Парламентарни избори 2009 г.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори?

ГЕРБ
19
27%
АТАКА
9
13%
РЗС
0
Няма гласували
Синята коалиция
19
27%
НДСВ
6
8%
БСП
7
10%
ДПС
1
1%
Зелените
6
8%
Други
4
6%

Общо гласове: 71

Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: Парламентарни избори 2009 г.

Мнение от FMI »

Много добре знаеш че ценообразуването въобще не е толкова просто и праволинейно, а в много случаи е съвсем нелогично и маниполирано и от куп други фактори...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, но цената на хляба зависи от самия него, нали? Не става въпрос за цялата инфлация, която тогава спадна, а за появяването на стоките по магазините и хляба на 0,50лв. Идентична е ситуацията при последното управление на БСП, когато хляба отново скочи, защото реколтата била лоша - нищо, че те правят хляба от миналогодишната, а сегашната тепърва се събира, нищо, че заявиха, че като няма условия за хубав хляб(в България?!?), ще слагат подобрители. Сега хлябът е пълен с какви ли не фуражи, обаче пшеницата му е малко.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

FMI "на врееемето" хляба е бил евтин...защото е произвеждан чрез ангария (безплатния труд на хилядите хора по бригадите)...така е с всички хранителни, месни продукти...строителство и какво ли още не...
...абсурда на "еднооото време" е, че колкото и хубав/качествен/полезен/бял/евтин хляб да си ял...той никак не е бил евтин...защото първо работиш за създаването на тоя хляб...не получаваш пари...а накрая дори плащаш за него...
А е излишно да ти казвам...разделението на 3те класа продукция...за който и да е хранителен продукт...
....1 - износ за запад
....2 - износ за СССР
....3 (или каквото остане...най-некачественото) Вътрешен пазар...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
georgiorsov
В началото бе словото
Специалност: pravo
Курс: втори

Мнение от georgiorsov »

Б Ъ Л Г А Р И Н О !!!

Осъзнай се и разбери че на предстоящите избори всичко зависи от теб.Избери управниците които ще мислят за теб и ако не оправдават доверието ти просто ги изхвърляш от Народното Събрание и правителството.Ако не направиш това,то поне изпълнявай клетвата на Американския гражданин.Нали настоящите управници
са те прикачили към тяхната колесница.Повтаряй след мен:
“Тържествено се заклевам да спазвам Конституцията на Съединените щати.Да отхвърля и отрека абсолютно и изцяло всякаква преданост и вярност към какъвто и да било чужд монарх,владетел,чужда държава или върховна власт,на които преди кандидатстването си за Американски гражданин съм бил подчинен като поданик или гражданин.Да бъда истински верен и предан на САЩ .Да воювам в името на Съединените Щати,когато законът го изисква.Да отслужвам тилова военна служба във въоръжените сили на САЩ,когато законът го изисква,или да извършвам трудова дейност от национално значение под цивилно ръководство,когато
законът го изисква” ЗАМЕНИ САЩ с МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
Хайде сега да си представим колко практически проблеми могат да бъдат решени ,ако всеки български гражданин положи такав клетва.Някой ще възрази,а който не иска ? Ами тогава го хващаш за ръчичка,отвеждаш го до най близката държавна граница и го пускаш да ходи където пожелае.
Настоящата клетва повдига националното чуство на патриота, активира резистентните сили на народа,засилва родолюбивите чувства и чувствата за национална принадлежност,на желанието, за по добро и обективно ориентиране както в собствената си история,така и в историята на другите.Подобен стремеж не може да се квалифицира като национализъм или шовинизъм,тъй като не проявява никаква агресивност,а е просто родолюбие.Родолюбие,което осъзнава себе си и не допуска да бъде осквернявано от чуждо историческо високомерие.
Очевидно,има нещо много опасно в битието на българския народ днес,за да се подчертава острата необходимост от засилено родолюбие.Това е положението драги български граждани.Не остава нищо друго,освен на предстоящите избори да гласувате като един за националния просперитет на България.

ДЕРЗАЙТЕ !!!
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Мнение от Markov »

Ашколсун.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Дичоу написа:FMI "на врееемето" хляба е бил евтин...защото е произвеждан чрез ангария (безплатния труд на хилядите хора по бригадите)...така е с всички хранителни, месни продукти...строителство и какво ли още не...
...абсурда на "еднооото време" е, че колкото и хубав/качествен/полезен/бял/евтин хляб да си ял...той никак не е бил евтин...защото първо работиш за създаването на тоя хляб...не получаваш пари...а накрая дори плащаш за него...
А е излишно да ти казвам...разделението на 3те класа продукция...за който и да е хранителен продукт...
....1 - износ за запад
....2 - износ за СССР
....3 (или каквото остане...най-некачественото) Вътрешен пазар...
Ти пак говориш на мен, но не говориш с мен ми се струва... Аз никога не съм говорил за това време, защото не съм живял в него или по точно съм бил прекалено малък за да осъзнавам какво се случва. Говоря за времето преди Костов като цяло, без да ме интересува кой е бил на власт, защото не знам. Говоря по времето на костов, защото ми е направило най силно впечатление, говоря и за времето след това и до това което са ни докарали днес всички като него, било то преди след или по време на него. Така и не разбрах защо се стремиш да ми препишеш политическа принадлежност каквато аз не притежавам! Не бленувам и не говоря за комунизма, когато казвам преди! Не съм на 50 години!

