КСК 2009 - Биология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
mihaeladimitrowa
- В началото бе словото
Re: КСК 2009 - Биология
a също друго се сетих да питам,ако не отида на химията с оценката само от биологията(5,13) кво би могло да се получи,нещо биотехнологии ала бала, и как стои горе долу бала за тях ? 
С оценката по биология можеш да кандидатстваш за всички специалности от биологическия факултет. Балът за всички специалности се формира по следния начин: Оценката от изпита по биология х 3 + Оценката по биология от дипломата + Оценката по химия от дипломата. Ето ги и минималните балове за жени от миналата година (само за редовна форма на обучение):
Биология - 18,64
Молекулярна биология - 21,75
Екология и опазване на околната среда - 19,00
Биотехнологии - 22,50
Биология и Химия - 21,39
География и Биология - 18,00
Биомениджмънт и устойчиво развитие - 18,75

ПС - Сега се сетих за още 2 специалности, за които можеш да кандидатстваш с оценката от изпита по биология. Едната е специалност "Философия" във Философския факултет. Балът се образува по следния начин: Оценката от изпита по биология х 3 + Оценката от дипломата по Български език и литература + Оценката от дипломата по: Философия/Обществознание/Логика и психология/Етика и право/Свят и личност.
Минималният бал за жени миналата година е бил 27,04.
Втората специалност е "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", която е към Факултета по начална и предучилищна педагогика. Там балът се формира както при биологическите специалности - оценката от изпита по биология по 3, плюс оценките от дипломата по биология и химия. Минималният бал миналата година за жени е бил 29,85
Биология - 18,64
Молекулярна биология - 21,75
Екология и опазване на околната среда - 19,00
Биотехнологии - 22,50
Биология и Химия - 21,39
География и Биология - 18,00
Биомениджмънт и устойчиво развитие - 18,75
ПС - Сега се сетих за още 2 специалности, за които можеш да кандидатстваш с оценката от изпита по биология. Едната е специалност "Философия" във Философския факултет. Балът се образува по следния начин: Оценката от изпита по биология х 3 + Оценката от дипломата по Български език и литература + Оценката от дипломата по: Философия/Обществознание/Логика и психология/Етика и право/Свят и личност.
Минималният бал за жени миналата година е бил 27,04.
Втората специалност е "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", която е към Факултета по начална и предучилищна педагогика. Там балът се формира както при биологическите специалности - оценката от изпита по биология по 3, плюс оценките от дипломата по биология и химия. Минималният бал миналата година за жени е бил 29,85
Уоуууу.Толкова време не съм писал и са се навъдили 42353453 страници
. Имам 3.38 на изпита
.Слабо представяне ама при положение,че не съм очаквал тази тема и не я бях преговарял от училище....Няма време сега за учене .Бал,пиене,кръчми,пиене,серенади,пиене и т.н. Трябва да се стегнем за следващия изпит.Вече видяхме какво е и мисля че поне на 50% няма да я има уплахата от изпит...Успехи и не пийте много -> не е на добре на сутринта 
Значи колкото до алкохола в нас имам 20 литра домашна ракия-ама като казвам домашна това значи:Пиеш от тая ракия и после не можеш да се прибереш и до вас,та си оставаш у нас....
.Колкото до проверяването на работите-чудя се дали да не взема едно приятелче да се разходим до там.Незнам дали ще изкарат отговорите от теста някъде,другото което си мисля е дали ще ми дадът да си снимам работата с цифров фотоапарат или с телефона?Някой ако знае нещо по зададените въпроси да пише....
- HardStar
- В началото бе словото
Иванеее хахах ние сме партия с теб
Явно ти си от онези 9 човека,които имаме тази оценка
Дам, и аз сериозно по други неща свързани с даскалото се готвех и ей на малко сама си го набих
Ама на редовния
Няма да го допуснем!
Костадинчо браво браво за доброто предложение
и аз имам домашни секви,така че можем да направим дегустация до де почнем да лазим на 4 крака хахаах
Съмнява ме обаче да можеш да снимаш!За отговорите на теста е напълно логично да бъдат дадени!Аз ще ходя на 13ти,шото утре имам изпит за промяна на цялостната оценка по химия
Стискайте палци!
