я намериш в нета толкова рано, но обикновено се знае (и в това отношение си обичам Т199).
...
Пък аз ще си отида "у дома" при Старчето и люляка по случай края на шибаната и ненормално дълга сесия. В петък имам два изпита, след което си хващам шапката и пеша - в Красна поляна, за да се върна пак "в края на ноември". Ей, ..... му, колко го обичам тоя спектакъл! Вадил ме е от ужасни дупки, хвърлял ме е в още по-страшни такива... в това отношение го води само "Крап" на Наум Шопов. Да видим какво ще стори сега - по-лошо не може да стане и без това. :lol:
А в събота - "Змейово либе". Трябва да отбележа, че ще се играе за трети път, а аз още не съм го гледала - ей това е най-сериозното доказателство за безумието на последните два месеца. След един експеримент по текстове с такава тематика в СтЗ (в който имам ужасно скромно участие, с което обаче се гордея), след който на един от актьорите така му остана прозвището "Митко Змея", не знам дали бих харесала друг в ролята. Нооооо... да видим. В афиша присъства твърде любимо име. И ако той е Змея (пък макар и в куклен спектакъл), може да се позамисля. Джони е един път! :notworthy:

И! Арти, аз ти споменах нещо в блога ти - датата е 13 април, наложи се да бъде изместена. Ще бъде нещо голямо. :salute:
http://tvoiazavinagi.blogspot.com/. Eто това е проект, в който наистина бих искала да имам пръст - всъщност, цяла ръка, дори.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

Оу, Елицо, много приятен блог!))
направо "вкусно. и полезно":Д
Ще се гледа!*ким*

//Захариев, казвах само, че аргументът нещо-харесва-на-някого, не го прави добро.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Art[less] , това не е политика.Няма как да аргументираш добро-слабо, ако не е много добро или много слабо.Макар че дори и това е субективно.

По дяволите.Господ да пази хората от хора "с мнение".

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Захариев, току-що остави без хляб гилдията на театралните критици и раздаващите наградите за майсторство по света и у нас. :lol: Разбира се, че е възможно да се аргументира.

Но за индивида определящ е неговият вкус - който казва: това да, онова - не. Арт, сещаш се, че гилдията презира Съни Съински. Аз знам какво не му харесват, лесно е да се аргументира [което доказва тезата на Арт]. Но знам и че ужасно много, ужасно лично и ужасно субективно харесвам спектаклите му (ето, дори на тази страница май споменах "Шекспир"-а му) [което подкрепя Захариев].

И тъй като двете тези не се бият (различията ви са във формулировките, които лесно могат да се срещнат) - ми не се карайте и вие, бре! :salute:
В края на ноември
Art[less]
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Art[less] »

То да беше само Сънински, то да бяха само критиците...
Дръжте се, идват нови времена!:Д
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Разочарована съм. Не можахме да гледаме Екстази. Поради някакви проблеми бара, където трябваше да се играе, се отлага за след 2 седмици. Несериозна работа :evil: Само се надявам да не останем с пръст в уста и само да сме си дали паричките...
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”