Сигурно четвъртък сутринта най-раноILOVEME написа:кога ще излезе разпределението по зали за изпита по литература?
КСК 2009 - История
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: КСК 2009 - История
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
THEZOGGO написа:Кво се бутате сички в тва право ми е много интересно. За кво ви е? Ааааа някой ви е казал че падат парички там, така ли? Аахахах еми то хубаво, ама нали знаете че тези които са връзкарчета те стават директно адвокати, нотариуси и т.н. А другите къде ще отидете? Най тъпо е да фанеш и да учиш нещо от което изобщо не разбираш и не те влече, не ти е интересно да го учиш ами понеже некой ти е казал че хоп като завършиш разбираш ли фактически и практически ше имаш яко кинти и ше си на 100 % уреден финансово и айдеее юруш на маслините - право та право. Бул шит колеги, бул шит.
Са си говорите за разни теми, некви граници, па хронологии па незнам си кво, незнам си що. За кво са ви развити темите колеги кандидат - студенти? Некви курсове, па некви неща. Тоя давал курсове, оня давал курсове. И като дават курсове и да ги имате темите не ги ли научите, тия неща не ви ли минат през главата няма да ги знаете.
Извадете си карта от Централна Университетска Библиотека. Пък отидете в читалнята има доста подръчна литература която ще ви свърши много по добра работа от некви курсове и развити теми. Отидете в библиотека История, там също има много литература на свободен достъп. Не се шашкайте. няма смисъл. Фанете и ги прочетете тия неща. Не е толкова сложно.
Като ги запишете тези постове, та чак ми бъркате в нервната система вече. Какво сте се заобяснявали как не трябвало да си мислим, че след като завършим право ще завалят пари, че сме си създали грешна представа от телевизионните сериали и тн. Ама вие от къде изобщо знаете защо аз или някой друг е решили да учи право, от къде?ilia_n написа: Някъде прочетох следното изказване,което също е валидно за доста хора:''Синковци и дъщери,това да не ви е Професия блондинка,Али Макбийл или Адвокатите от Бостън???"
И още нещо- логиката ви е глупава до не знам къде. Като заобяснявате, че от завършилите право, много стават бармани и сервитьорки, не е лесна реализацията и дрън дрън. Добре де кой по дяволите си мисли, че щом завърши ще стане сред най-добрите юристи. Хайде моля ви се. То при всяка една специалност е трудна реализацията и сега какво? Да не учим нищо ли, за да ни е по-лесно, така ли? Няма нищо лесно на този свят, ама нищо. Да не би да е по-бърза реализацията на лекарите или стоматолозите, или пък на политолозите, или на когото и да било?! Всеки един, който записва някаква специалност, защото така е по-лесно, то той е мижетурка, слаба личност! Трябва да се борим, за да постигнем всяко едно нещо, такава е реалността. Съжалявам, но това си е въпрос на личен избор и всеки сам си преценява какво ще записва и какво ще учи. Не сте вие тези, които ще кажат кое за кого било. Имате гледна точка, ОК, но нужно ли е да я повтаряте във всеки свой пост?! Не си мислете, че мнението ви е меродавно за когото и да било.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.
Това поваля само реномето на специалността, това е. А за илюзорните представи - ами да, така е, не е като да не са прави, защо? Макар че и аз понякога изпадам в такива нереални очаквания и не съм точния човек, който да съди прекалено по този пункт.
Фейс ит - право из комършъл, мадафаказ. И повечето смятат другите специалности за слаба домашна водка. Майка ми - същото като говорим днес. Тая жена друго освен право не признава. Викам й - абе, майко, я вземи се стегни, ако всички бяхме като теб от една фабрика чарковете да ни закачат. Реализация има навсякъде, а елитността е относително понятие. Правото в моите очи отдавна е загубило престижа, който го е имало преди 2-3-4 години, примерно, че и повече. Не реално, но теоретично, както е поднасяно от масите.
And that's that.
Това поваля само реномето на специалността, това е. А за илюзорните представи - ами да, така е, не е като да не са прави, защо? Макар че и аз понякога изпадам в такива нереални очаквания и не съм точния човек, който да съди прекалено по този пункт.
Фейс ит - право из комършъл, мадафаказ. И повечето смятат другите специалности за слаба домашна водка. Майка ми - същото като говорим днес. Тая жена друго освен право не признава. Викам й - абе, майко, я вземи се стегни, ако всички бяхме като теб от една фабрика чарковете да ни закачат. Реализация има навсякъде, а елитността е относително понятие. Правото в моите очи отдавна е загубило престижа, който го е имало преди 2-3-4 години, примерно, че и повече. Не реално, но теоретично, както е поднасяно от масите.
