Ай, СТИГА БЕ!Leom написа:Освен че се работи в интернет по коридорите в Университета се осъществяват и социални контакти. От там се минава за да влезете в този или онзи кабинет и т.н.Tommy написа:Значи научната дейност в университета се извършва по коридорите, защото там имало интернет покритие, така ли? ...
ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)
Ще ти кажа само едно - като си против технологията - живей на село, паси кози, дой ги, готви си на дърва, спи в кочина. Аз дълги години бях против технологията и смятах, че се използва само за простотии и същината й бяга по периферията. И сега до някъде съм на това мнение. Ти си хомо сапиенс, надявам се. Следователно - имаш избор, дали да си закупиш такъв автомобил, или не. Противите се, че нямате избор да учите в университет с камери? Ами не е така - имате. Университети, колежи - колкото искате в България. А как стои въпросът с камерите в другите университети? Защо там хората не реват? Междудругото, аз лично /понеже рядко гледам новини/, слушах в едно интервю на Илчев, където казваше, че най-големия му страх е да не влезе някой в СУ с пищов и да почне да стреля. От където казваше, че вероятно ще се направи система с магнитни карти за достъп. Това, ако се направи, вие направо ще се насерете.

...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Е? Какво като се вижда в кой кабинет отиваш? Това го вижда и чистачката и охраната - те шпиони, които искат да те натопят ли са?Leom написа:Освен че се работи в интернет по коридорите в Университета се осъществяват и социални контакти. От там се минава за да влезете в този или онзи кабинет и т.н.
Освен това те попитах, дали ти си видял някой да работи в коридорите, или говориш наизуст.
Замисли се, при положение, че можеш да работиш в стая, кабинет, или аудитория, би ли избрал коридора?
Knights of the Cross
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
PhD написа:Очевидно да!allshallperish написа:И ти обвиняваш мен, че не мога да мисля?![]()
И имай предвид, че се започва постепенно с "благорадния мотив" - "Ние мислим за теб - единствено и само за теб и за твоето добро. ТИ за нас си напърво място"!
Колкото до "напредъка в технологията и в съзнателната еволюция на човека", има много по-разумни (и в полза на човека) начини, по които да се използва този "напредък в технологията".
А да се опазва имущество, лична или обществено, има много други начини. Например навсякъде, където има нещо ценно, има поставени аларми.
А за по-любопините, мисля през 1949 George Orwell е написал "1984", по мързеливите могат за гледат и филма, не знам само дали има субтитри на български
Книгата на Оруел е много добра и по-добре не я намесвай в случая, защото ще създадеш два извода с превенцията да бъдат правилни.Единия е, че си се вглъбил в идеята, че някой те управлява прекалено много, а другия е, че някой ти е пояснил за какво става въпрос в книгата и тогава си я прочел.Избери си кой от двата.Или прочети книгата като съпоставяш обективно, защото в случая не може да има аналог.А може и към нея да прочетеш и "Фермата" , ако все още не си.
Алармите не могат да предпазят от хулигански актове.Друго предложение ?
Слагането на камери ще бъде част от възпитанието на един бъдещ манталитет.Във Великобритания има камери на всяко ъгълче, конституция няма .....а хората спазват доста стриктно закона.Малко по малко и ние трябва да върим към промяна на чалга манталитета от тип " Който ми монтира камера ми мисли злото".Не всяко действие се прави с цел злонамереност.Ректорът може да си вземе някой и друг лев покрай това.... но нека взима, стига да сложат камерите правилно.
И е време да започнете да се борите за нещо смислено.Като например затварянето на някои ВУЗ-ове.Като преследването на тези, които издават фалшиви дипломи, като борба с корупцията в университетите.
Вие малко като Бойко Борисов - "Не мога да реша проблема с боклука, за това ще се боря до последно за изграждането на детска площадка." Айде вземете малко по-сериозно вече, защото много падате в очите на по - интелигентните хора.
The names of the future are stamping of impatience.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Всъщност, според мен те смятат, че всеки преподавател има монитор в кабинета си и знае имената на абсолютно всички студенти, откъдето следва, че знаят винаги какво се случва във всеки момент.
Абе, "1984" е най-тъпата книга на света, доколкото знам. Не съм я чела не мога да твърдя нещо такова. Знам само за какво иде реч.
Чети "Цар Плъх" и тогава пак ела да ми обясняваш колко си велик и как най-висшата идея в света е да се премахнат камерите в СУ.
Абе, "1984" е най-тъпата книга на света, доколкото знам. Не съм я чела не мога да твърдя нещо такова. Знам само за какво иде реч.
Чети "Цар Плъх" и тогава пак ела да ми обясняваш колко си велик и как най-висшата идея в света е да се премахнат камерите в СУ.
Последно промяна от allshallperish на 12 Ное 2009, 15:30, променено общо 1 път.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Освен това, ако камерите сега ще бъдат по коридорите, то каква е гаранцията, че утре вече няма да са и по аудиториите и по стаите?
Това, защото не можеш да отговориш на никой от въпросите ми ли го написа? Обикновено от нямане какво да кажеш се млъква, а не се започва "старата песен на нов глас". Така просто след 15 минути и още 1-2 страници пак ще сме на същия въпрос.Leom написа:Освен това, ако камерите сега ще бъдат по коридорите, то каква е гаранцията, че утре вече няма да са и по аудиториите и по стаите?
