Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Kremcheto
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Kremcheto »

:shock: :shock: :shock: опа само на мен ли ми се вижда висока летвата?
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

И по-висока летва има. В гимназията учихме по учебник Proficiency, тестовете бяха доста трудни, а за грешка ни взимаха по 25 стотни. На фона на Proficiency, изпитът в СУ е лесен като детска игра.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

Тя си е висока от много време насам...не само ти се вижда ами си е така. :wink:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

ай, ай, ай явно за времето което остава трябва да постигна чудеса :drunken:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Изпитът не е особено труден. Reading-а е на по-високо ниво, cloze test-а също, но пък Error Identification-а и Paraphrase-а са лесни.
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

yep,, за тебе не, ама за мене :shaking2:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Scorpion написа:И по-висока летва има. В гимназията учихме по учебник Proficiency, тестовете бяха доста трудни, а за грешка ни взимаха по 25 стотни. На фона на Proficiency, изпитът в СУ е лесен като детска игра.
е, разбира се, че cpe > suatefl (и всеки друг изпит), но не с много. има и нещо друго - не може да се сравняват изпити по чужд език като по-трудни и по-лесни. различните изпити съдържат различни компоненти и може да си много добре подготвен за sat например, където трябва да се концентрираш върху учене на рядко срещани думи, но на входния тест в су да имаш 3. по моите скромни наблюдения, преподаването по чужди езици в гимназиите е не толкова преподаване на въпросния език, колкото преподаване за взимането на конкретен изпит. ако са ви давали достатъчно много и достатъчно сходни упражнения от видовете, които изпълват suatefl, и ако сте ги взимали с много добри оценки, съществува голям шанс да вземете и този изпит с много добри оценки. един вид cloze тест си е cloze тест навсякъде.

уви, това гимназиално преподаване води до пропуски и понякога до парадокси. аз например още не знам азбуката и дори едно глаголно време, нищо, че знам за cpe a.
Аватар
Spondaic
Да живей словото
Курс: втори

Мнение от Spondaic »

50% от общия сбор е напълно нормално за 3-ка, иначе аз още не се подготвям, чакам да стане юни 8)
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

На нас всяка година от 5 до 12 клас ни сменяха учителките. Имали сме по 2-3 на година. Всеки почва откъдето си иска. В 11 клас дойде една преподавателка (луда я направихме), дето говореше само на английски. С изключение на мен и още 1 момче, всички я гледаха като марсианци. :lol:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

lacuna_coil написа: В 11 клас дойде една преподавателка (луда я направихме), дето говореше само на английски.
То това е начинът. Ние в ГПЧЕ-то също бяхме така. Върши работа, защото по този начин се научаваш да мислиш директно на английски, а не да си превеждаш мислите "в ефир".
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Не знам, но ние в училище почти нищо не сме учили. Решавам аз 11-ти клас да се запиша на курс за upper intermediate и те ми казват, че съм за proficiency :shock: . Съответно на края на учебната година се явих на CPE и го взех със A. И пак не смятам, че знам всичко, даже видях колко много не знам, а и никога няма да успея да науча, защото всеки език е безкраен.
Единственият добър учител по английски в училище, който съм имала, беше пак в 11-ти клас и беше някакъв англичанин/шотландец дошъл да ни преподава от някаква разменна програма. Той естествено не говореше почти никакъв български, беше прясно излязъл от университет (24г) и говореше супер бързо и разказваше супер интересни неща, не само някви сухи граматики (а и за граматика ни говореше по по-различен начин отколкото останалите учители. Казваше ни неща, които някак си бяха очевидни, но ние никога не се бяхме замисляли защо са така и какво значение има това, тъй като преди това всички ни бяха казвани наготово). Тогава учехме и литература на английски и от него научих неща, които едва ли някой средностатистически учител по английски от България щеше да ми каже.... Естествено мойте интелигентни съученици толкова го "обичаха".. :roll:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

Scorpion написа:
lacuna_coil написа: В 11 клас дойде една преподавателка (луда я направихме), дето говореше само на английски.
То това е начинът. Ние в ГПЧЕ-то също бяхме така. Върши работа, защото по този начин се научаваш да мислиш директно на английски, а не да си превеждаш мислите "в ефир".
Нашата се казваше мисис Куку. Това обяснява всичко. :|
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Започва се наново с ученето :D След медения месец около баловете и екскурзията нещата си идват по старо му. Аз езика обаче не му отделях почти никакво внимание от февруари насам заради историята, но поне това е хубавото, че там се справих добре и сега мога спокойно да се пренасоча изцяло. :roll:
1968 - 1999 - 2008 - ?
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Аз зимната ваканция ги преглеждах книжките последно. Сега трябва наново. :D Т.е. не сега де, да мине деня на детето и тогава. Ааа не, после пък е деня на Ботев, значи най-рано 3-и. :D
Изображение
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Не знам за вас,но аз на всеки рийдинг от книжките правя по 2 грешки и много се дразня. :? Направо като закон е за мен.Дано да дадат някой по-незаблуждаващ рийдинг на изпита. :bounce:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”