Костадинчо браво браво за доброто предложение
Еми ще пробвам да снимам,пък да видим....Иначе за какво ти е Химията към какво си се насочила?Нали се взима оценката от Биология+Химия-9 и 10 клас и 11 и 12 ако си учила де...Успех все пак дано да я дигнеш....Ще стискам палци...HardStar написа:Иванеее хахах ние сме партия с тебЯвно ти си от онези 9 човека,които имаме тази оценка
Дам, и аз сериозно по други неща свързани с даскалото се готвех и ей на малко сама си го набих
Ама на редовния
Няма да го допуснем!
Костадинчо браво браво за доброто предложение![]()
и аз имам домашни секви,така че можем да направим дегустация до де почнем да лазим на 4 крака хахаах
![]()
Съмнява ме обаче да можеш да снимаш!За отговорите на теста е напълно логично да бъдат дадени!Аз ще ходя на 13ти,шото утре имам изпит за промяна на цялостната оценка по химия
Стискайте палци!
- HardStar
- В началото бе словото
Еми Костадинчо нали е нужна средната оценка от дипломата по химия за биотехнологийте и молекулярната биология!Пък на мен ми е 4:50 иии тряя се повишава,няма как 
-
nundec
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
За 2 години се взимат оценките нали ?
При нас повишителният по химия беше на 8ми и казаха, че така е за цялата страна ....
При нас повишителният по химия беше на 8ми и казаха, че така е за цялата страна ....
Така, здравейте , аз имам един въпрос...
На предварителния изпит по биология имам 5,00 ,но тъй като редовният изпит юли месец съвпада с този във Медицински университет Варна ,няма да мога да се явя на него.За медицина трябва да се изкара и химията,за която има изпит на 24 юли,където смятам да се пробвам.Та въпроса ми е : В сайта пише ,че ако след успешно положен предварителен изпит в СУ не подадеш съответните документи по чл. 15, ал. (1) в някакъв срок отпадаш от класирането.Не мога да намеря какъв е тоя чл. 15, ал. (1) и се чудя сега трябва ли някъде да заявявам нещо или да чакам да минат редовните юли месец и чак след изпита Химия 2 да правя каквото и да е? Тоест ,сега след предварителния по биология, трябва ли някъде да заявя,че искам тази оценка да се зачита и че с нея ще участвам в кампанията ?
Много ме е страх да не изпусна някой срок и всичко да се окаже напразно с тоя предварителен...
На предварителния изпит по биология имам 5,00 ,но тъй като редовният изпит юли месец съвпада с този във Медицински университет Варна ,няма да мога да се явя на него.За медицина трябва да се изкара и химията,за която има изпит на 24 юли,където смятам да се пробвам.Та въпроса ми е : В сайта пише ,че ако след успешно положен предварителен изпит в СУ не подадеш съответните документи по чл. 15, ал. (1) в някакъв срок отпадаш от класирането.Не мога да намеря какъв е тоя чл. 15, ал. (1) и се чудя сега трябва ли някъде да заявявам нещо или да чакам да минат редовните юли месец и чак след изпита Химия 2 да правя каквото и да е? Тоест ,сега след предварителния по биология, трябва ли някъде да заявя,че искам тази оценка да се зачита и че с нея ще участвам в кампанията ?
Много ме е страх да не изпусна някой срок и всичко да се окаже напразно с тоя предварителен...
Здравей. Доколкото аз знам, когато се подават документите за редовните изпити, демек, когато отидеш да си подадеш документите за кандидатстване и да си платиш съответно таксата за изпита по химия II, трябва да кажеш, че искаш да си ползваш оценката от предварителния изпит по биология. Не съм сигурна дали не трябва да се заплати "ползването й", ама ти като отидеш, те ще ти кажат. 
- ralka_mnt
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: трети
daryy написа:Така, здравейте , аз имам един въпрос...
Ааа изпита по биология в СУ е на 13.07, а във Варна е на 10.07... по биология не съвпадат..съвпадат по химия
Illusion never changed into something real..!!
Един историк ви гостува: я кажете, мойта дружка има 4.25. Това ще и стигне ли за екология?
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Абсолютно. Даже ще й останеmareto написа:Един историк ви гостува: я кажете, мойта дружка има 4.25. Това ще и стигне ли за екология?
Ако има някой който се е записал чрез интернет за изпита (първия) моля да пише на лично - искам да питам 1-2 неща...
- HardStar
- В началото бе словото
Костадинчооо явно много палци си стискал
имам 6,00 по химия на повишителния