Говоря и бленувам за това: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 92#p567992 Това което децата днес нямат, това което такива като Костов им отнеха...

Markov
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Markov »

Костов е отнел "Железния човек". Аз си мислех , че е Бойко. :shock:
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Иронията ти не променя факта че от тогава до сега по лоши времена България не е имала...

Markov
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Markov »

FMI написа:Иронията ти не променя факта че от тогава до сега по лоши времена България не е имала...

Това , не е факт , а мнение.

За мен най-кофти периодът не е сега, а по време на комунизма. Тогава определено няма да видиш железния човек. В това време има "не хора, а железа". :lol:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Markov написа: В това време има "не хора, а железа". :lol:
...просъска агентът фашист :alien:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Тук пак си цитирате някакви литератури които аз дори не съм чел. Комуняги такива :lol:

Та комунизма не ви кефи, мен също не ме кефи и затова го махнахме.

Сега да видим какво се случи след това.

Какви бяха заплатите при костов? Защо той не вдигна заплатите преди да вкара валутния борд? Много по-добрият от костов икономист Валентин Димитров от трибуната на парламента му каза тогава… не оставяй българския народ във това унизително положение, вдигни заплатитена 500 лв преди да влезе валутния борд… направи ли го костов? Не продаде ли бга балкан за жълти стотинки? Да, после Българския народ плаща ли неустойки на гад зееви за глупостите сатворени от костов? Да, продаде ли КТА ,,МАДАРА,, за 1 долар на своя човек валери симеонов? Да и още много много кирливи ризи има костов…

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Тук пак си цитирате някакви литератури които аз дори не съм чел. Комуняги такива :lol:

Та комунизма не ви кефи, мен също не ме кефи и затова го махнахме.

Сега да видим какво се случи след това.

Какви бяха заплатите при костов? Защо той не вдигна заплатите преди да вкара валутния борд? Много по-добрият от костов икономист Валентин Димитров от трибуната на парламента му каза тогава… не оставяй българския народ във това унизително положение, вдигни заплатитена 500 лв преди да влезе валутния борд… направи ли го костов? Не продаде ли бга балкан за жълти стотинки? Да, после Българския народ плаща ли неустойки на гад зееви за глупостите сатворени от костов? Да, продаде ли КТА ,,МАДАРА,, за 1 долар на своя човек валери симеонов? Да и още много много кирливи ризи има костов…
Първо, тогава заплатите и пенсиите се увеличиха близо четири пъти.
Второ, планът за продаване на "Балкан", в списък от общо 70 държавни предприятия е още от правителството на Жан Виденов. От тези 70 ОДС спасиха 69 и единственото фалирало е "Балкан". Трябва да знаеш обаче, че то фалира при $130 000 000 заем, като поглъща от държавата още 20 000 над сумата, която му се отпуска като на държавно предпиятие, обаче с тях не успява да покрива нищо от заема. В състояние на криза нормално е такова предприятие да фалира, обаче ти естествено отново не ги знаеш, вероятно тия неща и е по-лесно просто да тръснеш едно голо обвинение. А 69-те други предприятия, които без ПДС щяха също да фалират, за тях надали се замисляш.
Последно промяна от Tommy на 09 Май 2009, 06:58, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Tommy написа:Първо, тогава заплатите и пенсиите се увеличиха близо четири пъти.
Така е, но не се случи както трябва!
Tommy написа:Второ, планът за продаване на "Балкан", в списък от общо 70 държавни предприятия е още от правителството на Жан Виденов.
Значи когато правим грешки той плана е бил от предишните... А всъщност като е толкова добър икономист защо не е имал собствен план ми е следвал старите, но това разбира се няма значение за теб и с лекота го пропускаш... Но когато нещата се получат по старите планове, няма такова нещо, те са си наще планове...
Tommy написа:От тези 70 ОДС спасиха 69 и единственото фалирало е "Балкан".
Това отново е вярно твърдение само по себе си, но всъщност е долна и нагла лъжа! Да те не са фалирали другите 69, само са ограбени. Щяха да фалират ако бяха губещи, извода какъв е? Извода е че единствено "Балкан" е било губещо и с предпоставка за фалит и следователно е трябвало да продадат само него и да го направят така че да го спасят, но те се издъниха...
Tommy написа:В състояние на криза нормално е такова предприятие да фалира, обаче ти естествено отново не ги знаеш, вероятно тия неща и е по-лесно просто да тръснеш едно голо обвинение.
Съвременната капиталистическа система никак не е съвършена. Вярно, доказала е своята виталност, но си има куп вродени недостатъци. Цикличността и инфлацията са само два от тях.

