ей , така не бях се смяла
Феди тихо! /че нали знаеш за злите езици по Нова TV/
Nivea написа:Според тебе Вселената вечна ли е?
Не се приема едносричен отговор![]()
Феди написа:Добре тогава. Ще опитам да го обясня (не знам до колко ще успея...):
Първо защо не е безкрайна...
Със големия взрив Вселената започва да се разширява. Това и ден днешен мисля че става със скорост близка до тази на светлината. Това е нашата Вселена, това което се разширява. А се смята че "Вселената" не е "най-общото" понятие. За "отвъд" вече са само теории. Разширението на Вселената е доказано чрез метода на наблюденията. Изследвайки небето чрез гигантски телескоп, Едуин Хъбъл открива, че звездите и галактиките постоянно се отдалечават една от друга, а оттам и Вселената се разширява. Това се смята за най-великото откритие в астрономията за 20 век.
Една Вселена, в която всичко се отдалечава едно от друго може да бъде определена като постоянно “разширяваща” се Вселена.
Защо не е вечна...
Зараждането на Вселената става чрез Големия Взрив и от този момент нататък тя започва да се разширява (както писах по-горе).
Според учените когато масата на Вселената достигне до определено количество, поради силите на привличане, разширяването ще спре и това ще стане причина тя да започне да се разпада и свива сама в себе си, увеличавайки изключтелно много температурата си.
Та това е неизбежно може би...
Благодаря пак за вниманието!
ех , бе момиче не спря да страдашИскам да съм нормална....Искам да спра да си мисля някви адски психясващи неща и всеки момент да съм на косъм от полудяването..