And that's that.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- happyswift
- Флъдзила
Аз съм автора на репликата за Адвокатите от Бостън и Али Макбил
@iliyana_blg - казваме го, може би, защото ни интересува по някакъв начин как утре наборите ни ще живят ? Колко странно само може да звучи това ? Да ни е грижа един за друг...смятай !
Познавам родители, които работят като адвокати и с 100% зора успяха да убедят децата си да НЕ кандидатстват право.Всички казват едно и също - много голяма конкуренция, трудна реализация.А това са все пак хора, които са в този бранш и биха могли да осигурят начален старт за децата си, за разлика от голяма част от Вас, чиите родители се занимават в доста различни неща от Правото.Всеки има право на избор, не се съмнявам, че част от сегашните кандидати някой ден ще бъдат добри юристи, но БОЛШИНСТВОТО и идея си няма какво е това да работиш като адвокат.Как бях споменал, много си мислят, че това е като по филмите - Али Макбил и Адвокатите от Бостън, където камули не живота е купон, влизаме в някакви зали, държим някакви речи и т.н.Точно обратното - да си юрист е да стоиш на 1 бюро по цял ден, да пишеш и оформяш молби, да се шматкаш по съдилищата и да киснеш прав преди вратите, защото съседа X е подал жалба срещу съседа Y,че си държи компотите в общата част на блока без разрешение или нещо от сорта.За това става въпрос.Букавлно куцо, кьораво и сакато се е юрнало да ми става "адвокатин".
А тези, които си мислят, че ми станат нотариуси и т.н. - аз съм от Варна - вторият по големина град в България има 20 нотариуси ОБЩО.Един приятел на родителите ми, който е меко казано добре материално, има стабилни връзки, не успя да уреди дъщеря си като нотариус - "Таксата е 20 хил. долара - давам ги, ама не искат да ги земат".
@iliyana_blg - казваме го, може би, защото ни интересува по някакъв начин как утре наборите ни ще живят ? Колко странно само може да звучи това ? Да ни е грижа един за друг...смятай !
Познавам родители, които работят като адвокати и с 100% зора успяха да убедят децата си да НЕ кандидатстват право.Всички казват едно и също - много голяма конкуренция, трудна реализация.А това са все пак хора, които са в този бранш и биха могли да осигурят начален старт за децата си, за разлика от голяма част от Вас, чиите родители се занимават в доста различни неща от Правото.Всеки има право на избор, не се съмнявам, че част от сегашните кандидати някой ден ще бъдат добри юристи, но БОЛШИНСТВОТО и идея си няма какво е това да работиш като адвокат.Как бях споменал, много си мислят, че това е като по филмите - Али Макбил и Адвокатите от Бостън, където камули не живота е купон, влизаме в някакви зали, държим някакви речи и т.н.Точно обратното - да си юрист е да стоиш на 1 бюро по цял ден, да пишеш и оформяш молби, да се шматкаш по съдилищата и да киснеш прав преди вратите, защото съседа X е подал жалба срещу съседа Y,че си държи компотите в общата част на блока без разрешение или нещо от сорта.За това става въпрос.Букавлно куцо, кьораво и сакато се е юрнало да ми става "адвокатин".
А тези, които си мислят, че ми станат нотариуси и т.н. - аз съм от Варна - вторият по големина град в България има 20 нотариуси ОБЩО.Един приятел на родителите ми, който е меко казано добре материално, има стабилни връзки, не успя да уреди дъщеря си като нотариус - "Таксата е 20 хил. долара - давам ги, ама не искат да ги земат".
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Спокойно ilyana ,аз напълно подкепям мнението ти,не си сама!Много добре си го написала и си напълно права за всичко!Евала!
- xRainx
- Стенограф
- Курс: първи
На оружиеееееееееееееееееееее!
Толкова се пише, бтв, щото специалността е преекспонирана като полугола жена в летен сезон. Всяко нещо си има своята нишка, 'се пак.
Толкова се пише, бтв, щото специалността е преекспонирана като полугола жена в летен сезон. Всяко нещо си има своята нишка, 'се пак.
The storm is coming...

-
RA[sgB]
- Да живей словото
happyswift,глупаво е да даваш лични примери,за да защитиш свое си убеждение,някакви си родители,не знам си какво и така нататък...Защото и аз мога да ти дам пример за момиче ,което дойде преди 10 години от провинцията да учи право в СУ,не познаваше абсолютно никой,а сега работи в адвокатска кантора и е предоволна от живота си
Така че примери много могат да се дадат!
