КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: КСК 2009 - История

Мнение от deny_s »

ILOVEME написа:кога ще излезе разпределението по зали за изпита по литература?
Сигурно четвъртък сутринта най-рано :?
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

THEZOGGO написа:Кво се бутате сички в тва право ми е много интересно. За кво ви е? Ааааа някой ви е казал че падат парички там, така ли? Аахахах еми то хубаво, ама нали знаете че тези които са връзкарчета те стават директно адвокати, нотариуси и т.н. А другите къде ще отидете? Най тъпо е да фанеш и да учиш нещо от което изобщо не разбираш и не те влече, не ти е интересно да го учиш ами понеже некой ти е казал че хоп като завършиш разбираш ли фактически и практически ше имаш яко кинти и ше си на 100 % уреден финансово и айдеее юруш на маслините - право та право. Бул шит колеги, бул шит. :)
Са си говорите за разни теми, некви граници, па хронологии па незнам си кво, незнам си що. За кво са ви развити темите колеги кандидат - студенти? Некви курсове, па некви неща. Тоя давал курсове, оня давал курсове. И като дават курсове и да ги имате темите не ги ли научите, тия неща не ви ли минат през главата няма да ги знаете.
Извадете си карта от Централна Университетска Библиотека. Пък отидете в читалнята има доста подръчна литература която ще ви свърши много по добра работа от некви курсове и развити теми. Отидете в библиотека История, там също има много литература на свободен достъп. Не се шашкайте. няма смисъл. Фанете и ги прочетете тия неща. Не е толкова сложно. :)
ilia_n написа: Някъде прочетох следното изказване,което също е валидно за доста хора:''Синковци и дъщери,това да не ви е Професия блондинка,Али Макбийл или Адвокатите от Бостън???"
Като ги запишете тези постове, та чак ми бъркате в нервната система вече. Какво сте се заобяснявали как не трябвало да си мислим, че след като завършим право ще завалят пари, че сме си създали грешна представа от телевизионните сериали и тн. Ама вие от къде изобщо знаете защо аз или някой друг е решили да учи право, от къде?
И още нещо- логиката ви е глупава до не знам къде. Като заобяснявате, че от завършилите право, много стават бармани и сервитьорки, не е лесна реализацията и дрън дрън. Добре де кой по дяволите си мисли, че щом завърши ще стане сред най-добрите юристи. Хайде моля ви се. То при всяка една специалност е трудна реализацията и сега какво? Да не учим нищо ли, за да ни е по-лесно, така ли? Няма нищо лесно на този свят, ама нищо. Да не би да е по-бърза реализацията на лекарите или стоматолозите, или пък на политолозите, или на когото и да било?! Всеки един, който записва някаква специалност, защото така е по-лесно, то той е мижетурка, слаба личност! Трябва да се борим, за да постигнем всяко едно нещо, такава е реалността. Съжалявам, но това си е въпрос на личен избор и всеки сам си преценява какво ще записва и какво ще учи. Не сте вие тези, които ще кажат кое за кого било. Имате гледна точка, ОК, но нужно ли е да я повтаряте във всеки свой пост?! Не си мислете, че мнението ви е меродавно за когото и да било.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.

Това поваля само реномето на специалността, това е. А за илюзорните представи - ами да, така е, не е като да не са прави, защо? Макар че и аз понякога изпадам в такива нереални очаквания и не съм точния човек, който да съди прекалено по този пункт.

Фейс ит - право из комършъл, мадафаказ. И повечето смятат другите специалности за слаба домашна водка. Майка ми - същото като говорим днес. Тая жена друго освен право не признава. Викам й - абе, майко, я вземи се стегни, ако всички бяхме като теб от една фабрика чарковете да ни закачат. Реализация има навсякъде, а елитността е относително понятие. Правото в моите очи отдавна е загубило престижа, който го е имало преди 2-3-4 години, примерно, че и повече. Не реално, но теоретично, както е поднасяно от масите.

And that's that.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Аз съм автора на репликата за Адвокатите от Бостън и Али Макбил

@iliyana_blg - казваме го, може би, защото ни интересува по някакъв начин как утре наборите ни ще живят ? Колко странно само може да звучи това ? Да ни е грижа един за друг...смятай !

Познавам родители, които работят като адвокати и с 100% зора успяха да убедят децата си да НЕ кандидатстват право.Всички казват едно и също - много голяма конкуренция, трудна реализация.А това са все пак хора, които са в този бранш и биха могли да осигурят начален старт за децата си, за разлика от голяма част от Вас, чиите родители се занимават в доста различни неща от Правото.Всеки има право на избор, не се съмнявам, че част от сегашните кандидати някой ден ще бъдат добри юристи, но БОЛШИНСТВОТО и идея си няма какво е това да работиш като адвокат.Как бях споменал, много си мислят, че това е като по филмите - Али Макбил и Адвокатите от Бостън, където камули не живота е купон, влизаме в някакви зали, държим някакви речи и т.н.Точно обратното - да си юрист е да стоиш на 1 бюро по цял ден, да пишеш и оформяш молби, да се шматкаш по съдилищата и да киснеш прав преди вратите, защото съседа X е подал жалба срещу съседа Y,че си държи компотите в общата част на блока без разрешение или нещо от сорта.За това става въпрос.Букавлно куцо, кьораво и сакато се е юрнало да ми става "адвокатин".

