[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
Втори път се задава подобен въпрос, естествено че за страници говорим! Четете внимателно какво се пише
А, имате ли още предположения за това какво би могло да се падне в Неделя другата седмица? Аз лично много обичам романите, но и някой символист или пък експресионист, че даже и Далчев не бих отказал, стига да не е лигаво като това на Яворов 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Направо ми е интересно какво толкова пишете. Добре, че са въвели някакъв "ориентировъчен" обем, че сигурно им е втръснало да четат писания, разляти върху 20-25 страници, когато същите неща могат спокойно да се концентрират и в рамките на 8, примерно (аз не съм писала много пробни теми, понеже имах здравословни проблеми в годината на кандидатстването, но нито една от написаните не успя да мине 8 ръкописни страници. Не смея да кажа колко написах на изпита и каква оценка имах, щото се опасявам, че няма да ми повярвате).
Радвам се, че "писателите" на моя изпит не успяха да ме комплексират.
Че имаше доста такива...
Радвам се, че "писателите" на моя изпит не успяха да ме комплексират.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- deliriummm
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Аз залагам на Далчев..не знам защо. 
Learn to take life as it comes at you... to make each day count!
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
или пък за листове може би?___L` написа:за страници ли говорите или за листи?
не за друго, в темата за БЕЛ пишете
хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..
като влезеш в началната страница,отляво,където е полето и за персоналната информация,има програма за втора изпитна сесия.там пише 10 страници.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..
а тей кажи им гоsvetlio.varna написа:Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..
- Biondetta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
Моите теми излизат точно между 8/9 и 10/11 страници и сега като чета за теми по 16... после се сещам, че и един ред няма да науча наизуст...
Започвам сериозно да се тревожа за оценката си 
"Погиб поэт! - невольник чести -
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой! ..."
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой! ..."
хахаsvetlio.varna написа:Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..
Защо си мислиш, че си зубря темите? (струва ми се невъзможно да се "назубрят" толкова много неща...все пак това е литература)
Не мисля, че когато човек си е учил през годините и се сеща за повече неща, то това трябва да означава,че ги знае наизуст..
А до преди тази година изпитът не е ли бил 5 часа? А сега, когато ще е 4, със сигурност ще се пише по-малко..
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
То си зависи много от почерка, 'щото примерно някой пишат два пъти по-едро от друго. Но доколкото знам на такъв изпит е хубаво да се пише малко по-едро, защото и обемът все пак оказва някакво, може би минимално, но все пак някакво влияние върху крайната оценка.
щото предполага,че си момиче сигурно,а 90 процента от момичетата ги учат с точките и запетайките___L` написа:хахаsvetlio.varna написа:Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..ти май много обичаш да се заяждаш с хората..
Защо си мислиш, че си зубря темите? (струва ми се невъзможно да се "назубрят" толкова много неща...все пак това е литература)
Не мисля, че когато човек си е учил през годините и се сеща за повече неща, то това трябва да означава,че ги знае наизуст..
А до преди тази година изпитът не е ли бил 5 часа? А сега, когато ще е 4, със сигурност ще се пише по-малко..
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Прочети пак предишното ми мнение. Нищо лично не съм казал, най-малкото пък, че си зубриш темите. Не пиша в тоя раздел, за да тропам зайци, а да ви кажа някои неща от личен опит.___L` написа:хахаsvetlio.varna написа:Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..ти май много обичаш да се заяждаш с хората..
Миналата година изпитът беше 5 часа, аз писах 2 часа, 12 страници и имам 5.75, така че времето е напълно достатъчно. И 10 страници обем са напълно достатъчни, ако са написани с твои думи.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Всъщност, изпитът винаги си е бил 4 часа. Просто, през последните една-две години го направиха 5 часа, а сега отново го връщат към нормалното време.___L` написа: А до преди тази година изпитът не е ли бил 5 часа? А сега, когато ще е 4, със сигурност ще се пише по-малко..
Зависи! Ако прилага постструктуралистки и постмодернистки похвати в литературната херменевтика, може и да не стигнат.svetlio.varna написа: Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.
za koeto ti blagodarimsvetlio.varna написа:Прочети пак предишното ми мнение. Нищо лично не съм казал, най-малкото пък, че си зубриш темите. Не пиша в тоя раздел, за да тропам зайци, а да ви кажа някои неща от личен опит.___L` написа:хахаsvetlio.varna написа:Е, ако назубкаш 2 тома литературна критика, сигурно няма как да ги събереш в 10 страници, но за твоите разсъждения и интерпретация мястото е напълно достатъчно, разбира се, ако можеш да направиш такива.___L` написа:хах.. 8 страници ми се струват мноого малко.. та това са си 4 листа,като се има предвид, че само страница и половина са увод и теза..ти май много обичаш да се заяждаш с хората..
Миналата година изпитът беше 5 часа, аз писах 2 часа, 12 страници и имам 5.75, така че времето е напълно достатъчно. И 10 страници обем са напълно достатъчни, ако са написани с твои думи.