Икономическият цикъл е като женския цикъл: на сравнително равни интервали от време системата се прецаква. Дойде ли “онова време от месеца” (в случая - десетилетието), както всички знаем, купонът свършва. Положението става нетърпимо. Напрежението расте. Кризата, за която всички говорят, не е нищо повече от поредния болезнен мензис на световната икономика, простете ме за мърлявия израз. Хубавото на женския цикъл е, че рано или късно свършва, освен това е важен за репродуктивните функции на организма. Същото важи и за икономическата рецесия.

Да, но жените обикновено скатават факта, че е дошло “онова време” от месеца. Дискретни са и гледат да не си забравят тампоните на публични места. Докато медиите превърнаха световната икономическа криза в новина. Все едно съседката да си залепи ярко червен стикер на челото: “Дойде ми цикъла. Никой да не се занимава с мен!”

Наблюдавам как хората се държат като стадо и ми става смешно. Жадно поглъщат лошите новини, които им се сипват с големия черпак и толкова много им вярват, че са готови да напълнят гащите от страх. Дори не си дават сметка за папагалския механизъм на новинарската индустрия. Това, че днес си чул за кризата от пет различни места не означава, че тя е станала пет пъти по-страшна.

“Страх лозе пази”, мъдро заключи българинът и отново “затегна колана”: отложи ремонтите, инвестициите, покупките и бизнес плановете си за “по-добри времена”. Така лиши икономиката от свежи пари и сам си предизвика криза. Въпросът ми към всички, които силно вярват, че в България има някаква привнесена криза е: как ще разберете, че “по-добрите” времена са дошли? Пак от телевизора ли чакате да ви го кажат?

Представям си топ новината на деня: “Кризата свърши. За Бога, братя, купувайте!”

Да, ама вече няма да има с какво. Защото ще сте уволнили ценните служители, ще сте спрели разширяването на бизнеса, ще сте замразили ключовите инвестиции, а инфлацията ще е стопила спестяванията ви, които сложихте на сметка, примамени от високите лихви.

Веднага щом се отръска от кризата, също като едно къпано куче, пазарът ще ви обърне гръб и ще се затича нагоре към следващия си икономически връх, но този път без вас.

В края на 2008-ма светът трябваше да избира между лишенията и изобилието. Светът избра първото. Повече от половината му жители решиха да повярват на страха. И повлякоха останалите след себе си.

Хубавото на цялата тази работа е, че вече никой не иска да строи хотели върху плажа. Жителите на панелните гета най-после разбраха, че вмирисаните им кутийки не струват по двеста бона и, че никой няма да им плаща европейска заплата, за да продължават да работят по български, че е кофти да си безработен в България, но е още по-кофти да си безработен в чужбина, където наемът ти е три пъти пъти по-висок.

Кризата има отрезвяващ ефект. Също като болестите, тя е полезна за имунната система. Въпросът е да издържиш на натиска, да останеш в играта - да бъдеш активен, докато всички други се крият по мишите си дупки и треперят. Сега не е време да се подготвяш за криза, кризата вече започна. Точно сега е моментът да планираш собствения си икономически възход, който следва веднага след нея…

П.П.
Tommy написа:ПДС
Тук уцели в десятката, почно така трябваше да се казва тази партия, нали се сещаш П от какво е :)

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

FMI написа:Така е, но не се случи както трябва!
А как трябва?
FMI написа:Значи когато правим грешки той плана е бил от предишните... А всъщност като е толкова добър икономист защо не е имал собствен план ми е следвал старите, но това разбира се няма значение за теб и с лекота го пропускаш... Но когато нещата се получат по старите планове, няма такова нещо, те са си наще планове...
Явно не съм го написал достатъчно ясно - точно защото е бил променен не са били обявени за фалит.
FMI написа:Това отново е вярно твърдение само по себе си, но всъщност е долна и нагла лъжа! Да те не са фалирали другите 69, само са ограбени. Щяха да фалират ако бяха губещи, извода какъв е? Извода е че единствено "Балкан" е било губещо и с предпоставка за фалит и следователно е трябвало да продадат само него и да го направят така че да го спасят, но те се издъниха...
Първо, не само то е било губещо, просто то е било много губещо. Второ, според мен голямо ограбване в случая щеше да падне именно ако бяха обявени за фалит.
Knights of the Cross
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Както казах, вече сме 2009-та и въпроса е какво ще стане утре, а не преди 10 години. Писна ми да дъвчете едни и същи лъжи от времето когато сте ходили прави под масата, а аз съм имал поне малко понятие какво се случва и щом ти казвам че Костов е боклук, значи е така. Доказах ти го многократно, искаше аргументи, дадох ти безброй, да продължавам спора с "Тома неверни" е все едно да си споря с радиото...

Сега по-скоро ме интересува какво можете да ми кажете за БойКостов?

Публикувай отговор

Обратно към “България”