Knights of the Cross
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами аз почвам да се чудя за какво изобщо "дискутираме" при все факта, че този си знае само един въпрос и само него си го повтаря. Поне им показваме, че идеите им не струват. Лошото е, че това ги озлобява и ги кара още повече да си ги защитават, защото според тях са "правилни". Жалко.
-
PhD
- В началото бе словото
- Специалност: ФиМ
- Курс: друг
Приятелю, в това което си цитирал от мен, да видя нещо за "маскари", че ме дебне "конспирация"-та навсякъде и зная "повече тайни за политическия живот от Бойко, Обама и Путин взети заедно"??? Аз не виждам, и ако беше прочел мнението ми за камерите, щеше да видиш позицията ми.Tommy написа:Я, още един "просветен", който иска да ни осветли с лъча на познанието.PhD написа:Съзнателното обучаване на децата в последните 15-тина години в невъзможност/неспособност да мислят, очевидно е напълно успешно.Много станахте тези, с отворените очи, за които всичи са маскари, навсякъде има шпиони, дебне ви конспирацията и знаете повече тайни за политическия живот от Бойко, Обама и Путин взети заедно
.
И да, наистина съм просветен (дори имам научна степен, пожелавам и на теб в скоро време, дано имаш потенциал за това), защото съм положил усилия (а и съм много умен по рождение, освен това знанията ми са конвертируеми - разбирай прилагам ги не само в бг), които очевидно доста от участниците във форума не са положили или не могат.
Колкото до:
"Ако единият е със параноична шизофрения, то другият неизменно може да се похвали с шизофренична параноя." - Нали знаеш, че, когато някой няма аргументи, той започва да обижда. Та, ако се беше научил в училище да можеш да мислиш, щеше да приведеш агрументи, а не да обиждаш. Но толкова за образавнието. И най-лошото в случая не е че не сте се научили да мислите в училище, но че най-вероятно няма дя се научите и в университета.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Всеки втори практикува в чужбина - това не е фактор.
А личностни нападки за сформиран начин на мислене и т.н. - не.
Не ти прилича на научната степен, ако наистина я имаш.
А на мен никой не ми отговори ?
А личностни нападки за сформиран начин на мислене и т.н. - не.
Не ти прилича на научната степен, ако наистина я имаш.
А на мен никой не ми отговори ?
The names of the future are stamping of impatience.
Е вижте какво се е случило във Факултета по математика и информатика - камерите вече са навсякъде.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Иначе те бива да обясняваш как другите обиждатPhD написа: И най-лошото в случая не е че не сте се научили да мислите в училище, но че най-вероятно няма дя се научите и в университета.
Захариев. Как да ти отговорят? Те пропагандират. Те нямат контакт с публиката върху, която се опитват да въздействат. Просто са с промити мозъци. Почвам да си мисля, че наистина някой много малоумен им е лидер.
ЛЕОМ, вече прекаляваш. То бива всяко мнение да ти е едно и също, ама чак па толкова!
Поне си подбирайте представителите, които да ви пропагандират идеите. Така сте една безформена маса безлични хора, които дрънкат едно и също, без да чуват нито съветите, нито предложенията на хората около тях.
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Дотук си ми показала само колко много можеш да пишеш и колко малко можеш да четеш (имам предвид това, което ти отговарям). Никога не съм казвал как нещо е правилно или не. Общество, групово мислене и т.н. са ми чужди понятия. Точно както на теб ти е чужда свободата и собственото мислене.allshallperish написа:Ами аз почвам да се чудя за какво изобщо "дискутираме" при все факта, че този си знае само един въпрос и само него си го повтаря. Поне им показваме, че идеите им не струват. Лошото е, че това ги озлобява и ги кара още повече да си ги защитават, защото според тях са "правилни". Жалко.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ако на мен ми беше чужда свободата и собственото мислене нямаше да седя тук и да ви обяснявам колко ви е ограничено същото такова. И повярвай ми, чета всичко, което се изписва. Въпросът е защо пишете толкова еднакво? Толкова плоско?
-
PhD
- В началото бе словото
- Специалност: ФиМ
- Курс: друг
Скъпа, тази втората книга е велика! Аз съм ги чел и двете. Но първата е много поучителна (вярно малко скучно е написана, но съдържанието й не може да пресъздаде развлекателно), а и определено четенето й изисква и мислене. (Та, не знам как може да казваш, че е най-тъпата.) Втората е великолепно написана, дано накрая да си разбрала основната поука. ПРОДЪЛЖАВАЙ с четенето, помага!allshallperish написа: Абе, "1984" е най-тъпата книга на света, доколкото знам. Не съм я чела не мога да твърдя нещо такова. Знам само за какво иде реч.
И СЕ НАУЧИ ДА МИСЛИШ САМА, А НЕ ДА ВЗИМАШ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ КАТО "ЧИСТА МОНЕТА"!
Това е най-важното - да се научите да мислите сами, без да ви "помагат" "приятели"!
- instinct
- Да живей словото
- Специалност: АФ
- Курс: първи
Кои сме "ние"?allshallperish написа: Въпросът е защо пишете толкова еднакво? Толкова плоско?
И "ние" ли пишем еднакво и плоско или ти го четеш така?