- happyswift
- Флъдзила
Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка
Много голямо внимание обърни на частта от поста си - ПРЕДИ 10 години
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Кой е този с тройки на матурите и тройки на изпитите, който ще успее да влезе право?ScionOfStorm написа:'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.
And that's that.
happyswift - Грижа те е за нас и за това го казваш. ОК, да речем, че си напълно прав /хипотетично/, мислиш ли, че ще успееш да разубедиш когото и да било с мненията си? Защото честно да ти кажа на мен лично не ми влияят мненията на приятелите ми, да не говорим пък за някой си неизвестен ми форумец... Ако някой е в състояние да се откаже от мечтите си заради някакви си мнения в някакъв си форум, то той е достоен за съжаление.
И никой не може да ме убеди, че реализацията след завършването на право е по-трудна, отколкото след завършването на социология/просто пример/. Както вече казах - няма нищо лесно! След завършването на какво реализацията е гарантирана и лесна според вас?
Ами нали трябва първо да заърши, после да практикува. Не става за 1 година според менhappyswift написа:Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка
Последно промяна от iliyana_blg на 07 Юли 2009, 23:51, променено общо 1 път.
Радвам се че някой ме разбра правилно без да се чувства засегнат!Не определям на никого нищо не искам да съм "меродавен" а да съм реалист-скептик!Твърдението ми е на човек запознат с правната професия по неволя,осъзнал че често тя носи разочарование,разбити идеали и,множество развалени отношения наред със страшно много горчивина!поне 80 процента от хората искащи да станат прависти не са запознати с негативите и не гледат обективно!това е моето мнение!Подкрепям всички желаещи да бъдат юристи.Особено хората от форума,които в по голямата си част са оптимистично интелигентни!ScionOfStorm написа:'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.
And that's that.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Тя си я намери работата преди 3 години,5 години все пак е учила,умнико!happyswift написа:Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка
-
RA[sgB]
- Да живей словото
!Подкрепям всички желаещи да бъдат юристи.Особено хората от форума,които в по голямата си част са оптимистично интелигентни!
[/quote]
Това е приказка,казана като хората!
Това е приказка,казана като хората!
- happyswift
- Флъдзила
Вие ме убивате....
Никой не говори за лесна реалиация.Просто при правото ще стане УБИЙСТВЕНО трудно.Само СУ приема 300 адвоката на година..Ами Търново, Варна, Бургас, Пловдив и още една камара приемат юристи.За 10 години (ако приемем че СУ не увеличи бройките си), 3000 адвоката ще са в процес на обучение или вече ще си търсят работа.Коя друга специалност има такива числа ?! Къде се учи социология, освен в СУ (аз само за тук знам)
И всички вироглавци, които или откровенно ги мързи да помислят малко или въобще не са наясно - ПРЕДИ 10 ГОДИНИ НЕ СЕ ПРИЕМАХА ТОЛКОВА МНОГО БРОЙКИ АДВОКАТИ както сега.Вие не разбирате ли, че с тия тенденции, след няколко години ЩЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ АДВОКАТИ ОТ КОЛКОТО АРМИЯ.
Който има поне малко акъл в главата ще се светне за както става дума
Никой не говори за лесна реалиация.Просто при правото ще стане УБИЙСТВЕНО трудно.Само СУ приема 300 адвоката на година..Ами Търново, Варна, Бургас, Пловдив и още една камара приемат юристи.За 10 години (ако приемем че СУ не увеличи бройките си), 3000 адвоката ще са в процес на обучение или вече ще си търсят работа.Коя друга специалност има такива числа ?! Къде се учи социология, освен в СУ (аз само за тук знам)
И всички вироглавци, които или откровенно ги мързи да помислят малко или въобще не са наясно - ПРЕДИ 10 ГОДИНИ НЕ СЕ ПРИЕМАХА ТОЛКОВА МНОГО БРОЙКИ АДВОКАТИ както сега.Вие не разбирате ли, че с тия тенденции, след няколко години ЩЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ АДВОКАТИ ОТ КОЛКОТО АРМИЯ.
Който има поне малко акъл в главата ще се светне за както става дума
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Е,как,в УНСС много ясно.happyswift написа: Къде се учи социология, освен в СУ (аз само за тук знам)
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
-
RA[sgB]
- Да живей словото
То по тази логика дай не канд икономика във Варна и Бургас,защото в Свищов има икономически увиверситет
А и мисля,че има разлика между правистите,които завършват във Варна,Бургас и Пловдив и тези от СУ!