Подготовка за изпита по Английски език
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Внимавай какво си пожелаваш...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
И по-висока летва има. В гимназията учихме по учебник Proficiency, тестовете бяха доста трудни, а за грешка ни взимаха по 25 стотни. На фона на Proficiency, изпитът в СУ е лесен като детска игра.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Тя си е висока от много време насам...не само ти се вижда ами си е така. 
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
ай, ай, ай явно за времето което остава трябва да постигна чудеса 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Изпитът не е особено труден. Reading-а е на по-високо ниво, cloze test-а също, но пък Error Identification-а и Paraphrase-а са лесни.
yep,, за тебе не, ама за мене 
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
е, разбира се, че cpe > suatefl (и всеки друг изпит), но не с много. има и нещо друго - не може да се сравняват изпити по чужд език като по-трудни и по-лесни. различните изпити съдържат различни компоненти и може да си много добре подготвен за sat например, където трябва да се концентрираш върху учене на рядко срещани думи, но на входния тест в су да имаш 3. по моите скромни наблюдения, преподаването по чужди езици в гимназиите е не толкова преподаване на въпросния език, колкото преподаване за взимането на конкретен изпит. ако са ви давали достатъчно много и достатъчно сходни упражнения от видовете, които изпълват suatefl, и ако сте ги взимали с много добри оценки, съществува голям шанс да вземете и този изпит с много добри оценки. един вид cloze тест си е cloze тест навсякъде.Scorpion написа:И по-висока летва има. В гимназията учихме по учебник Proficiency, тестовете бяха доста трудни, а за грешка ни взимаха по 25 стотни. На фона на Proficiency, изпитът в СУ е лесен като детска игра.
уви, това гимназиално преподаване води до пропуски и понякога до парадокси. аз например още не знам азбуката и дори едно глаголно време, нищо, че знам за cpe a.
- Spondaic
- Да живей словото
- Курс: втори
50% от общия сбор е напълно нормално за 3-ка, иначе аз още не се подготвям, чакам да стане юни 
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
-
lacuna_coil
- Писаружяк
На нас всяка година от 5 до 12 клас ни сменяха учителките. Имали сме по 2-3 на година. Всеки почва откъдето си иска. В 11 клас дойде една преподавателка (луда я направихме), дето говореше само на английски. С изключение на мен и още 1 момче, всички я гледаха като марсианци. 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
То това е начинът. Ние в ГПЧЕ-то също бяхме така. Върши работа, защото по този начин се научаваш да мислиш директно на английски, а не да си превеждаш мислите "в ефир".lacuna_coil написа: В 11 клас дойде една преподавателка (луда я направихме), дето говореше само на английски.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не знам, но ние в училище почти нищо не сме учили. Решавам аз 11-ти клас да се запиша на курс за upper intermediate и те ми казват, че съм за proficiency
. Съответно на края на учебната година се явих на CPE и го взех със A. И пак не смятам, че знам всичко, даже видях колко много не знам, а и никога няма да успея да науча, защото всеки език е безкраен.
Единственият добър учител по английски в училище, който съм имала, беше пак в 11-ти клас и беше някакъв англичанин/шотландец дошъл да ни преподава от някаква разменна програма. Той естествено не говореше почти никакъв български, беше прясно излязъл от университет (24г) и говореше супер бързо и разказваше супер интересни неща, не само някви сухи граматики (а и за граматика ни говореше по по-различен начин отколкото останалите учители. Казваше ни неща, които някак си бяха очевидни, но ние никога не се бяхме замисляли защо са така и какво значение има това, тъй като преди това всички ни бяха казвани наготово). Тогава учехме и литература на английски и от него научих неща, които едва ли някой средностатистически учител по английски от България щеше да ми каже.... Естествено мойте интелигентни съученици толкова го "обичаха"..
Единственият добър учител по английски в училище, който съм имала, беше пак в 11-ти клас и беше някакъв англичанин/шотландец дошъл да ни преподава от някаква разменна програма. Той естествено не говореше почти никакъв български, беше прясно излязъл от университет (24г) и говореше супер бързо и разказваше супер интересни неща, не само някви сухи граматики (а и за граматика ни говореше по по-различен начин отколкото останалите учители. Казваше ни неща, които някак си бяха очевидни, но ние никога не се бяхме замисляли защо са така и какво значение има това, тъй като преди това всички ни бяха казвани наготово). Тогава учехме и литература на английски и от него научих неща, които едва ли някой средностатистически учител по английски от България щеше да ми каже.... Естествено мойте интелигентни съученици толкова го "обичаха"..
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Нашата се казваше мисис Куку. Това обяснява всичко.Scorpion написа:То това е начинът. Ние в ГПЧЕ-то също бяхме така. Върши работа, защото по този начин се научаваш да мислиш директно на английски, а не да си превеждаш мислите "в ефир".lacuna_coil написа: В 11 клас дойде една преподавателка (луда я направихме), дето говореше само на английски.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
Започва се наново с ученето
След медения месец около баловете и екскурзията нещата си идват по старо му. Аз езика обаче не му отделях почти никакво внимание от февруари насам заради историята, но поне това е хубавото, че там се справих добре и сега мога спокойно да се пренасоча изцяло. 
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аз зимната ваканция ги преглеждах книжките последно. Сега трябва наново.
Т.е. не сега де, да мине деня на детето и тогава. Ааа не, после пък е деня на Ботев, значи най-рано 3-и. 

- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Не знам за вас,но аз на всеки рийдинг от книжките правя по 2 грешки и много се дразня.
Направо като закон е за мен.Дано да дадат някой по-незаблуждаващ рийдинг на изпита. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!