А тези, които си мислят, че ми станат нотариуси и т.н. - аз съм от Варна - вторият по големина град в България има 20 нотариуси ОБЩО.Един приятел на родителите ми, който е меко казано добре материално, има стабилни връзки, не успя да уреди дъщеря си като нотариус - "Таксата е 20 хил. долара - давам ги, ама не искат да ги земат".
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Спокойно ilyana ,аз напълно подкепям мнението ти,не си сама!Много добре си го написала и си напълно права за всичко!Евала!
Аватар
xRainx
Стенограф
Курс: първи

Мнение от xRainx »

На оружиеееееееееееееееееееее!

Толкова се пише, бтв, щото специалността е преекспонирана като полугола жена в летен сезон. Всяко нещо си има своята нишка, 'се пак.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

happyswift,глупаво е да даваш лични примери,за да защитиш свое си убеждение,някакви си родители,не знам си какво и така нататък...Защото и аз мога да ти дам пример за момиче ,което дойде преди 10 години от провинцията да учи право в СУ,не познаваше абсолютно никой,а сега работи в адвокатска кантора и е предоволна от живота си :D Така че примери много могат да се дадат!
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка

Много голямо внимание обърни на частта от поста си - ПРЕДИ 10 години
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

ScionOfStorm написа:'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.

Това поваля само реномето на специалността, това е. А за илюзорните представи - ами да, така е, не е като да не са прави, защо? Макар че и аз понякога изпадам в такива нереални очаквания и не съм точния човек, който да съди прекалено по този пункт.

Фейс ит - право из комършъл, мадафаказ. И повечето смятат другите специалности за слаба домашна водка. Майка ми - същото като говорим днес. Тая жена друго освен право не признава. Викам й - абе, майко, я вземи се стегни, ако всички бяхме като теб от една фабрика чарковете да ни закачат. Реализация има навсякъде, а елитността е относително понятие. Правото в моите очи отдавна е загубило престижа, който го е имало преди 2-3-4 години, примерно, че и повече. Не реално, но теоретично, както е поднасяно от масите.

And that's that.
Кой е този с тройки на матурите и тройки на изпитите, който ще успее да влезе право?

happyswift - Грижа те е за нас и за това го казваш. ОК, да речем, че си напълно прав /хипотетично/, мислиш ли, че ще успееш да разубедиш когото и да било с мненията си? Защото честно да ти кажа на мен лично не ми влияят мненията на приятелите ми, да не говорим пък за някой си неизвестен ми форумец... Ако някой е в състояние да се откаже от мечтите си заради някакви си мнения в някакъв си форум, то той е достоен за съжаление.

И никой не може да ме убеди, че реализацията след завършването на право е по-трудна, отколкото след завършването на социология/просто пример/. Както вече казах - няма нищо лесно! След завършването на какво реализацията е гарантирана и лесна според вас?
happyswift написа:Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка

Ами нали трябва първо да заърши, после да практикува. Не става за 1 година според мен :roll: Кажи коя е тази специалност, в която получаваш реализация след година - две... :roll:
Последно промяна от iliyana_blg на 07 Юли 2009, 23:51, променено общо 1 път.
ilia_n
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от ilia_n »

ScionOfStorm написа:'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.

And that's that.
Радвам се че някой ме разбра правилно без да се чувства засегнат!Не определям на никого нищо не искам да съм "меродавен" а да съм реалист-скептик!Твърдението ми е на човек запознат с правната професия по неволя,осъзнал че често тя носи разочарование,разбити идеали и,множество развалени отношения наред със страшно много горчивина!поне 80 процента от хората искащи да станат прависти не са запознати с негативите и не гледат обективно!това е моето мнение!Подкрепям всички желаещи да бъдат юристи.Особено хората от форума,които в по голямата си част са оптимистично интелигентни! :)
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

happyswift написа:Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка

Тя си я намери работата преди 3 години,5 години все пак е учила,умнико!
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

!Подкрепям всички желаещи да бъдат юристи.Особено хората от форума,които в по голямата си част са оптимистично интелигентни! :)[/quote]
Това е приказка,казана като хората!
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Вие ме убивате....

Никой не говори за лесна реалиация.Просто при правото ще стане УБИЙСТВЕНО трудно.Само СУ приема 300 адвоката на година..Ами Търново, Варна, Бургас, Пловдив и още една камара приемат юристи.За 10 години (ако приемем че СУ не увеличи бройките си), 3000 адвоката ще са в процес на обучение или вече ще си търсят работа.Коя друга специалност има такива числа ?! Къде се учи социология, освен в СУ (аз само за тук знам)

И всички вироглавци, които или откровенно ги мързи да помислят малко или въобще не са наясно - ПРЕДИ 10 ГОДИНИ НЕ СЕ ПРИЕМАХА ТОЛКОВА МНОГО БРОЙКИ АДВОКАТИ както сега.Вие не разбирате ли, че с тия тенденции, след няколко години ЩЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ АДВОКАТИ ОТ КОЛКОТО АРМИЯ.

Който има поне малко акъл в главата ще се светне за както става дума
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

happyswift написа: Къде се учи социология, освен в СУ (аз само за тук знам)
Е,как,в УНСС много ясно. :lol: Те са известни с тая специалност :mrgreen:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

То по тази логика дай не канд икономика във Варна и Бургас,защото в Свищов има икономически увиверситет :? А и мисля,че има разлика между правистите,които завършват във Варна,Бургас и Пловдив и тези от СУ!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”